Ajankohtaiset tiedotteet
25.4.2024
0

Kaupunginhallituksen 29.4.2024 kokouksen asialistalla on mm. lausunto koskien Pohjois-Savon hyvinvointialueen palvelujärjestelmän uudistusta. Kaupunginhallitus käsittelee myös kannanottoa valtioneuvostolle sekä sosiaali- ja terveysministeriölle kehysriihen ratkaisuun sairaalaverkon tulevaisuudesta sekä aloitetta Pohjois-Savon hyvinvointialueelle.

25.4.2024
1

Iisalmen kaupunginhallituksen esityslistalla on päätösesitys, jonka mukaan Iisalmi antaisi valtioneuvostolle ja sosiaali- ja terveysministeriölle kannanoton kehysriihen ratkaisuun sairaalaverkon tulevaisuudesta sekä tekisi aloitteen Pohjois-Savon hyvinvointialueelle. Iisalmessa katsotaan, että Iisalmen sairaalan perusterveydenhuollon yöpäivystys tulisi säilyttää palveluiden yhdenvertaisen saatavuuden turvaamiseksi Pohjois-Savossa.

Yleisötapahtuma.jpg
22.4.2024
0

Torstaina 18.4.2024 kirjastolla järjestettävä kuntalaisille avoin työpaja keräsi kulttuurikeskuksen hankkeesta kiinnostuneet saman pöydän ääreen.

Nuorten tila Luukku kutsuu viihtymään ja oleilemaan.jpg
19.4.2024
2

Nuorten hyvinvointi on puhuttanut jo pitkään valtakunnallisesti. Huolipuhe on merkki siitä, että tarvitaan tekoja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Iisalmessa on tehty paikallisesti monia, nuorten hyvinvointiin myönteisesti vaikuttavia asioita: Iisalmen nuorisopalvelut ovat toimineet vuoden alusta alkaen paraatipaikalla Iisalmen torilla hieman uudenlaisella konseptilla – linja-autoasemanakin palvelevan rakennuksen suojista löytyy Ohjaamon ja etsivän nuorisotyön lisäksi myös nuorten oleskelutila Luukku, jossa nuoria kohtaamassa ja tarvittaessa ohjaamassa ovat nuoriso-ohjaajat ja -työntekijät sekä ankkurinuorisotyöntekijä ja jelppari. Nuorten palvelut eivät toki rajaudu vain tähän, sillä myös kouluissa on tarjolla nuorisotyön tukea, ja kokonaishyvinvointia edistäviin liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin kannustetaan monin erilaisin eduin. Keskeisenä ajatuksena on, että Iisalmessa nuoruuskin saa olla ihmeellistä – täynnä erilaisia tunteita ilosta pettymyksiin. Tarvittaessa ikävaiheeseen kuuluvia haasteita taklataan yhdessä ja moniammatillisesti.

16.4.2024
0

Iisalmen kaupungin talouden tasapainotusohjelman ohjausryhmä kokoontui maanantaina 15.4.2024 jatkamaan työtään talouden tasapainottamisen toimenpide-ehdotusten tarkentamisen parissa. Ohjausryhmään kuuluvat valtuustoryhmien puheenjohtajat, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä viranhaltijoiden edustajina kaupunginjohtaja ja talousjohtaja. Ohjausryhmän tavoitteena on valmistella talouden tasapainotusohjelma vuosille 2024-2027 ja saavuttaa poliittinen yhteisymmärrys sekä yhteinen tahtotila tasapainotusohjelmassa esitettyjen toimenpiteiden toteuttamiseen. Nyt näkemystä on haettu kaikilta valtuustoryhmistä ja luonnos valmistuu huhtikuun lopulla.

SiistiFB.jpg
15.4.2024
1

Viimevuotiseen tapaan tänäkin keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia. Kyse on YLE:n liikkeelle saattamasta valtakunnallisesta siivoustalkoojaksosta, jossa Iisalmikin on muiden yhteisöjen kera tekemässä ympäristöstä siistimpää. Iisalmessa on jokakeväinen yhteisöllinen roskienkeruu ja kaupunkiympäristön siistiminen on jo vuosien perinne, sillä Siisti Iisalmi -kampanjan innoittamana on roskia kerätty pussi tolkulla aiemminkin. Iisalmen kaupunki innostaa asukkaitaan mukaan valtakunnallisiin talkoisiin ja tarjoaa välineistöä siivouspuuhiin. Uutta intoa talkoisiin tuo Iisalmen liikuntapalveluiden video, joka nostaa esille siivoustalkoiden suoman hyötyliikuntahetken raittiissa kevätilmassa. ​

12.4.2024
1

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille 1.1.2025. Suomeen tulee yhteensä 45 työllisyysaluetta tai kuntaa, jotka vastaavat 1.1.2025 alkaen työvoimapalvelujen järjestämisestä. Ylä-Savon työllisyysalue sai poikkeusluvan TE-palveluiden järjestämiseen, ja tulee jatkossa vastaamaan Iisalmen, Kiuruveden, Vieremän, Sonkajärven ja Pielaveden työvoimapalveluista vastuukuntamallilla, jossa Iisalmi on hallinnoijana. Ylä-Savon työllisyysalueen valmistelua ohjaava ohjausryhmä sai 10.4.2024 kokouksessa katsauksen valmisteluryhmien työn etenemisestä, minkä todettiin sujuneen hyvin ja aikataulussaan.

Iisalmi ilmakuva haukiniemi.jpg
8.4.2024
0

Iisalmi keräsi tammi-helmikuussa Ideoista ihmeiksi -osallistuvan budjetoinnin mallissaan kuntalaisehdotuksia erilaisista asukkaiden hyvinvointiin vaikuttavista toimenpiteistä. Maaliskuussa kuntalaiset pääsivät äänestämään työryhmän valitsemien kuuden ehdotuksen joukosta omia suosikkejaan. Ääniä annettiin yhteensä 412 ja kärkiehdokkaiksi nousivat mm. näköalatorni Paloisvuorelle ja ulkoilmaelokuvatapahtuma. Talousarvioon on varattu yhteensä 100 000 euroa, jolla tulee kattaa valittavien toimenpiteiden toteutus vuonna 2024. Lopullisen toimeenpanopäätöksen tekee Iisalmen kaupunginhallitus.

Alina_Ruhanen..jpg
5.4.2024
1

Kokeilusta kestosuosikiksi kehittynyt Iisalmen koeasumisen kampanja houkutteli tänäkin vuonna runsaasti hakijoita ympäri Suomen. Hakemuksista selviää, että nuoria osaajia on onnistututtu houkuttelemaan kesätöihin niin teollisuuden kuin palveluidenkin työtehtäviin, mikä on erittäin myönteinen uutinen Iisalmen osaajavetovoiman kannalta. Hakijoiden joukosta viralliseksi koeasukkaaksi kesälle 2024 valikoitui Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa lääketiedettä opiskeleva Alina Ruhanen, jonka työpaikkana toimii Iisalmen sairaala. Koeasumiskampanjassa päästään näin ensimmäistä kertaa seuraamaan terveydenhuollossa työskentelevän nuoren osaajan kokemuksia Iisalmessa asumisesta, työskentelystä ja vapaa-ajan vietosta.

Iisalmen kaupungin tilinpäätöskirjan kansikuva
21.3.2024
0

Iisalmen kaupungin talous on pysynyt vakaana ja vahvana jo pitkään. Vuoden 2023 tilinpäätökseen kertyi ylijäämää 5,6 M€. Iisalmen kaupunki teki näin 11. peräkkäisen ylijäämäisen tilinpäätöksen, mikä on osoitus tarkasta kuntatalouden pidosta. Vuoden 2023 vuosikate 15,0 M€ kattaa poistot (9,9 M€) 151 prosenttisesti.

Kaikki uutiset
Edellinen 1 2 3 4 5 6Seuraava
 
Iisalmi live
Nähdäksesi Youtube-videon, on markkinointievästeet oltava hyväksyttynä..

Seuraa Iisalmen tapahtumia reaaliajassa lintuperspektiivistä! Musiikki: Kalle Löytynoja - Symphony of the Falls.