Kynäote on hankepilotti nuorille. Se on suunnattu kaikille alle 30 ja yli 15-vuotiaille, joita kiinnostaa sanallinen itseilmaisu ja kirjoittaminen työkaluna. Kieliopin ja kirjoittamisen sääntöjen sijaan tutustumme kirjoittamisen prosessiin. Kirjoittaminen on ajattelua, kypsyttelyä ja harhailua. Virikkeinä meillä on erilaisten kirjoittajien tekstit ja tekstin tuottamisen tavat.


Kirjoittamaan oppii kirjoittamalla ja lukemalla.


Kirjoittajan identiteetti ja oma ääni löytyy hälyn keskeltä. Kynäote vaalii tätä hälyä ja samalla vahvistaa kunkin osallistujan omaa kirjoittajaidentiteettiä.


Tutustumme jonkin verran kirjoittamisen tyylilajeihin ja keinoihin, riippuen osallistujien kiinnostuksesta ja tarpeesta. Kirjoitamme taiteesta kirjoittajalähtöisesti, hakemalla tasapainoa luovan ja asiakirjoittamisen kesken.


Kynäotteen aikana tutustumme alueen taidenäyttelyihin ja kirjoitamme niistä Kynäote-blogiin.

Vierailemme Kajaanin runoviikolla.


Kynäote vaalii lorvailua ja rauhoittumista. Älä anna sen hämätä. Kynäote vaatii osallistumista ja avautumista, intohimoakin. Kontaktipäivien lisäksi kirjoitamme ja luemme omalla ajallamme. Kirjoitamme ja kommunikoimme myös verkossa. Opettajalta saa tukea, kannustusta ja kritiikkiä koko prosessin ajan.

 

päiväkirja.jpg


Kynäote:

Sari Hakala on opiskellut kuvataidetta Lahden Taideinstituutissa. Hän on opettanut kuvataidetta ja kuvankäsittelyä peruskoulussa ja lukiossa ja opettaa Iisalmen kuvataidekoulussa lapsia ja nuoria. Hakala on entinen Pohjois-Savon visuaalisten alojen läänintaiteilija. Tällä hetkellä hän on Savon Sanomien taidekriitikko ja kirjoittaa kritiikkiä myös Galleria Ars Liberalle. Hakalan ikuisuusprojekti Tyttö yli laidan -blogi löytyy Voima-lehden sivuilta.

 

Ilmoittaudu mukaan: 

siivetjajuuret@gmail.com 

Riikka-Liisa Kajanus

 

Lisätietoja aiheesta: 

Sari Hakala 

sahakala@gmail.com 

 

 

 

Kynäote aikataulu: 

kynaoteaikataulu.pdf

 

Kynäote esite: 

1KYNÄOTE.pdf

 

Kynäote mediassa: 

 

Iisalmen Sanomat 22.5 

Is 22.5..pdf