Elämää maalla ja maailmalla!

Iisalmessa voit elää maalla ja maailmalla - hoitavan luonnon ja kansainvälisten yritysten äärellä. Tutustu By Iisalmi -brändivideolla esiintyvien osaajien, Mikin, Suvin, Heikin ja Karin tarinoihin.

Lue tarinat ja tutustu videolla esiintyviin henkilöihin!

”Me tehdään tunneleista ja kaivoksista turvallisempia kaikkialla maailmassa.”

- Me tehdään tunneleista ja kaivoksista turvallisempia kaikkialla maailmassa, kiteyttää Normetilla työskentelevä Heikki Huttunen työnsä tavoitteet.

Vaikka Heikki asuu ja työskenteleekin leppoisassa savolaiskaupungissa Iisalmessa, on hänen työyhteisönsä varsin kansainvälinen:

- Tuotekehitykseen osallistuu ihmisiä monelta mantereelta. He ovat osa työyhteisöäni niinäkin päivinä, kun etätyöskentelen kotona, ja ikkunasta avautuu kaunis maalaismaisema.
- Eikä yhteydet ole huonot, jos lennän maailmalle. Tunnissa olen lentokentällä ja palatessa pääsen taas nauttimaan Iisalmen rauhasta.

Iisalmen seudulla toimii lukuisia kansainvälisiä vientiyrityksiä, jotka ovat omalla alallaan suunnannäyttäjiä. Myös Heikki Huttusen työnantaja Normet lukeutuu edelläkävijöihin:

- Ollaan alallamme maailman kärkeä, ehkä jopa ykkönen. Aina pitää kuunnella asiakasta ja aina pitää ottaa opiksi, kertoo Heikki Huttunen työskentelyperiaatteistaan.

- Kyllä se on ihailtavaa, miten uskomattoman paljon osaamista on näin pienessä kaupungissa!

Heikki ajattelee, että hän saa asua ympäristössä, joka monelle on vain loma-ajan luksusta:

- Täällä on lyhyiden välimatkojen päässä loistavat harrastusmahdollisuudet, liikkumiseen ei mene juurikaan aikaa.

- Iisalmi on hyvä paikka asua ja työskennellä etenkin sellaiselle ihmiselle, joka arvostaa turvallisuutta ja lupsakkaa elämänasennetta – lapsille tämä on erinomainen paikka kasvaa! Kansainvälisiä uramahdollisuuksia löytyy niitä kaipaaville, mutta kyllä täällä voi elää ja työskennellä myös paikallisestikin. Elämä on hyvää ja ruuhkatonta, siitä saa nauttia!

Iisalmen Paloisvuori on Heikille tärkeä liikuntapaikka..jpg

Iisalmen Paloisvuori on Heikille tärkeä liikuntapaikka.

”Hyvien asioiden pitää antaa kypsyä rauhassa.”


Valiolla jo 23 vuotta työskennellyt Kari Niskanen viihtyy Iisalmen seudulla, jossa luonto tarjoaa loistavat harrastusmahdollisuudet. Kari kokee viehättävänä, että seudulla yhdistyy elämä maalaismaisemassa ja silti kansainvälisten huippuyritysten vaikutuspiirissä. Vaikka kansainvälinen liike-elämä mielletäänkin monesti hektiseksi, kokee Kari elämänrytmin kiireettömänä.

- Kiire pilaa monta hyvää asiaa. Hyvin asioiden pitää antaa kypsyä rauhassa, toteaa juustoistaankin tunnetulla Valiolla erinomaisesti viihtyvä Kari Niskanen.

- Meillä on töissä hieno porukka. Parempia työkavereita ole varmasti olemassakaan, hän kuvailee Valion Lapinlahden tehtaan työyhteisöään.

Vapaa-aikaa Kari Niskasella on mukavasti, sillä neljän pidemmän työpäivän jälkeen koittaa kuuden päivän vapaat.
- Harrastusmahdollisuudet ovat täällä Iisalmen seudulla hyvät. Esimerkiksi mönkijäajelut metsäisillä teillä onnistuvat hienosti, sillä täältä löytyy paljon reittejä. Myöskin vesistöt ovat lähellä, mikä on mukavaa kalastusharrastukseni kannalta.

- Mukavaa on tietysti myös se, että ystävät ja suku ovat lähellä, kertoo Kari Niskanen.

- Suosittelisin Iisalmen seutua sellaiselle ihmiselle, jolle luonnon läsnäolo on tärkeää. Jos tykkää maalaismaiseman piirteitä omaavasta kaupunkimiljööstä, on tämä juuri oikea paikka! Uran kannalta täältä löytyy tiiviitä, hyvähenkisiä työyhteisöjä esimerkiksi meiltä Valiolta, ja tietysti alueen muissakin yrityksissä on vara valita tehtäviä, joissa on kehittymismahdollisuuksia. Tervetuloa Ihmeiden Iisalmen seudulle, toivottaa Kari Niskanen Valiolta.

Karin maastopyöräilyharrastukseen Iisalmen seudulta löytyy hyvät olosuhteet..jpg

Karin maastopyöräilyharrastukseen Iisalmen seudulta löytyy hyvät olosuhteet.

”Iisalmessa on ainutlaatuinen yhdistelmä maalaiselämän rauhaa ja kansainvälisyyttä.”

 

- Minut toi Iisalmeen rakkaus. Sitten rakastuin myös tähän paikkaan, kertoo Genelecillä työskentelevä Miki Chen.

Mikin kotikaupungissa Kiinassa oli 21 miljoonaa asukasta. Muutettuaan Iisalmeen Miki on oppinut arvostamaan omaa rauhaa ja omaa aikaa.

- Suosittelisin Iisalmea ihmiselle, joka arvostaa rauhaa ja luonnonläheisyyttä, mutta haluaa samalla olla osa aktiivista ja yhteisöllistä elämää. Täällä voit nauttia sekä uramahdollisuuksista kansainvälisissä yrityksissä että luonnon kauneudesta ja monista vapaa-ajan mahdollisuuksista.

- Iisalmi on paikka, jossa voi löytää tasapainon kiireisen työelämän ja rentouttavan vapaa-ajan välillä, kertoo Miki.

Mikin Chenin kaltaiselle, kauempaa muuttaneelle ihmiselle Iisalmen kansainvälisyys on tervetullut side muuhun maailmaan:

- Iisalmessa on ainutlaatuinen yhdistelmä maalaiselämän rauhaa ja kansainvälisyyttä. Työskentelen kansainvälisessä yrityksessä, jossa kommunikointi suomeksi, englanniksi ja kiinaksi on arkipäivää.

- Meillä on asiakkaita ympäri maailmaa, mikä tekee työstäni monikulttuurisen ja antaa minulle laajemman näkökulman maailmaan. Mutta kun työpäivä on ohi, voin suunnata suoraan lähimetsään, hengittää puhdasta ilmaa ja nauttia luonnon tarjoamasta rauhasta. Se on elämänlaatua, jota arvostan suuresti.

Vaikka Miki ei olekaan kasvanut Suomessa, on hän kasvattanut juuret Iisalmeen:

- Iisalmessa minulle tärkeintä ovat ihmiset: Ystävät, perheenjäsenet ja työkaverit. Heidän kanssaan jaan arjen ilot ja surut. Lisäksi lentopallo on intohimoni ja tuo minulle iloa sekä fyysistä aktiivisuutta. Iisalmessa olen löytänyt tasapainon sosiaalisen elämän, työn ja vapaa-ajan harrastusten välillä.

- Jos joutuisin muuttamaan Iisalmesta pois, kaipaisin eniten ystäviäni ja pelikavereitani lentopallon parista. Heidän kanssaan olen jakanut niin monta ikimuistoista hetkeä. Iisalmen yhteisöllisyys ja paikallinen kulttuuri ovat myös asioita, joita varmasti kaipaisin.

- En halua lähteä täältä minnekään.

Miki harrastaa suppailua Iisalmen puhtailla järvillä..jpg

Miki harrastaa suppailua Iisalmen puhtailla järvillä.

”Iisalmessa on tehty paljon asioita nuoria ajatellen.”

 

Lunawoodin lämpöpuutehtaalle aikoinaan kesätöiden kautta tullut Suvi Halonen ajattelee, että Iisalmessa jokainen voi elää rauhassa, nauttien kauniista luonnosta ja harrastusten runsaudesta. Suvi kokee, että Iisalmessa tehdään paljon asioita nuoria ajatellen, ja etenkin liikuntaa harrastaville olosuhteet ovat erinomaiset. Suvi harrastaa itsekin potkunyrkkeilyä paikallisessa, aktiivisessa seurassa.

- Iisalmessa minulle rakkainta on tietysti ystävät ja perhe. Jos muuttaisin täältä pois, tulisi heitä ja myös harrastuksia ikävä, kuvailee Suvi Halonen.

Suvi kokee Iisalmen vahvuutena sen, ettei kaupunki ole liian suuri, mutta se tarjoaa kuitenkin kaiken hyvään arkeen tarvittavan. Nuorille työpaikka on usein muuton taustatekijä, ja Iisalmessa myös uravaihtoehtoja on runsaasti.

- Täältä voi löytää sen oman urapolun niin pienistä kuin isoistakin yrityksistä. Kansainvälisiä yrityksiä on monia, ja tuntuu hienolta, että Lunawoodinkin tuotteisiin voi törmätä kaikkialla maailmassa, kuvailee Suvi.

- Suosittelisin Iisalmea sellaisille ihmisille, jotka kaipaavat ympäristöltään rauhallisuutta – täällä ei tarvitse pelätä liikkua missään, on rauhallista ja turvallista, ja kaunis luonto on lähellä.

Suvi Halonen tuli Lunawoodille kesätyötehtävien kautta..jpg

Suvi Halonen tuli Lunawoodille kesätyötehtävien kautta.

Löydä oma Osaamisen Paikkasi
Löydä oma osaamisen paikkasi kaupungista, jossa saat molemmat - ihmisenmyötäisen arjen lähellä luontoa sekä kansainvälisen menestysuran ihmeidentekijäyrityksissä! Tutustu Iisalmen seudun ura- ja opiskelumahdollisuuksiin täältä.