Koeasu Iisalmi kesällä 2024!  

Ihmeiden Iisalmi tarjoaa kesäisin ilmaisen koeasumisen yhdelle Ylä-Savon ulkopuolelta seudullemme saapuvalle kesätyöntekijälle harrastusetuineen sekä huippuedullisia asumisen ratkaisuja useammallekin seudullemme kesätöihin tulevalle!  

Hae ilmaiseen koeasumiseen!

Hae huippuedulliseen asumiseen!

koeasuminen_webropol.JPG

Täysin ilmaiseen koeasumiseen valittu koeasukas viestii kesän ajan kokemuksistaan Koe Iisalmi! (@koeiisalmi) -InstagramissaIisalmen tarjoama ilmainen koeasuminen tarjoaa mahdollisuuden säilyttää opiskelupaikkakunnalla vakinainen vuokra-asunto myös kesän ajan - näin kesätyö voi kerryttää enemmän säästöjäkin.

Ilmaisen koeasumisen lisäksi Koe Iisalmi! -kampanja tarjoaa myös huippuedullisia asuntoja muille seudulle kesätöiden vuoksi muuttaville. Huippuedullisen koeasumisen asunnot ovat Petterinkulma Oy:n tarjoamia viihtyisiä soluasuntoja, joiden 190 euron kuukausivuokraan sisältyy vesi, sähkö ja nettiyhteydet. 

Koeasumisen kampanja on osa Iisalmen kaupungin sekä kumppaniyritysten ja –oppilaitosten yhteistä By Iisalmi –brändityötä, jonka avaintavoitteisiin kuuluu seudun houkuttelevuuden ja tunnettuuden kasvattaminen etenkin työperäisen muuton kannalta potentiaalisille kohderyhmille. Tutustu alueemme huippuduuneja tarjoaviin kansainvälisiin yrityksiin ja menestystarinoihimme By Iisalmi -sivulla ja jätä kesätyöhakemus unelmiesi työpaikkaan!

Menneen kesän koeasumistunnelmiin voit palata Instagramissa @koeiisalmi-tilillä. 

Mitä koeasukas saa?

Tarjoamme täysin veloituksetta Petterinkulman kodin ajalle 1.6. – 31.8.2024. Koti on kooltaan mitoitettu valituksi tulleelle henkilölle ja hänen mahdolliselle perheelleen, joten voit tulla koeasumaan myös kumppanisi tai lastesi kanssa.

Kerro hakemuksessasi itsestäsi ja unelmakodistasi – Ylä-Savon ammattiopiston sisustusartesaaniopiskelijat kalustavat ja sisustavat kesäkodin toiveidesi mukaan! Koeasunnon sijainti on mukavalla paikalla noin parin kilometrin säteellä torilta ja tapahtumien hulinasta.

 

Mitä odotamme koeasukkaalta?

 • Taitoja some-viestintään: Koeasuja kertoo kokemuksistaan mm. Instagramissa @Koeiisalmi-tilillä. Linkkaa hakemukseesi somekanavat, joissa osoitat olevasi etsimämme sometaituri!
 • Halua kokea kesäelämää Iisalmen seudulla ja näyttää kyntensä omassa kesäduunissaan.
 • Valmiutta osallistua kaupungin viestinnän sisällöntuotantoon ja toimia yhteistyössä myös median kanssa.
 • Positiivisuutta sekä "haluan tehdä parasta" -asennetta – niillä tehdään ihmeitä

 

Bonuksena

 • Elämäni Kunnossa #byiisalmi -HARRASTUSPASSI, joka mahdollistaa veloituksettoman tutustumisen upeisiin ja monipuolisiin kulttuuri- ja liikuntaharrastuksiin Iisalmessa ja tienoilla.
 • FESTARILIPUT koeasukkaalle ja kaverille Oluset-, RunniRock-, tai MadFest -festareille (saat valita kaksi lippua haluamaasi tapahtumaan).
 • KIIREETTÖMYYTTÄ – saat valita kesätyökiireitä kompensoimaan haluamasi kaltaista kiireettömyyttä kiireneutraaliuspalveluidemme muodossa.
 • By Iisalmi -TUOTEPAKETTI
 • Paikallinen elämänturvayhtiö LähiTapiola Itä tarjoaa koeasukkaan turvaksi KOTI- JA TAPATURMAVAKUUTUKSET. 
 • Kaisanet Oy tarjoaa koeasukkaalle RAJOITTAMATTOMAT NETTIYHTEYDET ja kaapeliverkon TV-kanavat.
 • Iisalmen Sanomat tarjoaa paikalliset uutiset verkkolehdestä luettuina koko kesän ajan.
huippuedullinen.JPG

Onko etsinnässä koti Iisalmesta? – Katso Petterinkulman edullinen asuntotarjonta!

Iisalmen kaupungin vuokra-asuntoja tuottava ja ylläpitävä Petterinkulma tarjoaa edullisia ja viihtyisiä koteja läheltä Iisalmen keskustan sykettä! 

Katso Petterinkulman tarjoamat asumismahdollisuudet ja seuraa somessa:

Iisalmen koeasukkaat
 • Koeasumista kokeiltiin ensimmäisen kerran kesällä 2019, jolloin koeasukkaaksi valikoitui Tukholmasta Iisalmeen muuttanut Emma Heinonen. Emma työskenteli kesätoimittajana Iisalmen Sanomissa.
 • Kesän 2020 koeasukkaana ja someviestijänä toimi joensuulainen oikeustieteiden opiskelija Jaana Kessel, joka työskenteli Säästöpankki Optian Iisalmen konttorilla.
 • Vuonna 2021 koeasukkaaksi valikoitui Lappeenrannan–Lahden teknillisessä yliopistossa tuotantotaloutta opiskellut Juho Mark Lappeenrannasta. Koeasumisensa ajan Juho työskenteli Normetilla laatuinsinööriharjoittelijana.
 • Kesällä 2022 Iisalmessa koeasui Kristiina Kukkoniemi, eläinlääketieteen opiskelija Helsingistä. Kristiina työskenteli koeasumisen kesän ajan Faballa seminologi-lomittajana.  
 • Toistaiseksi tuorein koeasukas vuonna 2023 on helsinkiläinen Reetta Sojakka, joka on joogan, tanssin ja varhaiskasvatuksen opettaja. Reetta työskenteli kesän ajan Iisalmen kaupungin varhaiskasvatuspalveluissa. Reetan sekä kaikkien muiden koeasukkaiden tunnelmia pääset katsomaan @koeiisalmi -Instagramista.

Työn ja vapaa-ajan yhdistävä Workcation #Byiisalmi -koeasumisen kokeilu kesällä 2023

 Iisalmen kaupunki on julistanut tavoitteekseen olla maailman ensimmäinen kiireneutraali seutukaupunki vuonna 2025. Kiireneutraalius tarkoittaa mahdollisuuksia elää tasapainoista, hyvinvoivaa arkea, jossa kansainvälinenkään uramenestys ei tarkoita luopumista ihmisenmyötäisestä arjesta ja leppoisasta elämäntavasta. Kiireneutraali Iisalmi -teema on mukana myös koeasumisessa.

Kesällä 2023 kampanja tarjosi uutuutena ilmaista Workcation #ByIisalmi -hybridityökokeilua, jossa monipaikkaista työtä tekevä tai yrittäjänä toimiva sai yhdistää työn ja lomailun asumalla viikon ajan Spa Hotel Runnilla. Runni on jo historiassaan tarjonnut eräänlaista workcationia, ovathan siellä lomailleet taitelijat yhdistäneet leppoisan Runnin miljöön ja taiteen edellyttämän inspiroitumisen - työn ja huvin. Kesällä 2023 Workcation -koeasukkaaksi valikoitui sosiaalisen median yrittäjä, terveysviestinnän asiantuntija Saara Närä Kuopiosta. Voit palata Saaran Workcation-viikon tunnelmiin täältä sekä tutustua häneen tarkemmin lukemalla esittäytymisblogin.

Iisalmessa saat molemmat - työmenestyksen ja kiireneutraalin elämän! Lue lisää: iisalmi.fi/kiireneutraali

Tutustu myös Iisalmen tarjoamiin monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin: iisalmi.fi/elämänikunnossa

workcation_kollaasi.jpg
logokollaasi_koeiisalmi_2024.jpg
Seuraa koeasumista somessa!
 
Koeasumisen blogit
Reetta_Sojakka.jpg
23.8.2023

- Reetta Sojakka, Iisalmen koeasukas kesällä 2023
21.4.2023

By Iisalmi -allekirjoitettu yhteistyöteko saa jälleen jatkoa, sillä tänä vuonna jo viidettä kertaa Petterinkulma Oy:n koeasunnoksi tarjoama vuokrakoti remontoidaan ja sisustetaan Ylä-Savon ammattiopiston sisustusalan opiskelijoiden toimesta. Tuleva koeasukas Reetta on kertonut etukäteen mieltymyksiään sisustuksesta, ja nämä toiveet opiskelijat ottavat projektissa huomioon. Kesäkodin ja sen asukkaan vakuuttaa paikallinen elämänturvaaja LähiTapiola Itä, ja lisäksi Kaisanet Oy tarjoaa koeasukkaalle verkkoyhteydet ja palvelut. Tästä Ysaon opiskelijoiden blogista pääset seuraamaan remontti- ja sisustusprojektia vaihe vaiheelta nähden samalla, kuinka Petterinkulman kaksio kokee kevään aikana muodonmuutoksen vuoden 2023 koeasunnoksi sekä Reettan viihtyisäksi kesäkodiksi!

- Ysaon sisustusalan opiskelijat Alisa Karppinen, Jaana Kallio, Jenni Pääkkönen & Linnea Hiltunen
saara1.jpg
17.4.2023

- Saara Närä, Iisalmen Workcation-koeasukas kesällä 2023
Reetta_Sojakka.jpg
12.4.2023

- Reetta Sojakka, Iisalmen koeasukas kesällä 2023
Kaikki blogit