Iisalmen kaupungin johtoryhmä

Kaupungin johtoryhmää johtaa kaupunginjohtaja. Johtoryhmään kuuluvat toimialajohtajat ja kaupunginjohtajan erikseen nimeämät jäsenet. Johtoryhmän kokoonpano:

Jarmo Ronkainen, kaupunginjohtaja
Kirsi-Tiina Ikonen, toimialajohtaja, Sivistys- ja hyvinvointitoimiala
Kari Nissinen, toimialajohtaja, Tekninen toimiala
Tiina Karppinen, hallintojohtaja
Eeva Suomalainen, talousjohtaja
Terho Savolainen, elinkeinojohtaja
Sinikka Laatikainen, henkilöstöpäällikkö

Johtoryhmän sihteerinä ja viestinnän tukena toimii markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski. 

Johtoryhmä kuulee tarvittaessa asiantuntijoita, jolloin puhutaan laajennetusta johtoryhmästä. 

Johtoryhmällä ei ole itsenäistä päätösvaltaa, vaan sen valta perustuu jäsenten omiin toimintavaltuuksiin. Johtoryhmä kokoontuu säännöllisesti maanantaisin ja lisäksi tarvittaessa. Johtoryhmä tiedottaa henkilöstöä kokouksissa käsitellyistä asioista intranetissa. 

Iisalmen-kaupungin-johtoryhma-800x450.jpg
Kaupungin johtoryhmän yhteiskuva.

Kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen

Jarmo-Ronkainen-225x250.jpg

”Asioilla on tapana järjestyä.”

Aloitin kaupunginjohtajana keväällä 2013.

Työssäni parasta ja mielenkiintoisinta ovat monipuoliset ja haasteelliset tehtävät. Kaupungin kehittämisessä näkökulma vaihtelee pienistä paikallisista asioista aina valtakunnallisiin asioihin. Meillä on Iisalmessa vahva tekemisen meininki.

Vapaa-aikani kuluu lasten harrastusten, musiikinkuuntelun ja lukemisen parissa.

 

Jarmo somessa:

Twitter: @JarmoRonkainen

Toimialajohtaja Kirsi-Tiina Ikonen, Sivistys- ja hyvinvointitoimiala

Kirsi-Tiina-Ikonen-225x250.jpg

"Olen ylpeä siitä, että Iisalmen koulutoimi on saanut valtakunnallista huomiota ja tunnustusta opetustuntimäärästä, jonka ansiosta iisalmelaiset lapset saavat opetusta reippaasti enemmän kuin laki määrää.”

Olen ollut töissä Iisalmen kaupungilla jo yli 30 vuotta – vuodesta 1989 alkaen. Nykyisessä tehtävässäni olen toiminut vuodesta 2008 lähtien. Aluksi nimike oli sivistystoimenjohtaja.

Toimialakin on vuosien saatossa laajentunut. Aluksi vastuullani olivat koulutus- ja kulttuuripalvelut eli perusopetus ja lukiokoulutus, kirjasto- ja kulttuuripalvelut sekä musiikki- ja kansalaisopisto. Vuonna 2010 mukaan tulivat varhaiskasvatus sekä esiopetus ja vuonna 2017 myös nuoriso ja liikuntapalvelut.

Pidän vahvuutenani sitä, että minulla on käytännön kokemusta oman toimialan eri tehtävistä ihan ruohonjuuritasolta asti. Olen aiemmin työskennellyt opettajana, opinto-ohjaajana, kansalaisopiston rehtorina ja kirjastonjohtajana.

Olen ylpeä siitä, että Iisalmen koulutoimi on saanut valtakunnallista huomiota ja tunnustusta opetustuntimäärästä, jonka ansiosta iisalmelaiset lapset saavat opetusta reippaasti enemmän kuin laki määrää. Myös muut palvelut ovat huippuluokkaa. Erityiskiitosta olemme saaneet laadukkaista liikuntapaikoista ja –alueista.

Vapaa-ajalla minut löytää usein jalkapallokentän reunalta kannustamasta – tai sitten sohvan nurkasta neulomasta sukkia.

 

Kirsi-Tiina somessa:

Twitter: @KirsiIkonen
#osaamisenpaikka #byiisalmi #suomenparaskoulukaupunki #digiloikka #lasteniisalmi

Toimialajohtaja Kari Nissinen, Tekninen toimiala

Kari-Nissinen-225x250.jpg

"Haasteet tekevät elämästä mielenkiintoisen."

Tulin Iisalmeen vuonna 2015 kaupungin tilapalvelun johtajaksi. Keväästä 2018 lähtien olen työskennellyt teknisen toimialan toimialajohtajana.

Teknisellä toimialalla teemme joka päivä töitä iisalmelaisten hyvinvoinnin eteen. Rakennamme ihanaa Iisalmea ja ylläpidämme hyvän elämän puitteita.

Työssäni parasta on sen merkityksellisyys ja monipuolisuus. Työtehtävät ovat haasteellisia ja niin monipuolisia, että jokainen päivä on omanlaisensa.

Iisalmi on erittäin viehättävä kaupunki ja harrastusmahdollisuudet täällä ovat mainiot. Vapaa-ajallani pyrin ulkoilemaan ja liikkumaan, pelaan silloin tällöin snookeria ja harrastan myös penkkiurheilua.

Hallintojohtaja Tiina Karppinen

Tiina-Karppinen-225x250.jpg

"Vierivä kivi ei sammaloidu."

Olen toiminut hallintojohtajana maaliskuusta 2019 lähtien. Sitä ennen toimin mm. käräjätuomarina, syyttäjänä, asianajajana ja saippuakauppiaana.

Iisalmen kaupungilla vastaan hallinto- ja maaseutupalveluista. Valmistelen kaupunginhallituksen ja –valtuuston asiat ja vastaan hallintoasioiden neuvonnasta, ohjauksesta ja valvonnasta. Osallistun kaupungin yleiseen kehittämiseen ja vastaan kaupungin sidosryhmäyhteistyöstä ja varautumissuunnittelusta.

Iisalmessa asuminen suo jokapäiväistä arjen nautintoa lyhyine välimatkoineen, monipuolisine kulttuuritarjontoineen ja liikunnallisine harrastusmahdollisuuksineen. Parasta Iisalmessa on Iisalmea ympäröivät järvet monipuolisine mahdollisuuksineen.

 

Tiina somessa:

Instagram: @tiinaakarppinen
Talousjohtaja Eeva Suomalainen

Talousjohtaja Eeva Suomalainen web.png

"Iisalmen ja Ylä-Savon vahvuuksia ovat modernit ja vahvat teollisuusyritykset, kasvuhakuiset pk-yritykset sekä monipuolinen palvelusektori."

Olen toiminut Iisalmen talousjohtajana vuodesta 2017. Sitä ennen työskentelin Kajaanin talousjohtajana ja Sonkajärven kunnansihteerinä. Minulla on työkokemusta myös valtionhallinnosta sekä pankki- ja vakuutusalalta.

Vastaan työssäni kaupungin talous- ja tietohallinto- sekä hankinta- ja logistiikkapalveluista sekä pysäköinninvalvonnasta. Talouden suunnittelu, seuranta ja raportointi ovat keskeinen osa työtäni.

Iisalmen ja Ylä-Savon vahvuuksia ovat modernit ja vahvat teollisuusyritykset, kasvuhakuiset pk-yritykset sekä monipuolinen palvelusektori. Elämme lähellä luontoa ja metsiä, hyvässä yhteistyössä keskenämme ja toisiamme kunnioittaen. Luonto ja metsät tarjoavat monille elannon sekä valtavat mahdollisuudet harrastuksiin ja virkistäytymiseen.

Parasta Iisalmessa ovat monipuoliset liikunta-, koulutus- ja kulttuuripalvelut, joiden parissa itsekin vapaa-ajalla viihdyn.

 

Eeva somessa:

Twitter: @EevaSuomalainen

Facebook: Eeva Suomalainen

Instagram: @eeva_suomalainen

#iisalmi #byiisalmi #kuntatalous #kuntaperhe

Elinkeinojohtaja Terho Savolainen

Terho-Savolainen-225x250.jpg

”Iisalmen ihmeitä tekevässä ilmapiirissä yrittäjähenkisillä osaajilla on tilaa kasvaa ja menestyä!”

Aloitin Iisalmen elinkeinojohtajana keväällä 2014, sitä ennen olen työskennellyt yli 10 vuotta elinkeinoelämässä mm. Genelec Oy:ssä sekä muutaman vuoden kehittämisprojektitehtävissä.

Työssäni parasta on seutumme kehittäminen entistä houkuttelevammaksi ja elinvoimaisemmaksi asuinympäristöksi. Autamme yrittäjiä pienissä ja suurissa projekteissa, jotka usein tuovat uusia palveluja tai työmahdollisuuksia alueelle.

Johtajana kannustan oma-aloitteisuuteen ja pyrin rakentamaan avointa työskentelyilmapiiriä, jossa ideat saavat lentää ja useimmat niistä myös toteutetaan! Työskentelemme paljon yrittäjien kanssa, jolloin omallakin porukalla täytyy olla sisäinen yrittäjyysasenne verissä. Onneksi olemme tällaisen huipputiimin myös löytäneet.

Iisalmessa on runsaasti harrastusmahdollisuuksia, joista monia olen lasten kautta saanut seurata läheltäkin. Omaa sydäntäni lähellä ovat musiikki ja liikunta. Soitan kitaraa ja bassoa, liikuntaa tulee harrastettua etenkin työpaikan yhteisellä sählyvuorolla ja Iisalmen uimahallissa – uutta hallia jo kovasti odotetaan!

 

Terho somessa:

Twitter: @TerhoSavolainen

LinkedIn:  Terho Savolainen

#byiisalmi #osaamisenpaikka #tehdäänihmeitäyhdessä

Henkilöstöpäällikkö Sinikka Laatikainen

Sinikka-Laatikainen-225x250.jpg

"Henkilöstötyössä kokemus on monta kertaa paras opettaja ja palkitsevinta on, kun saa auttaa muita onnistumaan työssään."

Olen ollut nykyisessä tehtävässäni vuodesta 2010 alkaen. Vastuullani on tällä hetkellä kaikki perinteiset HR-toiminnot, kuten palvelussuhdeasiat, virka- ja työehtosopimusasiat, henkilöstön hyvinvointi ja kehittäminen sekä palkanlaskenta.

Henkilöstöpolitiikan kulmakiviä ovat kaupungin arvot ja strategiset tavoitteet, joiden eteen haluan ja tykkään tehdä työtä. Henkilöstötyö on mielestäni pitkäjänteistä tavoitteellista yhteistyötä kaupungin päättäjien, johdon, henkilöstöhallinnon, esimiesten ja koko henkilöstön kanssa. Onnistumisista on aina mukava iloita yhdessä, niin isoissa kuin pienissä asioissa. Olemme onneksi tehneet henkilöstön osalta oikeita ratkaisuja oikeaan aikaan, mikä on helpottanut työtäni. Henkilöstötyössä kokemus on monta kertaa paras opettaja ja palkitsevinta on, kun saa auttaa muita onnistumaan työssään. Kun ihmisten kanssa työtä tehdään, niin työpäivään mahtuu monenlaisia tunnetiloja ja asioita.

Vapaa-aikana tykkään ottaa rennosti ilman tiukkoja sääntöjä ja aikatauluja. Mökkeily, saunominen ja liikunta ovat lähellä sydäntäni.

Johtotietoa-blogi