Iisalmen kaupungin johtoryhmä

Kaupungin johtoryhmää johtaa kaupunginjohtaja. Johtoryhmään kuuluvat toimialajohtajat ja kaupunginjohtajan erikseen nimeämät jäsenet. Johtoryhmän kokoonpano:

Jarmo Ronkainen, kaupunginjohtaja
Kirsi-Tiina Ikonen, toimialajohtaja, Sivistys- ja hyvinvointitoimiala
Kari Nissinen, toimialajohtaja, Tekninen toimiala
Niina Puumalainen, hallintojohtaja

Eeva Suomalainen, talousjohtaja
Terho Savolainen, elinkeinojohtaja
Eija Lyyra, henkilöstöpäällikkö

Johtoryhmän kokoussihteerinä ja viestinnän tukena toimii markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski. 
Johdon sihteerinä toimii Kaisa Kajanus. Hän vastaa mm. johdon edustustehtävien järjestelyistä ja kaupunginjohtajan kalenterivarauksista.

Johtoryhmä kuulee tarvittaessa asiantuntijoita, jolloin puhutaan laajennetusta johtoryhmästä. 

Johtoryhmällä ei ole itsenäistä päätösvaltaa, vaan sen valta perustuu jäsenten omiin toimintavaltuuksiin. Johtoryhmä kokoontuu säännöllisesti maanantaisin ja lisäksi tarvittaessa. Johtoryhmä tiedottaa henkilöstöä kokouksissa käsitellyistä asioista intranetissa. 

Kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen

Jarmo-Ronkainen-225x250.jpg

”Asioilla on tapana järjestyä.”

Aloitin kaupunginjohtajana keväällä 2013.

Työssäni parasta ja mielenkiintoisinta ovat monipuoliset ja haasteelliset tehtävät. Kaupungin kehittämisessä näkökulma vaihtelee pienistä paikallisista asioista aina valtakunnallisiin asioihin. Meillä on Iisalmessa vahva tekemisen meininki.

Vapaa-aikani kuluu lasten harrastusten, musiikinkuuntelun ja lukemisen parissa.

 

Jarmo somessa:

Twitter: @JarmoRonkainen

Toimialajohtaja Kirsi-Tiina Ikonen, Sivistys- ja hyvinvointitoimiala

Kirsi-Tiina-Ikonen-225x250.jpg

"Olen ylpeä siitä, että Iisalmen koulutoimi on saanut valtakunnallista huomiota ja tunnustusta opetustuntimäärästä, jonka ansiosta iisalmelaiset lapset saavat opetusta reippaasti enemmän kuin laki määrää.”

Olen ollut töissä Iisalmen kaupungilla jo yli 30 vuotta – vuodesta 1989 alkaen. Nykyisessä tehtävässäni olen toiminut vuodesta 2008 lähtien. Aluksi nimike oli sivistystoimenjohtaja.

Toimialakin on vuosien saatossa laajentunut. Aluksi vastuullani olivat koulutus- ja kulttuuripalvelut eli perusopetus ja lukiokoulutus, kirjasto- ja kulttuuripalvelut sekä musiikki- ja kansalaisopisto. Vuonna 2010 mukaan tulivat varhaiskasvatus sekä esiopetus ja vuonna 2017 myös nuoriso ja liikuntapalvelut.

Pidän vahvuutenani sitä, että minulla on käytännön kokemusta oman toimialan eri tehtävistä ihan ruohonjuuritasolta asti. Olen aiemmin työskennellyt opettajana, opinto-ohjaajana, kansalaisopiston rehtorina ja kirjastonjohtajana.

Olen ylpeä siitä, että Iisalmen koulutoimi on saanut valtakunnallista huomiota ja tunnustusta opetustuntimäärästä, jonka ansiosta iisalmelaiset lapset saavat opetusta reippaasti enemmän kuin laki määrää. Myös muut palvelut ovat huippuluokkaa. Erityiskiitosta olemme saaneet laadukkaista liikuntapaikoista ja –alueista.

Vapaa-ajalla minut löytää usein jalkapallokentän reunalta kannustamasta – tai sitten sohvan nurkasta neulomasta sukkia.

 

Kirsi-Tiina somessa:

Twitter: @KirsiIkonen
#osaamisenpaikka #byiisalmi #suomenparaskoulukaupunki #digiloikka #lasteniisalmi

Toimialajohtaja Kari Nissinen, Tekninen toimiala

Kari-Nissinen-225x250.jpg

"Haasteet tekevät elämästä mielenkiintoisen."

Tulin Iisalmeen vuonna 2015 kaupungin tilapalvelun johtajaksi. Keväästä 2018 lähtien olen työskennellyt teknisen toimialan toimialajohtajana.

Teknisellä toimialalla teemme joka päivä töitä iisalmelaisten hyvinvoinnin eteen. Rakennamme ihanaa Iisalmea ja ylläpidämme hyvän elämän puitteita.

Työssäni parasta on sen merkityksellisyys ja monipuolisuus. Työtehtävät ovat haasteellisia ja niin monipuolisia, että jokainen päivä on omanlaisensa.

Iisalmi on erittäin viehättävä kaupunki ja harrastusmahdollisuudet täällä ovat mainiot. Vapaa-ajallani pyrin ulkoilemaan ja liikkumaan, pelaan silloin tällöin snookeria ja harrastan myös penkkiurheilua.

Hallintojohtaja, Niina Puumalainen

Niina Puumalainen.jpg

"Kaikessa tekemisessä aloittaminen on tärkein."

Aloitin Iisalmen kaupungin hallintojohtajana tammikuussa 2024. Aiemmin olen työskennellyt opetusalalla opettajana, kehittäjänä ja johtajana. Tärkeimpänä tehtävänäni pidän sitä, että voin osaltani tukea muita onnistumaan työssään ja päätöksissään Iisalmen ja seutukunnan hyväksi. Hallinnollisten tehtävien lisäksi koen vahvuutenani kehitysmyönteisyyden, eli aina on olemassa toisenlaisia keinoja tehdä asioita paremmin. 

Iisalmen vahvuutena on monipuolisuus – meiltä löytyy palveluja, liikuntapaikkoja, urheiluseuroja, musiikkia, kuvataidetta ja teatteria joka lähtöön. Pidetään yhdessä huolta siitä, että nämä mahdollisuudet ovat kaikille tarjolla. 

Vapaa-ajalla minut löytää lenkkipoluilta tai hiihtoladuilta, golfkentältä tai teatterikatsomosta. Jotain on aina puuhailtava, tai ainakin suunniteltava seuraavaa kunnostus-, askartelu- tai kokeiluprojektia.

 
Talousjohtaja Eeva Suomalainen

Eeva_suomalainen_jpg.jpeg

"Iisalmen ja Ylä-Savon vahvuuksia ovat modernit ja vahvat teollisuusyritykset, kasvuhakuiset pk-yritykset sekä monipuolinen palvelusektori."

Olen toiminut Iisalmen talousjohtajana vuodesta 2017. Sitä ennen työskentelin Kajaanin talousjohtajana ja Sonkajärven kunnansihteerinä. Työkokemusta kunnallishallinnon ja -talouden tehtävistä minulla on reilu kymmenen vuotta, lisäksi olen työskennellyt valtionhallinnossa sekä pankki- ja vakuutusalalla.

Vastaan työssäni kaupungin talous- ja henkilöstö- sekä hankinta- ja logistiikkapalveluista. Talouden suunnittelu, seuranta ja raportointi ovat keskeinen osa työtäni.

Iisalmen ja Ylä-Savon vahvuuksia ovat modernit ja vahvat teollisuusyritykset, kasvuhakuiset pk-yritykset sekä monipuolinen palvelusektori. Elämme lähellä luontoa ja metsiä, hyvässä yhteistyössä keskenämme ja toisiamme kunnioittaen. Luonto ja metsät tarjoavat monille elannon sekä valtavat mahdollisuudet harrastuksiin ja virkistäytymiseen.

Parasta Iisalmessa ovat monipuoliset liikunta-, koulutus- ja kulttuuripalvelut, joiden parissa itsekin vapaa-ajalla viihdyn.

 

Eeva somessa:

Twitter: @EevaSuomalainen

Facebook: Eeva Suomalainen

Instagram: @eeva_suomalainen

LinkedIn: Eeva Suomalainen 

#iisalmi #byiisalmi #kuntatalous #kuntaperhe

Elinkeinojohtaja Terho Savolainen

Terho-Savolainen-225x250.jpg

”Iisalmen ihmeitä tekevässä ilmapiirissä yrittäjähenkisillä osaajilla on tilaa kasvaa ja menestyä!”

Aloitin Iisalmen elinkeinojohtajana keväällä 2014, sitä ennen olen työskennellyt yli 10 vuotta elinkeinoelämässä mm. Genelec Oy:ssä sekä muutaman vuoden kehittämisprojektitehtävissä.

Työssäni parasta on seutumme kehittäminen entistä houkuttelevammaksi ja elinvoimaisemmaksi asuinympäristöksi. Autamme yrittäjiä pienissä ja suurissa projekteissa, jotka usein tuovat uusia palveluja tai työmahdollisuuksia alueelle.

Johtajana kannustan oma-aloitteisuuteen ja pyrin rakentamaan avointa työskentelyilmapiiriä, jossa ideat saavat lentää ja useimmat niistä myös toteutetaan! Työskentelemme paljon yrittäjien kanssa, jolloin omallakin porukalla täytyy olla sisäinen yrittäjyysasenne verissä. Onneksi olemme tällaisen huipputiimin myös löytäneet.

Iisalmessa on runsaasti harrastusmahdollisuuksia, joista monia olen lasten kautta saanut seurata läheltäkin. Omaa sydäntäni lähellä ovat musiikki ja liikunta. Soitan kitaraa ja bassoa, liikuntaa tulee harrastettua etenkin työpaikan yhteisellä sählyvuorolla ja Iisalmen uimahallissa – uutta hallia jo kovasti odotetaan!

 

Terho somessa:

Twitter: @TerhoSavolainen

LinkedIn:  Terho Savolainen

#byiisalmi #osaamisenpaikka #tehdäänihmeitäyhdessä

Henkilöstöpäällikkö Eija Lyyra

Eija Lyyra.jpg

”Hyvinvoiva, osaava ja innostunut henkilöstö on menestyvän organisaation edellytys.”

Aloitin Iisalmen kaupungin henkilöstöpäällikkönä keväällä 2022. Aiemmin olen työskennellyt henkilöstö- ja taloushallinnon sekä viestinnän tehtävissä yritys- ja yhdistyspuolella.

Vastuullani on kaikki perinteiset HR-toiminnot, kuten palvelussuhdeasiat, virka- ja työehtosopimusasiat, henkilöstön hyvinvointi ja kehittäminen sekä palkanlaskenta.

Henkilöstötyö on pitkäjänteistä ja tavoitteellista yhteistyötä kaupungin päättäjien, johdon, henkilöstöhallinnon, esihenkilöiden ja koko henkilöstön kanssa. Tykkään tehdä töitä hyvinvoivan, osaavan ja innostuvan henkilöstön eteen, sillä ihmiset ovat kaiken perusta ja hyvien tulosten aikaansaajat.

Vapaa-aikani kuluu liikunnan ja lasten harrastusten parissa. Iisalmessa on erinomaiset harrastusmahdollisuudet ja luonto on lähellä. Siellä on hyvä palautua päivän töistä.

 

Eija somessa:

LinkedIn: Eija Lyyra

#ihmeidenmahdollistajat #byiisalmi #tehdäänihmeitäyhdessä #osaamisenpaikka