Kurssimaksu on määritelty jokaiselle kurssille erikseen. Koko työvuoden kestävien kurssien kurssimaksu on koko työvuoden maksu. Kurssimaksu maksetaan kahdessa erässä, toinen syyskaudella  ja toinen kevätkaudella. 80 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta ei peritä kurssimaksua.

Kurssimaksun voi maksaa netti-ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumisjärjestelmä ohjaa sinut ilmoittautumisen jälkeen verkkopankkiisi maksamaan. Odota maksamisen jälkeen, että siirryt takaisin ilmoittautumisohjelmaan. Maksusta tulee vahvistusviesti antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos et halua maksaa ilmoittautumisen yhteydessä, sinulle lähetetään lasku kurssin käynnistymisen jälkeen. Jos olet oikeutettu alennukseen, valitse ilmoittautumislomakkeen ylälaidassa (ennen henkilötietoja) olevasta kurssimaksuvalikosta oikea hinta. 

Maksamaton kurssimaksu siirtyy perintätoimisto Intrum Justitia Oy:n hoidettavaksi.

Huomioi, että lasku lähetetään kaikille ilmoittautuneille. Aiheettoman laskun välttämiseksi ilmoittautumisen peruutus täytyy tehdä ajoissa, ennen laskutusta, suoraan opiston toimistoon puh. 040 661 9353 tai sähköpostilla saara.kurki@iisalmi.fi. Sähköpostilla tehty peruutus on voimassa vasta kun siihen on vastattu.

Kurssimaksua ei peritä niistä kursseista, jotka eivät käynnisty lainkaan.
Maksuvälineinä käyvät myös Tyky-kuntoseteli+ sekä Smartum-liikunta- ja kulttuurisetelit (ei Smartum Pay). Seteleillä voi maksaa aktiivista liikuntaa ja tanssia sisältäviä kursseja, taide- ja taitoaineiden kursseja sekä kielikursseja. Jos käytät maksuvälineenä em. seteleitä, odota kurssimaksulaskua ja käy maksamassa se seteleilläsi Kulttuurikeskuksen neuvonnan kassaan (avoinna ma - pe klo 10-17).  Jos kuitenkin maksat Smartumilla etänä (Smartum Pay -sovellus) sinun täytyy ilmoittaa toimistoon laskusi numero ja maksupäivä. Etämaksu ei kuittaa laskuasi maksetuksi automaattisesti.

Opintoihin liittyvät oppikirjat ja muun materiaalin jokainen opiskelija kustantaa itse. Kurssin hinta ei sisällä ao. maksuja. Joillakin kursseilla opettaja hankkii ostettavaksi materiaaleja keskitetysti koko kurssille ja kerää maksut suoraan opiskelijoilta. Pyydettäessä annettu todistus maksaa 5 €. Kolmea vuotta vanhemmista todistuksista peritään maksu Kaupunginhallituksen § 218/2007 mukaisesti (erityistoimenpiteitä vaativan tiedon antaminen asiakirjasta).

Kuvataidekoulun materiaalit sisältyvät lukukausimaksuun.

Alennukset

Opetushallituksen myöntämän avustuksen turvin voimme tänä työvuonna alentaa 63 vuotta täyttäneiden, eläkeläisten ja työttömien kurssimaksua 20 %:lla. Maahanmuuttajat saavan suomen kielen kurssimaksuun 20 %:n alennuksen. Alennuksen saavat vain ne opiskelijat, jotka ovat ilmoittaneet oikeudestaan alennukseen opiston toimistoon ennen laskutusta. 63 vuotta täyttäneille merkitsemme alennuksen automaattisesti. 80 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta emme peri kurssimaksua.

  • Työttömällä henkilöllä tarkoitetaan työhallinnon määritelmän mukaisesti työnhakijaa, joka on ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai joka odottaa sovitun työn alkamista.
  • Senioriväestöllä ja eläkeläisillä tarkoitetaan 63 vuotta täyttäneitä tai eläkkeellä olevia henkilöitä.
  • Maahanmuuttajalla tarkoitetaan Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia henkilöitä, joilla on kuntalaissa tarkoitettu kotikunta Suomessa.


    Opisto ei ota vastaan ilmoittautumisia, jos opiskelijalla on kurssi- tai materiaalimaksuja maksamatta. Selvitä maksamattomat laskut opiston toimistossa, p. 040 661 9353. Opisto pidättää itsellään oikeuden saadun kurssipaikan perumiseen myös selvittämättömissä tapauksissa.