Iisalmen kaupungin PALI -palveluliikenne

Palveluliikenne on avointa joukkoliikennettä, joka noutaa asiakkaan tarvittaessa kotiovelta ja vie liikennöintialueella niin lähelle asiointipaikkaa, kuin se vain on mahdollista. Palveluliikenteen esteettömät PALI -autot helpottavat erityisesti vanhusten ja vammaisten matkustamista. Kuljettaja auttavat tarvittaessa autoon nousemisessa ja poistumisessa. Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalveluoikeuden omaavan henkilö ja hänen saattajansa saa matkustaa maksutta. Matkaoikeus ja oikeus saattajaan täytyy todentaa erillisellä vammaispalvelusta saadulla todistuksella.

Maanantaista perjantaihin palveluliikenteessä on kaksi esteetöntä autoa, Kaupunki -Pali (PALI 1) Iisalmen kaupunkialueella ja Maaseutu -Pali (PALI 2) maaseudulla. Palit eivät liikennöi arkipyhinä. Pali -kyydit täytyy aina tilata puhelimitse tai sopia autossa etukäteen. Kiinteää reittiä autoilla ei ole, vaan ne määräytyvät päivittäisten tilausten perusteella. Kaupunki -Pali liikennöi sekä pohjoisella että eteläisellä liikennöintialueella. Maaseutu -Pali liikennöi puolestaan eri maaseutualueilla oman viikonpäivärytminsä mukaisesti. Aikataulut ja liikennöintialueet/ -reitit on nähtävillä PALI-aikatauluvihkossa.

Keskustan palveluliikenteen osalta kaikki kuljetukset tilataan aina etukäteen joko sopimalla autossa tai puhelimitse. Iisalmen palveluliikenteen autoissa voit maksaa käteisellä, pankkikortilla, Matkahuollon lipputuotteilla sekä Waltti -korteilla. Hinnat ovat samat, kuin alueen muussakin joukkoliikenteessä. PALI on siis saman hintainen vaihtoehto muulle joukkoliikenteelle. Jos olet tilannut ennakkoon Pali -kuljetuksen ja Sinulle tulee este, peruuta tilauksesi heti suoraan ko. autoon.

Palvelu on maksullinen.

Samat hinnat kuin muussa paikallisliikenteessä. Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalveluoikeuden omaavan henkilö ja hänen saattajansa saa matkustaa maksutta.

Verkkoasiointi

Palautekanava

Palaute voi olla kysymys, kiitos, moite, idea tai muu palaute. Palautekanavan kautta voit myös liittää palautteeseesi karttasijainnin ja/tai kuvan.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Waltti-nettipalvelu ja -kauppa

Nettipalvelussa voit rekisteröityä tilata henkilökohtaisen matkakortin. Waltti-kaupassa voit ladata ja lisätä tiliisi matkakortteja.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Puhelinasiointi

PALI-palveluliikennekuljetuksen tilausnumerot

Keskustan palveluliikenteen osalta kaikki kuljetukset tilataan aina etukäteen joko sopimalla autossa tai puhelimitse.

Lisää tietoa
Puh. +358 44 7055034 Puh. +358 40 0683746

Liittyvät palvelut

Iisalmen paikallisliikenne

Iisalmen paikallisbusseilla helposti kauppaan, kouluun, töihin tai asioille.

Katso tiedot

Pysäköinninvalvonta

Iisalmessa on käytössä kiekkopysäköinti. Pysäköintipaikoissa pysäköintiaika on 1-3 tuntia

Katso tiedot

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

Iisalmessa liikenneväylien kunnossapidosta vastaa Kadut ja ympäristö vastuualueen kunnossapitoyksikkö. Liikenneväylien talvihoito on osin ulkoistettu.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut