Harrastusmahdollisuuksia

Iisalmen kaupungin läheisyys antaa mahdollisuuden mitä moninaisimpiin harrastuksiin liikunnasta käden taitoihin ja kulttuuriin.

Myös kylä tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia harrastaa ja virkistyä. Koska järvet ovat lähellä, voi kesäisin virkistyä vesillä ja kalastaa voi vaikka läpi vuoden. Kalastuslupia myyvät kuusi alueen kalastusosakaskuntaa.

Lenkille voi lähetä minne suuntaan vain tai mennä koulun läheisyydessä olevalle luontopolulle. Talvisin polulla kulkee valaistu latu (n. 2,5 km). Koulun jääkiekkokaukalo on myös kyläläisten käytettävissä. Kesäisin kaukaloon on mahdollisuus laittaa tennisverkko ja sieltä löytyy myös koripallokorit. Koulun maastossa on lisäksi 5 frisbeegolfkoria, joita voi käyttää kouluajan ulkopuolella.

Kääriänmäen näkötornille johtaa Myllypurontieltä noin kilometrin pituinen Tornilenkki. 12-metrisestä tornista on hulppeat näköalat Poroveden yli Iisalmen kaupunkiin. Torni on kunnostettu, mutta jokainen kiipeää omalla vastuulla. Talvikunnossapitoa ei ole.

 Reittiohje Kääriänmäen näkötornille: Aja Sourunsalon kaupalta n. 2 km Pielavedelle päin. Käänny vasemmalle Välikyläntielle. (Kotikylä) Aja n. 4 km ja käänny vasemmalle Myllypurontielle. Aja jonkun matkaa (jokunen kilometri), kunnes tien vasemmalla puolen viitta "näkötorni". Auton voi jättää viitan läheisyyteen pienelle levikkeelle. Kävelymatkaa levikkeeltä näkötornille n. 1 km pientä polkua pitkin.

Koulun pururadan läheisyydessä Metelinmäellä (n. Herdin kallio) on kyläläisten käytössä laavu ja tulipaikka. Laavulle pääsee pururataa pitkin koululta, Huotarintieltä ja Konkelontieltä. Kyläläisten käytössä on myös Huotarin Erämiesten Pajamaja Huotarintien läheisyydessä (n. Huotarintie 560) sekä Iisalmen kaupungin Kihlovirralle rakentama vesillelaskupaikka tulipaikkoineen. Muistathan aina jättää paikat siistiksi seuraaville tulijoille.  

Sourunsalon koulun liikuntasalissa on kyläläisille tarjolla ilmaisia salivuoroja. Kaudelle 2022-2023 on seuraavat vuorot toukokuulle asti:

MA 16.30 - 17.30 Alakoululaisten sähly

MA 17.30 - 19 Sulkapallo

KE 18 - 19 Aikuisten sähly

KE 19 - 21 Sulkapallo  

SU 14 - 16 Perhevuoro 

SU 17 - 19  Lentopallo

Lisäksi koululla jatkuu perjantaisin Kansalaisopiston joogaryhmä

Vuoroista sulkapallo, lentopallo ja perhevuoro toimivat ennakkoilmoittautumisella, eli näille on jokaiselle oma WhatsApp-ryhmänsä jossa kävijät ilmoittautuvat ja sopivat vuorolle menemisestä. Ilmoittauduthan haluamaasi ryhmään Sarille (0503619267).

  

retkelilykohteet kartalla.GIF