Iisalmen kaupungin liikuntapalvelut järjestää, koordinoi ja tukee monella tavalla lasten ja nuoren harrastamista, sekä liikuntaa että muuta vapaa-ajan toimintaa. Teemme tiivistä yhteistyötä varhaiskasvatuksen, koulujen ja järjestöjen kanssa. Hankkeilla pystymme laajentamaan perustoimintaamme.

Varhaiskasvatukselle järjestämme liikuntatapahtumia heidän oman liikuntakalenterin mukaisesti. Pääpaino tapahtumissa on esikouluikäisille. Tapahtuman järjestelyssä on mukana järjestöjä, yhteisöjä ja oppilaitoksia.  Varhaiskasvatukselle on tapahtumien lisäksi varattu maksuttomia liikuntavuoroja omatoimiseen liikkumiseen liikuntahallilta ja jäähallilta. 

Lapsiperheet saavat varata liikuntahallista ja jalkapallohallista maksuttomia perhevuoroja.

Koulut ja oppilaitokset saavat hyödyntää liikuntapaikkoja maksutta. Ahkerassa käytössä on Sankariniemen stadion, liikuntahalli, jalkapallohalli ja jäähalli. Uimahalli liikuntapaikkana liikuttaa lapsia ja nuoria omatoimisten käyntien, uimakoulujen ja uimaopetuksen muodossa. Uimahallin uinninohjaajat vastaavat iisalmelaisten alakoulujen uinninopetuksesta.

Keväästä 2021 lähtien olemme olleet mukana Harrastamisen Suomen mallin hankkeessa, joka on OKM:n toimintamuoto tavoitteenaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen monipuolisen harrastamisen kautta. Liikuntapalvelut hallinnoi ja koordinoi IHMe - Iisalmen Harrastamisen mallia. Lasten ja nuorten omatoimista harrastamista tuemme mobiilisovellus Nuorisopassin kautta.

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen eteen teemme tavoitteellisesti toteuttaen konkreettisia toimenpiteitä kohderyhmät huomioiden aina varhaiskasvatuksesta nuoriin aikuisiin saakka.

**

Ilmoittautuminen varhaiskasvatuksen liikuntakalenterin mukaisiin tapahtumiin

 

3C2A9359.jpg