Kasvatus ja koulutus Iisalmessa

 

Arvostatko laadukasta varhaiskasvatusta, perusopetusta ja koulutusta? Me Iisalmessa arvostamme ne korkeimmalle paikalle – niillä turvataan lastemme tulevaisuus. 

Iisalmi on merkittävä koulutuskaupunki. Iisalmen kaupungin opetus- ja koulutuspalvelujen tarjonnasta huolehtii 11 peruskoulua, Iisalmen lyseo, Kansalaisopisto sekä Ylä-Savon Musiikkiopisto. Kaupungin ylläpitämien koulujen lisäksi Iisalmessa toimii Snellman kesäyliopiston toimipiste, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto sekä Savonia-ammattikorkeakoulu.

Ajankohtaista
Nuorten tila Luukku kutsuu viihtymään ja oleilemaan.jpg
19.4.2024
2

Nuorten hyvinvointi on puhuttanut jo pitkään valtakunnallisesti. Huolipuhe on merkki siitä, että tarvitaan tekoja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Iisalmessa on tehty paikallisesti monia, nuorten hyvinvointiin myönteisesti vaikuttavia asioita: Iisalmen nuorisopalvelut ovat toimineet vuoden alusta alkaen paraatipaikalla Iisalmen torilla hieman uudenlaisella konseptilla – linja-autoasemanakin palvelevan rakennuksen suojista löytyy Ohjaamon ja etsivän nuorisotyön lisäksi myös nuorten oleskelutila Luukku, jossa nuoria kohtaamassa ja tarvittaessa ohjaamassa ovat nuoriso-ohjaajat ja -työntekijät sekä ankkurinuorisotyöntekijä ja jelppari. Nuorten palvelut eivät toki rajaudu vain tähän, sillä myös kouluissa on tarjolla nuorisotyön tukea, ja kokonaishyvinvointia edistäviin liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin kannustetaan monin erilaisin eduin. Keskeisenä ajatuksena on, että Iisalmessa nuoruuskin saa olla ihmeellistä – täynnä erilaisia tunteita ilosta pettymyksiin. Tarvittaessa ikävaiheeseen kuuluvia haasteita taklataan yhdessä ja moniammatillisesti.

Ohjausryhmä esittää laajaa lapsivaikutusten arviointia osana palveluverkkoselvityksen jatkotoimia..jpg
26.1.2024
1

Loppuvuodesta 2023 julkaistun Iisalmen kaupungin perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluverkkoa koskevan asiantuntijaselvityksen jatkotoimista päätetään osana talouden tasapainottamisohjelmaa keväällä 2024. Palveluverkkoselvityksen ohjausryhmä kokoontui keskiviikkona 24.1.2024 ja totesi, että ensisijaisen tärkeää on selvittää myös lapsivaikutuksia, jotta myöhempi päätöksenteko ei tukeudu vain asiantuntijaselvitykseen. Ohjausryhmä esittääkin Sivistys- ja hyvinvointilautakunnalle laajan lapsivaikutusten arvioinnin toteuttamista. Lapsivaikutusten arviointi toteutetaan kyselyillä, jotka suunnataan sekä lapsille, huoltajille että koulujen henkilöstölle. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta käsittelee asiaa 30.1.2024.

Kaikki uutiset