Huoltopysäköintilupa ja -tunnus

Yritys tai yhteisö voi lunastaa ajoneuvoon huoltopysäköintitunnuksen, jolla varustettuna ajoneuvo voidaan määräyksissä asetetulla tavalla pysäköidä Iisalmen kaupungin ylläpitämälle aikarajoitetulle pysäköintipaikalle aikarajoitusta noudattamatta työtehtävän niin vaatiessa.

Tunnusta haetaan erillisellä hakemuslomakkeella, johon merkitään hakijayrityksen tai -yhteisön tiedot, ajoneuvon tyyppi ja rekisterinumero sekä selvitys ajoneuvon käytöstä työtehtävissä. Myönnettävä lupa ja tunnus ovat ajoneuvokohtaisia.

Huoltopysäköintitunnusta saa käyttää vain yrityksen tai yhteisön toimialaan kuuluvaa tehtävää suoritettaessa. Huoltopysäköintitunnuksen käyttö muuhun kuin työn edellyttämään tarpeeseen on kielletty.

Tunnus ei oikeuta pysäköimään ajoneuvoa yksityisellä alueella ilman kiinteistönomistajan lupaa. Tunnus ei oikeuta myöskään pysäköimään invalidien ajoneuvoille merkityille pysäköintipaikoille. Tunnuksen haltija on tunnusta käyttäessään velvollinen noudattamaan tieliikennelain ja -asetuksen säännöksiä.

Tunnuksen myöntämisen edellytykset

  • Ajoneuvo on välttämätön yrityksen tai yhteisön toimialaan kuuluvien toimeksiantojen suorittamiseen.
  • Ajoneuvo on tarkoitettu työssä tarvittavien välineiden kuljettamiseen ja työn suorittamiseen.
  • Yrityksen tai yhteisön toimialana on kiinteistön hoito ja huolto, vartiointitoiminta tai kiinteistön, sen laitteisiin tai koneisiin kohdistuva asennus-, huolto- tai korjaustyö.
  • Iisalmen kaupungin tai sen työntekijän hallitsemaan ajoneuvoon tunnus voidaan myöntää tehtävään, jossa ajoneuvon käyttö on välttämätöntä. Tunnus myönnetään henkilölle, jolla on ajoneuvon käyttöoikeus em. työtehtävissä.
  • Iisalmen kaupungin työntekijälle myönnettävä tunnus on voimassa arkipäivisin (ma-pe). Päivystystehtävissä olevien työntekijöiden tunnus on voimassa myös viikonloppuisin.

Mikäli tunnuksen haltija tai hänen työntekijänsä tunnusta käyttäessään rikkoo näitä määräyksiä tai väärinkäyttää tunnusta, voi kaupungininsinööri peruuttaa tunnuksen haltijalle myönnetyt huoltopysäköintitunnukset. Tunnuksen peruuttamisen johdosta tunnuksen haltija menettää oikeutensa tunnuksen käyttämiseen ja tunnuksesta suoritettuun vuosimaksuun.

Huoltopysäköintitunnuksen hinta määräytyy kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan.

Katso hintatieto Iisalmen kaupungin hinnastosta.

Verkkoasiointi

Suomi.fi-viestit Suomi.fi-verkkopalvelussa

Voit lähettää ja vastaanottaa viranomaisviestejä Suomi.fi-verkkopalvelun Viestit-osiossa.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Lomakkeet

Huoltopysäköintitunnushakemus

Yritys tai yhteisö voi hakea ajoneuvoonsa Iisalmen kaupungin huoltopysäköintilupaa tai -tunnusta tällä lomakkeella.

Lisää tietoa
Lataa lomake

Linkit

Iisalmen kaupungin palveluhinnasto

Iisalmen kaupungin valtuuston vahvistamat palveluhinnastot.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

i-pointti Kaupungintalo

Asukas- ja matkailuneuvonta, lupaneuvontaa rakentajille sekä kirjaamon ja keskusarkiston aineisto- ja tietopalvelu.

Pohjolankatu 14, 74100 IISALMI

Aukioloajat

Ma - Ti: 08:00 - 15:30
Ke - To: 08:00 - 15:30
Pe: 08:00 - 15:30

Kaikki tiedot