Ketterää osaamista -hanke

Iisalmen kaupunki toimii osatoteuttajana vuoden 2022 alussa käynnistyneessä Ketterää osaamista -hankkeessa. Hanke on osa Seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuuden edistämistä tukevaa hankekokonaisuutta. Hankkeen päätoteuttaja on koulutuskuntayhtymä Brahe ja mukana on 7 osatoteuttajaa sekä 5 verkostokumppania.

Ketterää osaamista -hanke vastaa omalta osaltaan seutukaupunkien osaavan ja ammattitaitoisen työvoiman saatavuuden haasteisiin. Hankkeessa toteutettavilla toimenpiteillä pyritään edistämään mm. seutukaupunkien koulutusmahdollisuuksia ja osaamisen kehittämistä aloilla, joissa on työvoimapulaa sekä selvitetään toimintamallia yritysten henkilöstön tulevaisuuden osaamistarpeiden ennakoimiseksi ja etsitään uusia ratkaisuja osaajatarpeiden tunnistamiseksi.

Hankkeen yhtenä keskeisenä toimenpiteenä on toimia aktiivisesti mukana osaajatarpeeseen vastaavan koulutuksen lisäämiseksi alueelle ja vastata tunnistettuihin osajaatarpeisiin paikallisilla ketterillä kokeiluilla, esimerkiksi kokeilemalla eri koulutusalojen ja -asteiden tai eri toimijoiden välisiä ketteriä pilotteja malleina paikallisesta yhteistyöstä.  Toimenpiteitä toteutetaan tiiviissä yhteistyössä muun muassa alueen koulutuksenjärjestäjien, TE-palveluiden, työllisyyspalveluiden, työllisyyden kuntakokeilun, yritysten ja alueen hankkeiden kanssa. Paikalliset ketterät kokeilut ja ratkaisut kuvataan siten, että toimenpiteet ja tulokset ovat hyödynnettävissä myös muualla kuin hankkeessa mukana olevissa seutukaupungeissa.

Iisalmen kaupungin hallinnoima Seutukaupunkien innovaatioekosysteemiverkoston kehittäminen -hanke on keskeinen yhteistyötoimija, jonka kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä hyvien käytänteiden vaihtamiseksi ja tiedon molemminpuoliseksi jakamiseksi.

Hankkeen toiminta-aika:

1.1.2022 - 30.9.2023

Päätoteuttaja:

Koulutuskuntayhtymä Brahe

Osatoteuttajat:

 • Iisalmen kaupunki
 • Keuruun kaupunki
 • Koillis-Suomen Kehittämisyhtiö Naturpolis
 • Koulutuskuntayhtymä Sasky
 • Kristiinan kaupunki
 • Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä  Novida
 • Satakunnan koulutuskuntyhtymä Sataedu

Verkostokumppanit:

 • Kalajoen kaupunki
 • Kurikan kaupunki
 • Someron kaupunki
 • Lieksan kaupunki
 • Ylivieskan kaupunki

Rahoittaja:

Hanketta rahoittavat Etelä-Pohjanmaan liitto sekä osallistuvat kaupungit sekä verkostokumppanit.

Lisätietoja:

Sari Turpeinen projektipäällikkö

sari.turpeinen@iisalmi.fi

Puh. 040670 8235

Infoa Seutukaupunkien hankkeista: seutukaupunkiosaajat.fi
Ajankohtaista ja hankkeen tapahtumia
Tekoäly. Jani Väisänen & tekoäly Stable Diffusion (CCbyS-A4.0).png
14.8.2023

Tervetuloa tekoäly haltuun tunnissa -työpajaan, jossa tutustutaan suureen kielimalliin Chat-GPT ja kuvamalli Dall-E 2:een!

Facebook tapahtuma ennakoiva oppiminen kuva.jpg
8.8.2023

Webinaarin tavoitteena on syventää osallistujien ymmärrystä osaamisen johtamisen merkityksestä ja tarjota näkökulmia organisaation osaamisen ennakointiin ja jatkuvaan oppimiseen. Lisäksi herätellään ajatuksia siitä, miten organisaatio voi vastata muuttuvan työympäristön haasteisiin ja hyödyntää jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia osaamisen kehittämisessä.

team-3639693_640, palapeli yhteistyö.jpg
20.6.2023

Yrittäjä/työnantaja, tervetuloa torstaina 14.9.2023 klo 8–11 Iisalmen Raatihuoneelle aamukahville tutustumaan alueen koulutustarjontaan ja oppilaitosten muihin palveluihin sekä verkostoitumaan alueen muiden toimijoiden kanssa! Tilaisuudessa myös lyhyet tietoiskut oppisopimuksesta!

coffee-g58404da9b_1920.jpg
23.3.2023

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että opiskelija voi suorittaa kotikorkeakoulunsa opintojakson sähköisen tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa.

artificial-intelligence.jpg
23.3.2023

Tulevaisuusajattelu ja ennakointitaito auttaa valmistautumaan tulevaisuuden mahdollisuuksiin ja haasteisiin, tekemään parempia päätöksiä ja suunnitelmia tulevaisuutta varten sekä pysymään kilpailukykyisenä!

_Facebook Event Cover (2).png
10.3.2023

Tekoäly, Tekoäly - Tekoäly on muutakin kuin vain muotisana. Miten ja ennen kaikkea miksi hyödyntää tekoälyä osaamisen ennakoinnissa ja tunnistamisessa?

laptop-gf8ca891eb_1920.jpg
20.2.2023

Nyt se on mahdollista, sillä Savonia-ammattikorkeakoulu käynnistää huhtikuussa 2023 tradenomin polkuopinnot Ylä-Savossa.

työpöytä.jpg
20.2.2023

Yrittäjä/työnantaja, tervetuloa keskiviikkona 22.3.2023 klo 8-10 Iisalmen Raatihuoneelle aamukahville tutustumaan alueen koulutustarjontaan ja oppilaitosten muihin palveluihin!

Mirja ja Sari 1.jpg
9.1.2023

Haemme LinkedIn -pilottiimme yrityskumppaneita. Pilotoimme Life & Career sekä Ketterää osaamista -hankkeissa LinkedIniä osana työvoiman ja yritysten matchaamista. Lähde kanssamme pilotoimaan, miten LinkedIniä voi hyödyntää osaavan työvoiman löytämisessä osana muita rekrytointikanavia.

Instagram post - 40.png
26.9.2022

Hanki LinkedIn osaamista maksuttoman verkossa toteutettavan koulutuksen avulla. LinkedIn on hyvä lisäkanava rekrytointiin, kun tarvitaan uutta työvoimaa.

Kaikki uutiset
Edellinen 1 2Seuraava
Seuraa Seutukaupunkiosaajia somessa ja lue lisää seutukaupunkiosaajat.fi