JUHANI AHO IHMe ryhmät 2023-2024
Kopio IHMe lukkarit (1).png

Iisalmen harrastamisen mallin ryhmät pyörivät syyskaudella 28.8.-15.12.2023 ja kevätkaudella 8.1.-24.5.2024. Lomien aikaan ohjattu toiminta on tauolla.

Kaikkeen ohjattuun toimintaan voi mennä tutustumaan koko kauden ajan ilman ilmoittautumista. Lukuunottamatta maanantaisin kokoontuvaa Kädentaitojen pienryhmää. 

Kuntosalille ja uimaan (arkisin klo 13-17) sekä keilaamaan (tiistaisin klo 15.30-16.30) kirjaudutaan kassalla Nuorisopassilla.  Kuntosaliharjoittelu, uinti ja keilaus on omatoimista harrastamista valvotussa ympäristössä. Harrastuksiin kuljetaan omatoimisesti. 

IHMe-toiminta on osallistujille maksutonta ja oppilaat on vakuutettu kaupungin toimesta. Mikäli toimintaan tulee muutoksia tai harrastus on jostain syystä poikkeuksellisesti peruttu, ilmoitetaan siitä ryhmäläisille suoraan ja tällä nettisivulla.

Juhani Ahon koululla yhteyshenkilönä toimii Marjo-Riitta marjo-riitta.kumpulainen(at)iisalmi.fi, puh 040 121 7062

***

MITÄ, MISSÄ, MILLOIN JA MITEN?

JUNIOR LIFE SAVER

Mitä: Ryhmässä harjoitellaan liikkumista vedessä, uintitekniikoita ja vedestä pelastautumista ja toisen pelastamista.

Milloin: maanantaisin klo 15.30–16.45 Saukko uimahallissa

Kenelle: 8–14-vuotiaille uimataitoisille iisalmelaisille (uimataito vähintään 25 m eli ns. kampauinti suoritettu hyväksytysti)

Miten: Ilmoittautuminen ja lisätiedot sähköpostitse ryhmän ohjaajalle vuokko.n(at)gmail.com.  12hlö ryhmä.

 

***

KÄDENTAIDOT

Milloin: maanantaisin klo 15–16.30 Taitokeskus Alliinassa

Kenelle: 7–9. luokkalaisille Mitä: Pienryhmässä (5hlö) opetellaan monipuolisesti kädentaitoja: makrameen solmimista, kankaan painantaa, tuftaamista ja kangaspuilla kutomista. Kauden aikana jokainen saa tehdä ainakin yhden itse suunnittelemansa kädentaitotyön ammattilaisen opastuksella. 

Miten: Ilmoittautuminen ja lisätiedot Taitokeskus Alliina, Savonkatu 19, tai kasityokeskus.iisalmi(at)taitoylasavo.fi tai puh. 050 324 3213

***

KOODAUS / Etäryhmä
Milloin: torstaisin klo 16-17
Pelinkehityksen ja koodauksen perusteisiin keskittyvässä ryhmässä kurkataan pelien kulissien taakse mukavassa ja kannustavassa porukassa etänä Discordissa. Harrastuksessa pääset tutustumaan siihen miten pelit käytännössä rakennetaan tutun ja turvallisen Minecraftin avulla, miten tarinat, grafiikat ja animaatiot sulautuvat yhdeksi peliksi ja miltä näyttää koodiviidakko kaiken tämän takana. Kerhon jälkeen ymmärrät ja katsot pelejä taatusti aivan uusin silmin!
Tutustu: https://youtu.be/rxA1WOGn8Qw
Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/ep/iisalmi-koodi-to-yla

 

***

 

IHMe-TUBE: TUBETTAMINEN JA SISÄLLÖNTUOTANTO / Etäryhmä
Milloin: maanantaisin klo 17-18

Mitä: Kiinnostaako tubettaminen tai sisällöntuotanto? Kätevästi etänä kokoontuvassa harrastuksessa perehdytään somen saloihin, videoeditoinnin vinkkeleihin ja sukelletaan somettamisen syvyyksiin. Tule mukaan tubekerhoon starttaamaan tubekanavasi ja opettelemaan videoeditoinnin sekä kuvanmuokkauksen perusteita mukavassa porukassa! Aiempaa osaamista aiheisiin ei tarvita vaan kerho on mukavaa yhdessä opettelua ja pähkäilyä. Osallistuminen kotoa käsin koulun koneella/IPadilla
Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/ep/iisalmi-tube
 

***

OHJATTU KUNTOSALI

Ohjaajan ohjauksessa käydään läpi järkevää ja turvallista kuntosaliharjoittelua osallistujien toiveiden mukaan. Tutustutaan kuntosalilaitteisiin, vapaisiin painoihin, salitermistöön ja kehittävään sekä palauttavaan harjoitteluun.
Milloin: tytöt keskiviikkoisin klo 15.30-16.30, 
Missä: Keila- ja Liikuntakeskus Liike, Untamonkatu 8, 74120 Iisalmi. Ilmoittaudu ohjaajalle tunnin alussa.
Järjestävä taho: Keila- ja Liikuntakeskus Liike. Ohjaajana koulutettu liikunnanohjaaja, PT.
Lisätietoja: info(at)keilajaliikuntakeskusliike.fi

***

KUNTOSALI JA UINTI 

Omaehtoista kuntosalilla harjoittelua ja/tai vesiliikuntaa valvotussa ympäristössä. Ohjaaja neuvoo pyydettäessä ja tarvittaessa. Kuntosalille ja allasosastolle kirjaudutaan Nuorisopassi-sovelluksella uimahallin kassan kautta.
Milloin: joka arkipäivä klo 13-17
Missä: Iisalmen uimahalli, Joukolankatu 15, 74120 Iisalmi
Järjestävä taho: Iisalmen kaupungin liikuntapalvelut.   

**

LINKKIPERJANTAI

Linkissä on käytettävissä PS3 ja 4, VR-lasit, Nintendo Switch, Oculus Quest- VR laseja sekä monenmoista lauta- ja korttipeliä. Mahdollisuus on myös päästä askartelemaan ja kokkailemaan. Voit myös ehdottaa ohjaajalle toimintaa kerroille. Linkkiperjantait ovat suunnattu 5-7-luokkalaisille.
Milloin: perjantaisin klo 14-16
Missä: Nuorisotila Linkki 
Järjestävä taho: Iisalmen kaupungin nuorisopalvelut, lisätietoja nuoriso-ohjaajalta p. 040 830 2638

***

PELIKELLARI

Megazonea, simulaattoripelejä ja lautapelejä aikuisen valvonnassa. Ryhmässä tarjotaan välipala. 
Milloin: keskiviikkoisin klo 15-16
Missä: Karhun Kellari, Keisarinkulmalla
Järjestävä taho: IPK
Lisätietoja_ kellari@ipk.fi

 

***

Metsästys ja Erä-ryhmä ei jatku viikon 44 jälkeen vähäisen osallistujamäärän vuoksi. 

AJANKOHTAISTA
Mainoskuva osallistuvan budjetoinnin Ideoista ihmeiksi -kampanjasta
5.1.2024

Iisalmen kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa 2023, että Iisalmi käynnistää Ideoista ihmeiksi -osallistuvan budjetoinnin toimintamallin ja kohdentaa vuoden 2024 talousarviosta 100 000 euroa kuntalaisten valitsemiin toimenpiteisiin. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on tarjota kuntalaisille matalan kynnyksen mahdollisuuksia vaikuttaa omaan kotikaupunkiinsa määrittelemättä etukäteen liian tarkasti sitä, millaisia toimenpiteiden tulisi olla – raamina on tiivistetysti se, että ideoitujen toimenpiteiden tulee tukea iisalmelaisten hyvinvointia. Kuntalaiset pääsevät lähettämään ideoitaan tulevan viikon maanantaista 8.1.2024 alkaen.

Elämäni kunnossa luistelu.png
20.11.2023

Jäähallin viereinen tekojää on avoinna kaikille

Kaikki uutiset