JUHANI AHO IHMe ryhmät 2023-2024
IHMe lukujärjestys yläkoulu.png

 

Iisalmen harrastamisen mallin ryhmät pyörivät syyskaudella 28.8.-15.12.2023 ja kevätkaudella 8.1.-24.5.2024. Lomien aikaan ohjattu toiminta on tauolla.

Kaikkeen ohjattuun toimintaan voi mennä tutustumaan koko kauden ajan ilman ilmoittautumista. Lukuunottamatta maanantaisin kokoontuvaa Kädentaitojen pienryhmää. 

Kuntosalille ja uimaan (arkisin klo 13-17) sekä keilaamaan (tiistaisin klo 15.30-16.30) kirjaudutaan kassalla Nuorisopassilla.  Kuntosaliharjoittelu, uinti ja keilaus on omatoimista harrastamista valvotussa ympäristössä. Harrastuksiin kuljetaan omatoimisesti. 

IHMe-toiminta on osallistujille maksutonta ja oppilaat on vakuutettu kaupungin toimesta. Mikäli toimintaan tulee muutoksia tai harrastus on jostain syystä poikkeuksellisesti peruttu, ilmoitetaan siitä ryhmäläisille suoraan ja tällä nettisivulla.

Juhani Ahon koululla yhteyshenkilönä toimii Marjo-Riitta marjo-riitta.kumpulainen(at)iisalmi.fi, puh 040 121 7062

***

MITÄ, MISSÄ, MILLOIN JA MITEN?

JUNIOR LIFE SAVER

Mitä: Ryhmässä harjoitellaan liikkumista vedessä, uintitekniikoita ja vedestä pelastautumista ja toisen pelastamista.

Milloin: maanantaisin klo 15.30–16.45 Saukko uimahallissa

Kenelle: 8–14-vuotiaille uimataitoisille iisalmelaisille (uimataito vähintään 25 m eli ns. kampauinti suoritettu hyväksytysti)

Miten: Ilmoittautuminen ja lisätiedot sähköpostitse ryhmän ohjaajalle vuokko.n(at)gmail.com.  12hlö ryhmä.

 

***

KÄDENTAIDOT

Milloin: maanantaisin klo 15–16.30 Taitokeskus Alliinassa

Kenelle: 7–9. luokkalaisille Mitä: Pienryhmässä (5hlö) opetellaan monipuolisesti kädentaitoja: makrameen solmimista, kankaan painantaa, tuftaamista ja kangaspuilla kutomista. Kauden aikana jokainen saa tehdä ainakin yhden itse suunnittelemansa kädentaitotyön ammattilaisen opastuksella. 

Miten: Ilmoittautuminen ja lisätiedot Taitokeskus Alliina, Savonkatu 19, tai kasityokeskus.iisalmi(at)taitoylasavo.fi tai puh. 050 324 3213

***

KOODAUS / Etäryhmä
Milloin: torstaisin klo 16-17
Pelinkehityksen ja koodauksen perusteisiin keskittyvässä ryhmässä kurkataan pelien kulissien taakse mukavassa ja kannustavassa porukassa etänä Discordissa. Harrastuksessa pääset tutustumaan siihen miten pelit käytännössä rakennetaan tutun ja turvallisen Minecraftin avulla, miten tarinat, grafiikat ja animaatiot sulautuvat yhdeksi peliksi ja miltä näyttää koodiviidakko kaiken tämän takana. Kerhon jälkeen ymmärrät ja katsot pelejä taatusti aivan uusin silmin!
Tutustu: https://youtu.be/rxA1WOGn8Qw
Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/ep/iisalmi-koodi-to-yla

 

***

 

MEDIA JA STRIIMAUS / Etäryhmä
Milloin: maanantaisin klo 17-18

Mitä: Kiinnostaako striimaaminen, some tai sisällöntuotanto? Tule mukaan striimaus ja mediakerhoon tutustumaan videoiden editointiin, kuvanmuokkaukseen ja livestriimaukseen mukavassa porukassa! Kätevästi etänä kokoontuvassa harrastuksessa perehdytään somen saloihin, videoeditoinnin vinkkeleihin ja sukelletaan striimaamisen syvyyksiin. Aiempaa osaamista aiheisiin ei tarvita vaan kerho on mukavaa yhdessä opettelua ja pähkäilyä. Hyppää mukaan nyt! Osallistuminen kotoa käsin koulun koneella/IPadilla

Tutustu: https://youtu.be/fXdpsD36d8s

Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/ep/iisalmi-media

***

OHJATTU KUNTOSALI

Ohjaajan ohjauksessa käydään läpi järkevää ja turvallista kuntosaliharjoittelua osallistujien toiveiden mukaan. Tutustutaan kuntosalilaitteisiin, vapaisiin painoihin, salitermistöön ja kehittävään sekä palauttavaan harjoitteluun.
Milloin: pojat tiistaisin klo 15.30-16.30, tytöt keskiviikkoisin klo 15.30-16.30, 
Missä: Keila- ja Liikuntakeskus Liike, Untamonkatu 8, 74120 Iisalmi. Ilmoittaudu ohjaajalle tunnin alussa.
Järjestävä taho: Keila- ja Liikuntakeskus Liike. Ohjaajana koulutettu liikunnanohjaaja, PT.
Lisätietoja: info(at)keilajaliikuntakeskusliike.fi

***

KUNTOSALI JA UINTI 

Omaehtoista kuntosalilla harjoittelua ja/tai vesiliikuntaa valvotussa ympäristössä. Ohjaaja neuvoo pyydettäessä ja tarvittaessa. Kuntosalille ja allasosastolle kirjaudutaan Nuorisopassi-sovelluksella uimahallin kassan kautta.
Milloin: joka arkipäivä klo 13-17
Missä: Iisalmen uimahalli, Joukolankatu 15, 74120 Iisalmi
Järjestävä taho: Iisalmen kaupungin liikuntapalvelut.   

**

LINKKIPERJANTAI

Linkissä on käytettävissä PS3 ja 4, VR-lasit, Nintendo Switch, Oculus Quest- VR laseja sekä monenmoista lauta- ja korttipeliä. Mahdollisuus on myös päästä askartelemaan ja kokkailemaan. Voit myös ehdottaa ohjaajalle toimintaa kerroille. Linkkiperjantait ovat suunnattu 5-7-luokkalaisille.
Milloin: perjantaisin klo 14-16
Missä: Nuorisotila Linkki 
Järjestävä taho: Iisalmen kaupungin nuorisopalvelut, lisätietoja nuoriso-ohjaajalta p. 040 830 2638

**

METSÄSTYS JA ERÄ

Toiminta pitää sisällään aloittelevan nuoren metsästysharrastuksen, metsästystavat, metsästys seuroissa ja lupa-asiat, riistanhoito ja eettinen metsästys, metsästyksen merkitys hyvinvointiin, riista ruuaksi ja halutessa valmennusta metsästäjäntutkintoon.
Järjestävä taho: Iisalmen Riistanhoitoyhdistys. Ohjaajana: kokenut yhdistyksen jäsen.
Milloin: tiistaisin klo 15.15-16.30
Missä: Juhani Ahon koululla
Järjestävä taho: Iisalmen Riistanhoitoyhdistys. Ohjaaja: järjestön kouluttaja / ohjaaja. Lisätietoja ohjaajalta puh. 040 574 2009

***

 

PELIKELLARI

Megazonea, simulaattoripelejä ja lautapelejä aikuisen valvonnassa. Ryhmässä tarjotaan välipala. 
Milloin: keskiviikkoisin klo 15-16
Missä: Karhun Kellari, Keisarinkulmalla
Järjestävä taho: IPK
Lisätietoja_ kellari@ipk.fi