Yhdistykset ja järjestöt

 

Sourunsalon seudun kylät ry. -kyläyhdistys edeltäjineen on perustettu huhtikuussa 1984. Jäseniksi voivat liittyä kaikki kylän asukkaat. Yhdistyksen tavoitteena on toimia kyläläisten asioiden ajajana eri viranomaisiin päin sekä aktivoida ja elävöittää kylän toimintaa ja toimia alueen viihtyvyyden ja palvelujen säilyttämisen puolesta. Yhdistys on ajanut mm. koululaisten koulukyytien lisäämistä ja Pielavedentien kevyen liikenteen turvallisuuden parantamista. Tienvarsien siivouspäivä, kylätapahtumat ja Paloturvallisuustapahtuma ovat esimerkkejä kylällä järjestetyistä tapahtumista. Iso osa yhdistyksen toimintaa on koulun ja kyläläisten liikuntamahdollisuuksien tarjoaminen, mm. kyläyhdistyksen liikuntasalivuorojen tarjoaminen. 

Kyläyhdistys ottaa mielellään vastaan ideoita ja toiveita kyläläisiltä. Tervetuloa mukaan toimintaan tekemään alueesta asukkaidensa näköinen!

Ota yhteyttä: sourunsalonkylat (at) gmail.com

 

 

Vuonna 1906 perustettu Iisalmen Raittiusseura Sarastus ry. omistaa Sourunsalon koulun läheisyydessä oman talon, Mäkituvan. Sarastus tekee nuorisotyötä, ohjaa näytelmäryhmiä, järjestää retkiä, leirejä ja kirjallisia teemailtoja sekä tarjoaa joulupukkipalvelua. Osassa kylän aluetta raittiusseuran vaikutus on merkittävä. Jäseniä Sarastuksessa on reilut sata.

 

 

Kylän alueella toimii kaksi metsästysseuraa: Laidinmäen Metsästäjät ja Huotarin Erämiehet. Laidinmäen Metsästäjät on rakentanut talkoilla Myllypurontien varteen mm. grillikodan. Huotarissa on Huotarintien lähellä Pajamaja, yhteisessä käytössä oleva kota.

Alueella on useita kalastuskuntia. 

 

 

Kylähistoriikkiprojekti

Kylällä kerätty alueen historiaa kylähistoriikisi. Historiikki on julkaistu 2019 ja on saatavilla   historiikkiryhmän Marja-Liisa Patrikaisen tai Vilho Fältin kautta. Yhteystiedot tarvittaessa kyläyhdistyksen sähköpostin kautta.  Historiikkia on myynnissä muutamia kappaleita myös kyläyhdistyksellä.