Tervetuloa Iisalmeen!

Kaupunkimme tunnetaan vireänä ja elinvoimaisena seutukeskuksena. Ihmisen kokoisessa Iisalmessa on hyvä elää ja asua, mukava vierailla ja erinomainen yrittää. Ruutukaavakeskustamme on pikkukaupungin idylliä parhaimmillaan, ja vieläpä luonnonkauniilla maisemalla maustettuna. Silmiähivelevä järvimaisema avautuu satamapuistossa kulkevalle, ja valtakunnallisesti merkittävänä kulttuuriympäristönä Kirkkopuiston ristikkäiset puistoakselit tarjoavat kaupunkimaisia kävelyreittejä.

Meillä Iisalmessa on panostettu laadukkaaseen ja laajaan perusopetukseen. Meillä peruskoululaiset saavat opetusta 9 vuotta kestävän oppivelvollisuuden aikana jopa 19 viikkoa enemmän kuin valtakunnallinen minimi edellyttää. Tämä näkyy iisalmelaisten opiskelutuloksissa ­­- meillä annetaan erinomaiset eväät peruskoulun jälkeiseen opiskeluun.

Iisalmessa luonnon läheisyys yhdistyy monipuolisiin palveluihin. Kaupunkilaisille se merkitsee korkeaa elämän laatua, jossa jokapäiväisten asioiden hoitaminen on sujuvaa. Kun arki rullaa, jää vapaa-aikaa enemmän kuin ruuhka-Suomessa. Vapaa-ajan viettoon taas löytyy virikkeitä jokaiseen makuun, kulttuurista liikuntaan. Iisalmen kulttuurikeskuksen ohjelmatarjonnassa on niin teatteria kuin konsertteja. Kaupungissamme saadaan nauttia myös huikeista jazz-konserteista, kun Koko Jazz Klub tekee yhteistyötä paikallisten ravintoloiden kanssa.

Liikuntapaikkoihin on panostettu vuosikymmenten ajan. Korkeatasoiset kentät, hallit, reitit ja radat ovat kaikkien kaupunkilaisen käytettävissä, kun avoimia vuoroja riittää myös seuratoiminnan ulkopuolelle.

Asumiseen meillä on monenlaisia mahdollisuuksia. Omien toiveiden ja tarpeiden mukaisen kodin voi valita keskustasta palvelujen ääreltä kerrostaloista tai maaseudun rauhasta luonnon keskeltä. Kaupungin omakotitonttien tarjonta on runsasta ja monipuolista. Meillä suomalainen unelma asumisesta omakotitalossa, järven rannalla ja keskellä kaupunkia on arkipäivää.

Yrittämisen edellytykset ovat Iisalmessa kohdallaan. Tarjolla on yritystontteja, toimitiloja niin teollisuus- kuin palvelualojen yrityksille. Yhteistyö kaupungin ja yritysten välillä on mutkatonta ja päätöksenteko nopeaa. Kaupunki on osaltaan auttamassa yrittäjiä verkostoitumaan, joten uusien yrittäjien on helppo tulla Iisalmeen.

Matkailijoille Iisalmen seutu tarjoaa leppoisaa lomailua ja monipuoliset mahdollisuudet aktiivisiin harrastuksiin. Mielenkiintoiset kesätapahtumat tarjoavat unohtumattomia hetkiä vuosi toisensa jälkeen. Mm. kesäteatteritoiminta on meillä vilkasta. Perinteikäs Oluset kokoaa festarikansaa yhteen maan kärkiartisteja kuuntelemaan. Kaiken kruunaa savolainen vieraanvaraisuus, jonka pariin kutsumme sinutkin.

Jarmo Ronkainen
kaupunginjohtaja
puh. 040 661 5351

Etäisyyksiä Iisalmesta

Helsinki 462 km

Inari 732 km

Joensuu 195 km

Jyväskylä 218 km

Kajaani 89 km

Kokkola 234 km

Kuopio 80 km

Lahti 359 km

Mikkeli 243 km

Oulu 204 km

Rovaniemi 411 km

Tampere 367 km

Tornio 335 km

Turku 522 km

Vaasa 346 km

Tutustu Iisalmeen!

Emme odota ihmeitä. TEEMME NIITÄ.

Lue lisää

Tutustu Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Sonkajärven sekä Vieremän matkailu-, kulttuuri- ja elämyspalveluihin.

Lue lisää