Iisalmen museoissa pääset tutustumaan monipuolisesti Iisalmen ja Ylä-Savon historiaan ja merkkihenkilöihin

Esimerkiksi Juhani Ahon museossa voit kurkistaa Iisalmelaislähtöisen kansalliskirjailijamme entiseen kotiin ja menneisyyteen.

Ylä-Savon kotiseutumuseossa pääset tutustumaan talonpoikaiskulttuurin tapoihin sekä maanviljelyyn, kalastukseen ja metsästykseen liittyvään kansanomaiseen esineistöön.

Luontomuseossa pääset näkemään Ylä-Savolaisen luonnon monimuotoisuutta. 

Kirkkomuseosta löydät Iisalmen seurakunnan eri vaiheet ja kehityskaaren.

Panimomuseossa museovierailija voi paneutua yli sadan vuoden takaiseen olutesineistöön, laboratorio- ja konttoritiloihin sekä mainosverstaaseen, jossa ideoitiin ja toteutettiin käsityönä mainoksia kauppoihin, autoihin ja lehtiin.

Museopalvelut

Museoihin tutustumalla saat kattavan kuvan Iisalmen ja Ylä-Savon historiasta sekä seudun merkkihenkilöistä.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Katso pääsylipun hinnat museon sivulta.

Verkkoasiointi

Palautepalvelu

Palaute voi olla kiitos, kommentti, kysymys, moite tai toimenpide-ehdotus Palvelun kautta voit myös liittää palautteeseesi karttasijainnin tai kuvan.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Palvelupaikat

Juhani Ahon museo

Juhani Ahon lapsuudenkodista, Brofeltin pikkupappilasta tehty museo sijaitsee Suomen sodan taistelualueella Iisalmen Koljonvirralla.

Ouluntie 37, 74160 IISALMI

Aukioloajat

(15.5.2024 - 31.8.2024)
Ma - Ti: 10:00 - 18:00
Ke - To: 10:00 - 18:00
Pe - La: 10:00 - 18:00
Su: 10:00 - 18:00

juhannuspäivä (suljettu) (22.6.2024)

Kaikki tiedot

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Museolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920729

Kuvagalleria
Tutustu esitteeseen!
Ylä-Savon museot.jpg