Saukko-uimahallin kuntosalilta voimaa ja hyvinvointia arkeen

Saukon kuntosali on matalan kynnyksen kuntosali, johon jokainen on tervetullut harjoittelemaan oman kuntonsa mukaan!

Kuntosali on avoinna klo 6-23 joka päivittäin. Kassalta ostetulla sarja,- kuukausi,- seniori tai saukkorannekkeella pääset kulkemaan kuntosalille uimahallin sivuovesta edellä mainittuina aikoina. Tarkista uimahallin aukioloajat, mikäli sinun tarvitsee ladata uusia käyntejä rannekkeelle tai maksaa kertamaksulla kassalle.
HUOM! Kesähuolto kuntosalilla 24.6.-30.6.24. Kuntosali tällöin suljettu.

Kuntosali sijaitsee uimahallin yläkerrassa, ja sinne pääset tarvittaessa hissillä. Yläkerrassa oleva sähköovi helpottaa kulkua, jos käytät esim. apuvälineitä liikkumiseen. 

Olemme pyrkineet tekemään ympäristön, jossa aloittelijan on helppo aloittaa harjoittelu. Runsas laitteiden ja kuntoiluvälineiden määrä mahdollistaa myös kokeneempien treenaajien monipuolisen harjoittelun.

Kuntosalilla kokoontuu myös ohjattuja ryhmiä sekä välillä järjestetään koululaisten liikuntatunteja. Näitä varauksia pystyt tarkastelemaan täältä. Ohjatun liikuntakauden (28.8.-16.12.23 & 8.1.-25.5.24) aikana kuntosalilla kokoontuu seniori circuit perjantaisin klo 8-9 ja kuntosali circuit lauantaisin klo 10-11. Tällöin osa laitteista ja kuntoiluvälineistä on varattu ryhmän käyttöön. 

HUOM! Alakouluikäiset voivat tulla harjoittelemaan uimahalli Saukon kuntosalille vain aikuisen seurassa. Lapset ovat tällöin aikuisten vastuulla.

Kuntosalin laitteet

Salilla on kattava valikoima kotimaisen laitevalmistajan Ironfitin painopakka- ja vipuvarsilaitteita sekä Technogymin ja Precorin laitteita. Kuntosalilta löydät myös vapaiden painojen alueen, jossa on kyykkypaikkoja, tilaa maastavetoihin sekä penkkipunnerruspenkit. Alueelta löytyy myös runsaasti käsipainoja, kahvakuulia ja säädettäviä penkkejä. Alku- ja loppuverryttelyä varten käytössä laaja valikoima cardiolaitteita (juoksumatot, suotulaitteet, pyöriä ym.).

Laitteisto huolletaan laitevalmistajan toimesta vuosittain ja kaikkien välineiden kuntoa seurataan säännöllisesti.

 

Muut tilat

Kuntosalin yhteydestä löytyy myös voimistelutila, jossa voi mm. harjoitella pienvälineillä tai venytellä. Liikuntapalvelut järjestä tilassa ryhmäliikuntaa muutaman tunnin viikossa. Tuona aikana se ei ole yleisessä käytössä.

Kuntosalin alueelle on asennettu induktiosilmukka, mikä tehostaa kuulolaitteiden toimintaa harjoittelun aikana.

Tulethan harjoittelemaan aina terveenä ja huolehdit käsihygieniasta.

Kuntosaliharjoittelun aloittaminen

Helpoin ja turvallisin tapa aloittaa kuntosaliharjoittelu on ottaa yhteyttä kuntosaliohjaajaan.

Kuntosaliohjaukseen kuuluu liikkeiden ja laitteiden opetus, jolloin harjoittelu on turvallista ja mukava aloittaa. Lisäksi ohjelmaan määritellään toisto- ja sarjamäärät sekä opastusta millaisilla vastuksilla harjoitellaan. Opit myös säätämään laitteet omille asetuksille. Harjoitteluohjelmaan merkataan myös tiedot sinulle sopivista säädöistä.

Ammattilainen ottaa huomioon vammat ja rajoitteet sekä valitsee sopivimmat liikkeet parantamaan ongelmakohtien heikkouksia. Ohjelman teossa huomioidaan mm. kokemus, ajankäyttö, rajoitteet ja tavoitteet. Ohjaaja suunnittelee yksilöllisen ohjelman alkuhaastattelun perusteella. Harjoittelun tueksi saat kuvilla ja teksteillä varustetun ohjelman paperiversiona tai suoraan omaan sähköpostiisi.

Kokeneemmat harjoittelijat saavat harjoitteluunsa uusia liikkeitä ja harjoittelutapoja, jotka edesauttavat kehitystä ja pitävät treenin mielekkäänä ja vaihtelevana. Kuntosaliohjauksesta hyötyvät aloittelijat ja kokeneemmatkin kuntoilijat, varsinkin, jos he ovat juuttuneet samojen liikkeiden ympärille, kaipaavat vaihtelua omaan treeniin tai kaipaavat uusia tehosteita harjoitteluun.

Kuntosaliohjelman päivittäminen on suositeltavaa esim. 2-6 kk välein, koska keho tottuu muutamien kuukausien aikana samoihin ärsykkeisiin, jolloin kehitys hidastuu. Ohjelmaa päivittämällä pidät kehityksesi vauhdikkaana, opit uusia asioita ja pidät harjoittelun mielekkäänä.

Kuntosalilla sinua palvelee Juho Ruotsalainen, liikunnanohjaaja AMK, Personal trainer (Trainer 4 you koulutus)

Lisätiedot ja ajanvaraus

040 830 2700 / juho.ruotsalainen@iisalmi.fi

 

Ohjattu liikunta

Uimahallin kuntosalilla tapahtuvan ohjatun liikunnan löydät tämän linkin takaa.

 

Kuntosalin ohjauspaketit:

Kuntosaliohjaus 30 €

Liikkeiden ja laitteiden opastus sekä runsaasti muita käytännön vinkkejä.

Ohjeet kuvien ja tekstien kanssa paperille tai sähköpostiin.

Tsekkauspaketti 40 €

Kuntosaliohjelman laadinta + kehonkoostumusmittaus.

Kuntopaketti 70 € 

Alku- ja loppumittaus kehonkoostumusvaa'alla.
Kuntosaliohjelman laadinta + ohjelman päivitys (3-6kk aloituskerrasta).

Kehittävän harjoittelun paketti 70 € 

Kuntosaliohjelman laadinta + ohjelman päivitys kaksi kertaa.

Terveyskuntopaketti 125 €

Alku- ja loppumittaus kehonkoostumusvaa'alla.
Kuntosaliohjelman laadinta + ohjelman päivitys (3-6kk aloituskerrasta).
Ohjaaja mukana kuudella kerralla tsemppaamassa, tukemassa ja neuvomassa tekniikassa.

Kehonkoostumusmittaukset 

Kehonkoostumusmittaukset tehdään laadukkaalla Inbody 570 vaa'alla.
Yksittäinen mittaus 15 €

Lihaskuntotestit 

Tehdään pääsääntöisesti toistotesteinä aikaa vastaan. Mukaan voidaan yhdistää erilaisia liikkuvuus- ja tasapainotestejä (seniorit). Testipatteristo suunnitellaan asiakkaan iän, rajoitteiden ja kunnon mukaan sopivaksi.
Hinta 25 € (ryhmätestien hinnat sovitaan erikseen). 

Lisätiedot ja ajanvaraus testeihin 
040 830 2700 / juho.ruotsalainen@iisalmi.fi