Iisalmessa annetaan monoa multitaskaukselle

Monoa multitaskaukselle -kampanja on Iisalmen kaupungin, iisalmelaisten yritysten ja Työterveyslaitoksen yhteinen pilotointi, joka perustuu Työterveyslaitoksen Sujuva aivotyö -valmennukseen. Valmennuksessa sukellettiin aivotyön ihmeelliseen maailmaan, mm. tunnistamalla aivotyön esteitä, opettelemalla hallitsemaan aivotyön kuormitustekijöitä, etsimällä yhdessä keinoja aivotyön sujuvoittamiseksi ja kokeilemalla käytännössä kognitiivista ergonomiaa parantavia asioita.

Kaikkiaan 4.9.–24.10.2023 kestävä valmennus antoi mukaan valituille työyhteisöille ammattilaisten laatimia eväitä ja keinoja kesyttää aivoruuhka ja ehkäistä stressiä aiheuttavaa multitaskausta, ja näin luoda leppoisampi työympäristö kaikille sen jäsenille. Jokainen työyhteisö aikoo jatkaa valmennuksessa opittujen työn sujuvoittamisen keinojen jalkauttamista omaan organisaatioonsa. 

 

Lataa opas monotaskaukseen!

Monoa multitaskaukselle -valmennuksesta kerätyt opit ja vinkit ovat nyt yksien kansien välissä ja kaikkien työyhteisöjen hyödynnettävissä. Monoa multitaskaukselle – Työkirja kiireneutraaliin elämään -kirjassa työelämän multitaskaushaasteisiin pureudutaan pottu kerrallaan.

Työkirjan avulla työyhteisöt eri aloilta voivat astua uuteen, monotalenttien aikakauteen tutkimuksiin perustuvien vinkkien ja tehtävien avulla. Työkirjan sisältö on käytännönläheistä ja auttaa kesyttämään aivoruuhkaa helposti. Se antaa vinkkejä esimerkiksi:

  • melun ja hälyn taltuttamiseen,
  • keskeytysten hallintaan ja 
  • tietotulvan ehkäisemiseen.

Lataa Monoamultitaskaukselle_työkirja (pdf)


Työkirjan printtiversion voit käydä nappaamassa mukaasi Iisalmen kaupungintalolta.

Tervetuloa töihin kiireneutraaliin Iisalmeen!

Iisalmi on tunnettu osaamisen paikkana, jonka yrityksissä syntyy maailman parhaita tuotteita ja palveluja. Iisalmi haluaa olla myös tulevaisuudessa ihmeitä tuottava osaamisen paikka - paikka, jossa hyvinvoinnista syntyy uutta osaamista ja innovaatioita.

Me Iisalmessa emme odota, että joku muu ratkaisee haasteet, vaan tartumme itse toimeen. Siksi kaupunki, yritykset ja oppilaitokset ovat sitoutuneet yhdessä tavoitteeseen olla maailman ensimmäinen kiireneutraali seutukaupunki, jossa voi elää ihmisenmyötäistä elämää maalla ja maailmalla - luonnon ja kansainvälisten yritysten äärellä.
 
Tutustu avoimiin työ- ja opiskelupaikkoihin kiireneutraalissa Iisalmessa