Varpasen kylä

Iisalmen itäisimmässä kärjessä, liki Sonkajärven ja Lapinlahden rajaa, luonnonkauniin Ala-Varpasen rannoilta tarkoituksenmukaisesti levittäytyneenä, ikään kuin lonkeroitaan ojennellen sijaitsee VARPASEN kylä. Matkaa kaupungin keskustasta Honkakoski-Nieminen –tietä matkaten kertyy n. 25 km. Syrjässä silti emme ole, paikantuuhan kylämme laajemmin tarkasteltuna neljän kunnan (Iisalmi, Sonkajärvi, Lapinlahti, Varpaisjärvi) keskiöön. Kaikki edellä mainitut kuntakeskukset ovat vajaan puolen tunnin automatkan etäisyydellä.

Luonteeltaan kylämme on rauhallinen, tietynlaista turvallisuutta henkivä kylä. Vakituisia asukkaita on n. 200. Ammattijakaumaltaan väestö edustaa monimuotoisuutta: on palvelualoilla työskenteleviä, on maatalousyrittäjiä ja muita yrittäjiä. Myös ikärakenne on kattava aina vauvasta vaariin saakka. Lisäväriä kylän elämään tuovat n. 50 loma-asukasta, joiden mökit sijoittuvat pääasiassa Ala-Varpasen ja Iso-Mustan rannoille. Vapaata tonttimaata meiltä toki löytyy vielä uusille asukkaillekin.

Talousvetenä käytämme ehtymätöntä, luonnonraikasta Lauttamäen lähdevettä.

Pienuudestaan huolimatta kylämme elää: Kylällä on paljon lapsiperheitä, entisen koulu tiloissa toimimme eri harrastepiireissä ja teemme intohimoisesti talkootyötä aina tarvittaessa.

 pieni koski.jpg