Tarvitsetko apua työnhakuun?

Life & Career -hanke auttaa Ylä-Savon alueen maahanmuuttajia työnhaussa ja siihen liittyvissä asioissa.

-töiden/koulun etsintä
-osaamisesi esiintuonti
-vapaa-ajan mahdollisuudet

Tule mukaan Life & Career hankkeeseen ja autamme sinua näissä asioissa!
Ensimmäisellä käynnillä mietitään yhdessä miten voimme auttaa!

Voit ilmoittautua hankkeeseen tästä linkistä tai käyttää alla olevaa QR-koodia.

ilmoittautumislomake.png

 Life & Career -Elämä ja Ura Ylä-Savossa hanke kehittää alueen kv-rekrytointi- ja maahanmuutto palveluita
 

Hankkeen kuvaus:

Life & Career -Elämä ja Ura Ylä-Savossa on ESR ja seuturahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on tukea alueen elinvoimaisuuden kasvua ja taata työvoiman pysyvyys alueella.
Hankkeen päätavoitteena on saada alueelle lisää kansainvälistä työvoimaa kehittämällä alueen maahanmuutto- ja kv-rekrytointien palveluprosessia niin, että alue näyttäytyy maahanmuuttajatyönhakijoille mielenkiintoisena, palvelut vastaavat tarpeisiin, työnantajat saavat tarvitsemansa tuen ja työntekijät sitoutuvat pysyvästi alueelle. Palveluprosessin kehittämisessä keskeisessä roolissa on Iisalmen kaupungin kansainvälisen palveluyksikön toimintamallin kehittäminen vastaamaan maahanmuutto- ja pakolaispalveluiden lisäksi työllisyys- ja rekrytointipalveluista sekä henkilö- että työnantaja-asiakkaiden osalta.

Hankkeen toimenpiteet:

 
1. Kartoitetaan paikallisten yritysten kv-rekrytointitarpeet ja ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin yhteistyökumppaneiden kanssa.
2. Alueen yrityksille suunnattujen palveluiden tiedottamisen ja saatavuuden tehostaminen
3. Yhteistyössä ketterää osaamista-hankkeen kanssa LinkedIn sovelluksen pilotointi maahanmuuttajien osaamisen esilletuontiin
4. Ylä-Savon maahanmuuttajataustaisille asukkaille tiedotuksen lisääminen ja helpottaminen esimerkiksi englanninkielisen viestinnän kautta
5. Ylä-Savon alueen viehättävyyden lisääminen maailmalla ja paikallisesti viestinnän keinoin
6. Tarvittavan tukimateriaalin tuotto yrityksille ja henkilöasiakkaille

Toiminta-aika
04.04.2022-31.12.2023

 

Mirja Iskanius

Projektipäällikkö

040 532 2647

mirja.iskanius@iisalmi.fi

Josefiina Luoma

Projektisuunnittelija 

040 842 2091

Josefiina.luoma@iisalmi.fi

  

Group 27.png

Ajankohtaista
_Facebook Event Cover (2).png
10.3.2023

Tekoäly, Tekoäly - Tekoäly on muutakin kuin vain muotisana. Miten ja ennen kaikkea miksi hyödyntää tekoälyä osaamisen ennakoinnissa ja tunnistamisessa?

2.3.2023

Iisalmen kaupungilla on tänä keväänä haussa yhteensä noin 160 kesätyöpaikkaa, kun koululaisten Twist-kesätyötehtävät lasketaan mukaan. Muita kesätyöpaikkoja on noin 40. Useimpien tehtävien hakuaika päättyy 13.3.2023, joten vielä on reilu viikko aikaa jättää oma hakemuksensa.

Mirja ja Sari 1.jpg
9.1.2023

Haemme LinkedIn -pilottiimme yrityskumppaneita. Pilotoimme Life & Career sekä Ketterää osaamista -hankkeissa LinkedIniä osana työvoiman ja yritysten matchaamista. Lähde kanssamme pilotoimaan, miten LinkedIniä voi hyödyntää osaavan työvoiman löytämisessä osana muita rekrytointikanavia.

13.12.2022

Iisalmen työllisyyspalvelut järjestää työllisyyden PopUp -tapahtuman 20.2-.24.2.2023 kuntakokeilun toimistolla Pohjolankatu 9:ssä.

Instagram post - 40.png
26.9.2022

Hanki LinkedIn osaamista maksuttoman verkossa toteutettavan koulutuksen avulla. LinkedIn on hyvä lisäkanava rekrytointiin, kun tarvitaan uutta työvoimaa.

31.8.2022

Ketterää osaamista -hankkeessa Iisalmessa aloitettiin alueen eri toimijoiden kanssa yhteistyössä pilotti, jos testataan LinkedIn:ia työvoiman ja yritysten matchaamiseen osana Ylä-Savon osaamisen kehittämisen mallia. Pilotin tavoitteena on etsiä uudenlaisia yhteistyönmuotoja ja kokeilla uudenlaisia paikallisia ratkaisuja tunnistettuihin osaajatarpeisiin.

Kaikki uutiset