Tarvitsetko apua työnhakuun?

Life & Career -hanke auttaa Ylä-Savon alueen maahanmuuttajia työnhaussa ja siihen liittyvissä asioissa.

-töiden/koulun etsintä
-osaamisesi esiintuonti
-vapaa-ajan mahdollisuudet

Tule mukaan Life & Career hankkeeseen ja autamme sinua näissä asioissa!
Ensimmäisellä käynnillä mietitään yhdessä miten voimme auttaa!

Voit ilmoittautua hankkeeseen tästä linkistä tai käyttää alla olevaa QR-koodia.

ilmoittautumislomake.png

 Life & Career -Elämä ja Ura Ylä-Savossa hanke kehittää alueen kv-rekrytointi- ja maahanmuutto palveluita
 

Hankkeen kuvaus:

Life & Career -Elämä ja Ura Ylä-Savossa on ESR ja seuturahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on tukea alueen elinvoimaisuuden kasvua ja taata työvoiman pysyvyys alueella.
Hankkeen päätavoitteena on saada alueelle lisää kansainvälistä työvoimaa kehittämällä alueen maahanmuutto- ja kv-rekrytointien palveluprosessia niin, että alue näyttäytyy maahanmuuttajatyönhakijoille mielenkiintoisena, palvelut vastaavat tarpeisiin, työnantajat saavat tarvitsemansa tuen ja työntekijät sitoutuvat pysyvästi alueelle. Palveluprosessin kehittämisessä keskeisessä roolissa on Iisalmen kaupungin kansainvälisen palveluyksikön toimintamallin kehittäminen vastaamaan maahanmuutto- ja pakolaispalveluiden lisäksi työllisyys- ja rekrytointipalveluista sekä henkilö- että työnantaja-asiakkaiden osalta.

Hankkeen toimenpiteet:

 
1. Kartoitetaan paikallisten yritysten kv-rekrytointitarpeet ja ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin yhteistyökumppaneiden kanssa.
2. Alueen yrityksille suunnattujen palveluiden tiedottamisen ja saatavuuden tehostaminen
3. Yhteistyössä ketterää osaamista-hankkeen kanssa LinkedIn sovelluksen pilotointi maahanmuuttajien osaamisen esilletuontiin
4. Ylä-Savon maahanmuuttajataustaisille asukkaille tiedotuksen lisääminen ja helpottaminen esimerkiksi englanninkielisen viestinnän kautta
5. Ylä-Savon alueen viehättävyyden lisääminen maailmalla ja paikallisesti viestinnän keinoin
6. Tarvittavan tukimateriaalin tuotto yrityksille ja henkilöasiakkaille

Toiminta-aika
04.04.2022-31.12.2023

 

Päivi Mähönen

Projektipäällikkö

040 532 2647

paivi.mahonen@iisalmi.fi

   

Group 27.png

Ajankohtaista
Kesän 2023 koeasukas Reetta Sojakka nautti kiireettömästä vapaa-ajasta ja luonnonläheisyydestä muun muassa retkeillen..jpg
10.1.2024

Kokeilusta kestosuosikiksi kehittynyt Iisalmen koeasumisen kampanja starttaa jälleen maanantaina 15.1.2024. Kampanja tarjoaa Ylä-Savon seudulle kesätöiden vuoksi muuttaville nuorille osaajille mahdollisuutta hakea Iisalmen koeasukkaaksi ja saada kesätyösuhteensa ajaksi ilmaisen asunnon Petterinkulma Oy:n vuokrakodista vastineeksi Iisalmen somelähettilään toimimisesta. Täysin ilmaisen asumisen ja harrastamisen edut koko kesäkaudelle saa yksi muuttaja mahdollisen puolisonsa tai perheensä kera, mutta edullisia kesäkoteja kampanjan maustamalla lisäeduilla Petterikulma Oy:n soluissa on tarjolla runsaamminkin. Tähän saakka useimmat koeasukkaista ovat muuttaneet Iisalmeen itsekseen, mutta tänä vuonna koeasunto voidaan tarvittaessa tarjota myös perhekokoisena.

uutiskuva_ULG.jpg
13.12.2023

Kesällä käynnistyneen kansainvälisen URBACT – Residents of the Future -hankkeen yksi merkittävimmistä toimenpiteistä on perustaa oma paikallinen toimintaryhmä. Iisalmessa toimintaryhmä onkin aktivoitunut syksyn 2023 aikana, ja ryhmän toinen kokoontuminen pidettiin joulukuun alkupuolella.

Kaikki uutiset