Tunnelmallinen tupa tilaisuuksiin

Kaipaatko pientä tunnelmallista tupaa juhlille, esitelmälle, näyttelylle tai muulle pienelle tilaisuudelle? Vanha museorakennus Mäntylä on vuokrattavissa erilaisiin tapahtumiin. Mäntylää tarjotaan myös ilmaiseksi näyttelykäyttöön kesä-heinäkuussa.

Dolgorukin muistomerkin vieressä Ouluntien varrella ollutta tilaa on kutsuttu nimillä Halmemäki, Rikola ja Mäntylä. Tilan rakennukset ovat mahdollisesti rakennettu jo 1840-1850-luvuilla. Omaksi tilakseen ”Halmemäki” lohkottiin pappilan maista vuonna 1897 ja Mäntylä-nimen se sai vuonna 1933, jolloin tilan omistajiksi on lainhuudoissa kirjattu Kalle, Jooseppi ja Pekka Rikola. Mäntylä oli pitkään asuinkäytössä, kunnes jäi autioksi. Mäntylässä toimi pieni soitinmuseo vuosina 1985-1987. Iisalmen kaupunki osti Mäntylän vuonna 2005. Vuosina 2006-2011 Mäntylän tupa peruskorjattiin kattavasti. Samalla lahovaurioitunut eteinen purettiin ja tilalle rakennettiin kuisti, jollainen rakennuksessa oli aikoinaan ollut.

Nykyään Mäntylässä sijaitsee Juhani Ahon museon Koljonvirta-näyttely ja pieniin tilaisuuksiin sopiva tupa, jonka sydämessä seisoo luonnonkivestä ja tiilestä valmistettu leivinuuni ja kolme jykevää puupöytää. Tuvassa on myös sähkövalaistus ja sähkökaappi tietokoneita ja kahvinkeittimiä varten. Koljonvirta-näyttelyyn voitte halutessanne tilata opastuksen.

Kysy lisää sähköpostitse osoitteesta juhaniahonmuseo(a)iisalmi.fi.

Kuvia