Elämäni kunnossa By Iisalmi – ihmeen hyvässä kunnossa Iisalmessa!

Iisalmen kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut tekevät parhaansa, jotta entistäkin useampi ihminen Iisalmessa voisi olla Elämänsä kunnossa. Kulttuurilla, liikunnalla ja vapaa ajalla on ihmisen omassa elämässä juuri sen kokoinen paikka, jonka kukin itse niille antaa.

Me innostamme iisalmelaisia täyttämään tuon paikan inspiroivilla ja IHMEEN hyvää tekevillä hetkillä ja elämyksillä. Me haluamme, että jokainen voi elää oman näköistä ja itselleen merkityksellistä elämää niin hyvinvoivana kuin se omalla kohdalla on mahdollista. Meillä Iisalmessa on oivalliset puitteet ja kaikki mahdollisuudet olla Elämänsä kunnossa – IHMEEN hyvässä kunnossa

#elämänikunnossa #byiisalmi #ihmeenhyvässäkunnossa #iisalmijatienoot

Elämäni kunnossa kulttuurilla

Elämäni kunnossa liikunnalla!

Elämä, ura ja opiskelu Iisalmessa!

Elämäni kunnossa -ihmeitä koko perheelle!

Liikuntasuunnittelija Elina Juntunen kertoo lapsiperheiden harrastuksista Iisalmessa.

Harrastaminen Iisalmessa

Hyvinvoinnin edistäminen on meille tärkeää. Tässä keskiössä on lasten, nuorten ja lapsiperheiden harrastaminen.

Olosuhteet, leikkipuistot, lähiliikunta-alueet luonnon helmassa sekä palvelut, joita tuotetaan kaupungin, yksityisen sektorin ja järjestöjen toimesta, luovat mahtavan kokonaisuuden.

Iisalmen harrastamisen malli tarjoaa jokaiselle koululaiselle maksuttoman, säännöllisen harrastuksen: Muskarit, satutuokiot ja maksuttomat perhevuorot mm. liikuntahallilla, ovat mainioita mahdollisuuksia! 

Iisalmi on ihmeellisen hyvä paikka harrastaa!

Poimi vinkkejä lapsiperheiden harrastuksista!
Iisalmen kaupunki haluaa mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisan ja maksuttoman harrastuksen koulupäivän yhteyteen. Lähtökohtana on luoda harrastustoimintaa, joka pohjautuu lasten ja nuorten omiin toiveisiin.
Muskari on tarkoitettu alle kouluikäisille noin 0–6-vuotiaille ja musiikin valmentava opetus noin 6–10-vuotiaille lapsille. Muskaritunneilla tutustutaan monipuolisesti musiikin maailmaan ilon ja elämyksien siivittämänä!
Vauvauinti on perheen yhteinen, iloinen leikkihetki, jossa lapsesta tulee veden ystävä! Tule mukaan iloiseen vauvauintijoukkoomme!
Uimakoulussa pääset oppimaan uusia taitoja vedessä. Uimakoulussa voit opetella mm. sukelluksia, tasapainoilua, hyppyjä, uintitekniikkaa sekä pelejä ja leikkejä vedessä! Myös nuorille ja aikuisille on tarjolla uimaopetusta.
Iisalmessa tarjoamme lapsille turvalliset, mukavat ja monipuoliset leikkipuistot eri puolilla kaupunkia. Leikkipuistojen sijainnit löydät Iisalmen kaupungin karttapalvelusta.
Paloisvuoren ulkoilualue kutsuu koko perhettä ulkoilemaan kauniisiin maisemiin erilaisten aktiviteettien merkeissä! Paloskilta löydät mm. frisbeegolfradan, murtomaahiihto- ja lenkkeilyreittejä sekä talvisin laskettelukeskuksen.
1.-4.-luokkalaiset pääsevät maksuttomasti uimaan perjantaisin klo 14-16. Nuorisopassilla 5.-9.-luokkailaiset pääsevät kerran viikossa uimaan oman aikataulun mukaisesti. Hyödynnä Sporttari- ja Nuorisopassiedut!
Maksuttomia vapaa-ajan etuja Nuorisopassilla 5.-9.-luokkalaisille! Passin lataus ja kaikki edut ovat oppilaille maksuttomia. Lue lisää ja hyödynnä Nuorisopassiedut!
Hyppää ihmeellisten tarinoiden vietäväksi kirjastossa! Lapsilla ja aikuisilla on mahdollisuus osallistua kirjaston monipuolisiin tapahtumiin esim. kirjailijavierailuihin ja satutuokioille. Kirjasto on aktiivisesti mukana kaupungin yhteisissä tapahtumissa kuten IpanaIisalmessa ja Ihmeiden illassa.
Kulttuurikeskus on Iisalmen tapahtumien sydän. Talossa toimivat kaupunginkirjasto, kansalaisopisto, musiikkiopisto, kulttuuripalvelut, Snellman-kesäyliopisto, luontomuseo sekä vaihtuvien näyttelyiden tilat Venny ja Aula. Kulttuurikeskuksen ohjelmistoon sisältyy paljon lapsiperheille suunnattua ohjelmaa.
Taiteen perusopetus on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta. Iisalmessa kuvataiteen perusopetusta antaa kansalaisopisto yhteistyössä Iisalmen kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen kanssa ja musiikin perusopetusta Ylä-Savon musiikkiopisto.
Löydä juuri sinulle sopivin harrastus Iisalmen laajasta harrastustarjonnasta! Iisalmessa voit valita lukuisten urheilu- ja nuorisojärjestöjen tarjonnasta juuri sinulle sopivimmat harrastukset.
Nauti lämpimästä kesäpäivästä vilvoittavan veden ääressä! Iisalmessa vesiliikunnan harrastajia palvelee neljä uimarantaa ja yhdeksän uimapaikkaa sekä uimahalli.
Jalkapallo- ja liikuntahallia voi varata maksutta iisalmelaisten lapsiperheiden käyttöön! Liikuntahallia voi varata myös lasten synttärijuhlia varten. Lue lisää!

Lue lisää lapsiperheille suunnatuista palveluista Lapsiperheille-sivulta!

Järjestötoiminta Iisalmessa
Iisalmessa voit valita lukuisten järjestöjen tarjonnasta juuri sinulle sopivimmat harrastukset.

Harrastaa voit esimerkiksi kansalaisopistossa, kuvataidekoulussa, harrasteteattereissa, musiikkiopistossa ja kuoroissa. Iisalmessa on erinomaiset mahdollisuudet liikuntaharrastuksiin ja tarjontaa löydät niin yleisurheilusta, palloilulajeista, budolajeista, moottori- ja ammuntalajeista, tanssi- ja voimistelulajeista kuin vesiliikunta- ja jäälajeistakin. Lajivalikoima niin kesä- kuin talvilajeissa on monipuolinen ja mahdollisuuksia löytyy niin kilpa- kuin harrastetasolla. Meillä löydät oivalliset luonto- ja eläinharrastusmahdollisuudet, mm. koiraharrastamiseen, hevosurheiluun, ulkoiluun ja ulkoliikuntaan sekä retkeilyyn. Iisalmessa voit harrastaa myös vapaehtoistyötä useissa eri järjestöissä
Seuraa somessa!
 
Lainaa kausikortti harrastuksiin ja elämyksiin kirjastosta!
iisalmi.fielämänikunnossa #elämänikunnossa #byiisalmi.jpg

Hyppää mukaan kulttuuri- ja liikuntaelämyksiin kirjaston kautta! –

Lainattavat kausikortit harrastuksiin ja aktiviteetteihin löytyvät nyt Iisalmen kaupunginkirjastosta!

Lainattavana on kausikortteja Iisalmen Peli-Karhujen peleihin, Torstaiklassiset-konsertteihin ja Iisalmen uimahallille. Kausikortteja voi lainata Iisalmen kaupunginkirjaston asiakaspalvelusta.

Tutustu Elämäni kunnossa -ihmeisiin videosarjan kautta

Oletko sinä jo löytänyt oman tapasi olla elämäsi kunnossa kulttuurilla ja liikunnalla? Kenties innostut ja rohkaistut kokeilemaan myös uusia kulttuuri- tai liikuntalajeja katsottuasi videosarjan, jossa monelle iisalmelaiselle tutut Marjatta Miettinen ja Jarmo ”Jölli” Ylisipola tutustuttavat toinen toisiaan omiin rakkaimpiin harrastuspaikkoihinsa ja intohimolajeihinsa!

Katso videot ja lähde mukaan matkalle kohti Elämäsi kuntoa!

ELÄMÄNI KUNNOSSA #byiisalmi Osa 1 – Marjatta ja Jölli matkalla elämänsä kuntoon!
">
ELÄMÄNI KUNNOSSA #byiisalmi Osa 3 – Marjatta <3 kulttuuri-ihmeet
">
ELÄMÄNI KUNNOSSA #byiisalmi Osa 2 – Jölli <3 jääkiekko
">

Nähdäksesi Youtube-videon, on markkinointievästeet oltava hyväksyttynä.