kuvakaappaus_kiireneutraalipiirre.JPG

Iisalmessa voit elää kulttuuri- ja liikuntaihmeiden täyteistä elämää!

Kulttuurilla, liikunnalla ja vapaa ajalla on ihmisen omassa elämässä juuri sen kokoinen paikka, jonka kukin itse niille antaa. Me Iisalmen kulttuuri- ja liikuntapalveluissa haluamme tehdä parhaamme, jotta voit elää Iisalmessa elämäsi kunnossa sillä tavalla, kun se sinulle sopii. Haluamme innostaa kokeilemaan uusia lajeja ja harrastuksia, ja löytämään runsaasta tarjonnasta juuri sinulle parhaiten sopivat aktiviteetit. 

Iisalmesta löytyy runsain määrin nähtävää ja koettavaa. Harrastustarjontaa löydät laidasta laitaan, niin kulttuurielämysten saralta, kuin upeiden liikuntapaikkojemme puitteissa. Unohtamatta tietenkään kaunista ympäröivää luontoamme, järviä ja metsiä, jotka tarjoavat rentoutumis- ja rauhoittumispaikkoja, joissa huokaista arjen kiireiden keskellä.  Harrastuspuitteet mahdollistavat myös arjesta ja työstä palautumisen, joka on meille Iisalmessa tärkeää.

Elämäni kunnossa By Iisalmi on Iisalmen kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluiden yhteinen markkinointiyhteistyö, jonka puitteissa haluamme nostaa esille kaupunkimme upeita puitteita kulttuurin ja liikunnan harrastamiseen sekä kannustamme kokeilemaan ennakkoluulottomasti laajaa harrastustarjontaa sekä liikunnan että kulttuurin osalta.

Tutustu tällä sivulla vinkkeihimme, kuinka löytää Iisalmen kulttuuri- ja liikuntaihmeiden pariin!

#elämänikunnossa #byiisalmi #ihmeenhyvässäkunnossa #iisalmijatienoot #kiireneutraali

Mitä kaikkea Elämäni kunnossa By Iisalmi on?

Elämäni kunnossa kulttuurilla

Elämäni kunnossa liikunnalla!

Elämä, ura ja opiskelu Iisalmessa!

Elämäni kunnossa By Iisalmi -ohjelma
EKBYI-ohjelma_mainos.jpg

Tervetuloa seuraamaan syksyllä 2023 Elämäni kunnossa By Iisalmi -ohjelmaa, jonka puitteissa kaksi ohjelmaan valittua henkilöä pääsevät kokeilemaan 2 kuukauden ajan Iisalmen kulttuuri- ja liikuntaihmeitä. Ohjelmassa mukana olevat henkilöt tulevat viestimään harrastuksistaan ja kokeiluistaan Iisalmen kaupungin somessa sekä verkkosivulla. Seuraa siis tiedotusta ja hyppää syksyllä mukaan seuraamaan, mitä kaikkea Elämäni kunnossa -ihmeitä Iisalmesta löytyykään! Lue lisää ohjelman sivuilta

Vinkkejä kiireneutraaleista aktiviteeteista ja harrastuksista Iisalmessa
Nauti kesäisestä Iisalmesta pyöräillen kiireettömästi kaupunkipyörillämme. Kaupunkipyörällä voit käydä edullisesti, auringon paisteesta ja maisemista nauttien, esimerkiksi päiväretkellä Mansikkaniemessä, Juhani Ahon museolla ja Koljonvirran kartanossa. Tai polkaista nopeasti kaupungin laidoilta vaikkapa kaupungin rantaan uintireissulle. Kaupunkipyörien istuimen saa säädettyä helposti ja nopeasti juuri itselle sopivalle korkeudelle ja vuokraaminen sujuu kännykkään asennettavalla Donkey Republic -sovelluksella vaivattomasti.
Katso pyörien sijainnit ja vuokraa kaupunkipyörä
Vietä kiireetöntä kesäpäivää uppoutumalla historiaan Iisalmen museoissa. Iisalmen museoissa ja näyttelyissä pääset hyppäämään hetkeksi pois arjen hulinoista ja siirrettyä ajatukset aivan toisaalle, kun lähdet matkalle esimerkiksi Juhani Ahon tai Olvin olutpanimon tarinan parissa. Museoissa löydät paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Lue lisää Iisalmen museoista ja lähde matkalle tutkimaan ihmeellistä kulttuuriperintöämme!
Paloisvuoren ulkoilualue upeine näköaloineen tarjoaa täydellisen mahdollisuuden rentoutua ja rauhoittua luonnon syleilyssä. Innostuitpa sitten vauhdikkaasta maastopyöräilystä, tai verkkaisesta oleilusta luonnonkauniissa metsiköissä, on Paloisvuori juuri oikea paikka visiitille! Tutustu, ja lue sivuiltamme, mitä kaikkea löydät Paloskilta!
Iisalmen upouusi uimahalli Saukko kutsuu sinut viettämään mukavaa päivää yksin tai porukalla! Saukkoon voit tulla nauttimaan  rentouttavista hetkistä altaiden lämpimissä poreissa tai hyppäämään polskimaan muiden iloisten uimareiden joukkoon ja kokeilemaan, onnistuuko itseltä vaikkapa saukkouinti! 
Kulttuurikeskuksen katon alta löydät Iisalmen kaupunginkirjaston, joka toivottaa sinut tervetulleeksi viihtymään ja hankkimaan elämyksiä. Kirjojen lisäksi kirjastosta voit lainata erilaisia välineitä, kuten esimerkiksi lautapelejä, soittimia, liikuntavälineitä, työkaluja ja jopa vaikkapa ompelukoneen. Kirjastolla voit lainaamisen lisäksi jäädä myös oleskelemaan. Meillä on monenlaisia mahdollisuuksia viettää aikaa ja nauttia kiireettömästä ja rauhallisesta elämänmenosta.  
Iisalmen kulttuurikeskus on tapahtumien sydän ja monien toimintojen talo, ja saman katon alla viihtyvät vierailijat vauvasta vaariin. Uppoudu taiteen ja erilaisten harrastuksien vietäväksi kansalaisopistossa ja musiikkiopistossa, ja lumoudu kulttuurikeskuksen ohjelmiston upeista konserteista ja esityksistä! Vietä päivä taidenäyttelyissä, kahvila-Tillyn herkkuja nautiskellen, piipahda kirjastossa tai hengähdä hetki äänikirjoja kuunnellen. Kirjastosta löydät lukemattomien kirjojen lisäksi monenlaisia lainattavia välineitä lautapeleistä ompelukoneeseen, ja voitpa myös varata itsellesi pelitilan, jossa viettää aikaa videopelien merkeissä. Tervetuloa  viihtymään!
Nauti päivästä frisbeegolfin parissa! Laji sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille, ja on mukavaa niin yksin, kuin isommassakin porukassa! Frisbeegolfin parissa pääset keskittymään lajiin ja unohtamaan hetkeksi kaiken muun. Tutustu Iisalmen frisbeegolfratoihin! Tiesitkö muuten, että Iisalmen kaupungin kirjastosta voit käydä maksutta lainaamassa frisbeegolf kassin kiekkoineen?
Kankaan liikuntapuisto on monipuolinen liikuntakeskus aivan kaupungin keskustassa. Liikuntapuistosta löytyvät monipuoliset ulko- ja sisäliikuntatilat ja mahdollisuudet useiden eri lajien harrastamiseen eri vuodenaikoina. Lähde viettämään kiireetöntä päivää lempiharrastustesi parissa Kankaalle!
Iisalmen uuden uimahalli Saukon kuntosalilta löydät kaiken tarvitsemasi, päästäksesi nauttimaan kuntoilun tuomasta hyvästä olosta. Uudet laitteet ja tilat tarjoavat upeat puitteet kuntoilun harrastamiselle niin vasta-alkajalle, kuin kokeneemmalle konkarillekin. Saukon kuntosalille on jokainen tervetullut harjoittelemaan oman kuntonsa mukaan!
Iisalmen kaupungin liikuntapalvelut järjestää monipuolista ohjattua kunto- ja terveysliikuntaa eri ikäryhmille. Luvassa on sekä vauhdikkaampaa että verkkaisempaa menoa, ja valikoimasta löydät varmasti myös sinulle sopivan tunnin, jonka parissa viettää omaa aikaa ja nauttia olosta. Katso sivuilta koko ohjatun liikunnan tarjonta ja osallistu mukaan tunnille! 
Elämäni kunnossa -ihmeitä koko perheelle!

Liikuntasuunnittelija Elina Juntunen kertoo lapsiperheiden harrastuksista Iisalmessa.

Harrastaminen Iisalmessa

Hyvinvoinnin edistäminen on meille tärkeää. Tässä keskiössä on lasten, nuorten ja lapsiperheiden harrastaminen.

Olosuhteet, leikkipuistot, lähiliikunta-alueet luonnon helmassa sekä palvelut, joita tuotetaan kaupungin, yksityisen sektorin ja järjestöjen toimesta, luovat mahtavan kokonaisuuden.

Iisalmen harrastamisen malli tarjoaa jokaiselle koululaiselle maksuttoman, säännöllisen harrastuksen: Muskarit, satutuokiot ja maksuttomat perhevuorot mm. liikuntahallilla, ovat mainioita mahdollisuuksia! 

Iisalmi on ihmeellisen hyvä paikka harrastaa!

Poimi vinkkejä lapsiperheiden harrastuksista!
Iisalmen kaupunki haluaa mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisan ja maksuttoman harrastuksen koulupäivän yhteyteen. Lähtökohtana on luoda harrastustoimintaa, joka pohjautuu lasten ja nuorten omiin toiveisiin.
Muskari on tarkoitettu alle kouluikäisille noin 0–6-vuotiaille ja musiikin valmentava opetus noin 6–10-vuotiaille lapsille. Muskaritunneilla tutustutaan monipuolisesti musiikin maailmaan ilon ja elämyksien siivittämänä!
Vauvauinti on perheen yhteinen, iloinen leikkihetki, jossa lapsesta tulee veden ystävä! Tule mukaan iloiseen vauvauintijoukkoomme!
Uimakoulussa pääset oppimaan uusia taitoja vedessä. Uimakoulussa voit opetella mm. sukelluksia, tasapainoilua, hyppyjä, uintitekniikkaa sekä pelejä ja leikkejä vedessä! Myös nuorille ja aikuisille on tarjolla uimaopetusta.
Iisalmessa tarjoamme lapsille turvalliset, mukavat ja monipuoliset leikkipuistot eri puolilla kaupunkia. Leikkipuistojen sijainnit löydät Iisalmen kaupungin karttapalvelusta.
Paloisvuoren ulkoilualue kutsuu koko perhettä ulkoilemaan kauniisiin maisemiin erilaisten aktiviteettien merkeissä! Paloskilta löydät mm. frisbeegolfradan, murtomaahiihto- ja lenkkeilyreittejä sekä talvisin laskettelukeskuksen.
1.-4.-luokkalaiset pääsevät maksuttomasti uimaan perjantaisin klo 14-16. Nuorisopassilla 5.-9.-luokkailaiset pääsevät kerran viikossa uimaan oman aikataulun mukaisesti. Hyödynnä Sporttari- ja Nuorisopassiedut!
Maksuttomia vapaa-ajan etuja Nuorisopassilla 5.-9.-luokkalaisille! Passin lataus ja kaikki edut ovat oppilaille maksuttomia. Lue lisää ja hyödynnä Nuorisopassiedut!
Hyppää ihmeellisten tarinoiden vietäväksi kirjastossa! Lapsilla ja aikuisilla on mahdollisuus osallistua kirjaston monipuolisiin tapahtumiin esim. kirjailijavierailuihin ja satutuokioille. Kirjasto on aktiivisesti mukana kaupungin yhteisissä tapahtumissa kuten IpanaIisalmessa ja Ihmeiden illassa.
Kulttuurikeskus on Iisalmen tapahtumien sydän. Talossa toimivat kaupunginkirjasto, kansalaisopisto, musiikkiopisto, kulttuuripalvelut, Snellman-kesäyliopisto, luontomuseo sekä vaihtuvien näyttelyiden tilat Venny ja Aula. Kulttuurikeskuksen ohjelmistoon sisältyy paljon lapsiperheille suunnattua ohjelmaa.
Taiteen perusopetus on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta. Iisalmessa kuvataiteen perusopetusta antaa kansalaisopisto yhteistyössä Iisalmen kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen kanssa ja musiikin perusopetusta Ylä-Savon musiikkiopisto.
Löydä juuri sinulle sopivin harrastus Iisalmen laajasta harrastustarjonnasta! Iisalmessa voit valita lukuisten urheilu- ja nuorisojärjestöjen tarjonnasta juuri sinulle sopivimmat harrastukset.
Nauti lämpimästä kesäpäivästä vilvoittavan veden ääressä! Iisalmessa vesiliikunnan harrastajia palvelee neljä uimarantaa ja yhdeksän uimapaikkaa sekä uimahalli.
Jalkapallo- ja liikuntahallia voi varata maksutta iisalmelaisten lapsiperheiden käyttöön! Liikuntahallia voi varata myös lasten synttärijuhlia varten. Lue lisää!

Lue lisää lapsiperheille suunnatuista palveluista Lapsiperheille-sivulta!

Järjestötoiminta Iisalmessa
Iisalmessa voit valita lukuisten järjestöjen tarjonnasta juuri sinulle sopivimmat harrastukset.

Harrastaa voit esimerkiksi kansalaisopistossa, kuvataidekoulussa, harrasteteattereissa, musiikkiopistossa ja kuoroissa. Iisalmessa on erinomaiset mahdollisuudet liikuntaharrastuksiin ja tarjontaa löydät niin yleisurheilusta, palloilulajeista, budolajeista, moottori- ja ammuntalajeista, tanssi- ja voimistelulajeista kuin vesiliikunta- ja jäälajeistakin. Lajivalikoima niin kesä- kuin talvilajeissa on monipuolinen ja mahdollisuuksia löytyy niin kilpa- kuin harrastetasolla. Meillä löydät oivalliset luonto- ja eläinharrastusmahdollisuudet, mm. koiraharrastamiseen, hevosurheiluun, ulkoiluun ja ulkoliikuntaan sekä retkeilyyn. Iisalmessa voit harrastaa myös vapaehtoistyötä useissa eri järjestöissä
Lainaa kausikortti harrastuksiin ja elämyksiin kirjastosta!
iisalmi.fielämänikunnossa #elämänikunnossa #byiisalmi.jpg

Hyppää mukaan kulttuuri- ja liikuntaelämyksiin kirjaston kautta! –

Lainattavat kausikortit harrastuksiin ja aktiviteetteihin löytyvät nyt Iisalmen kaupunginkirjastosta!

Lainattavana on kausikortteja Iisalmen Peli-Karhujen peleihin, Torstaiklassiset-konsertteihin ja Iisalmen uimahallille. Kausikortteja voi lainata Iisalmen kaupunginkirjaston asiakaspalvelusta.

Katso videoilta, mitä on olla Elämänsä kunnossa Iisalmessa!
">
">
">

Nähdäksesi Youtube-videon, on markkinointievästeet oltava hyväksyttynä.

Seuraa somessa!