Frisbeegolf

Frisbeegolf on yhdistelmä perinteistä golfia ja frisbeen heittämistä. Lajissa tavoitteena on heittää frisbee erilliseen frisbeegolfkoriin mahdollisimman vähin heitoin. Frisbeegolfkentät koostuvat yleensä 9 tai 18 väylästä, ja jokaisella väylällä on oma tavoiteheittojen määrä eli par. Pelaaja, joka suorittaa kentän vähimmällä heittomäärällä, on voittaja.

Frisbeegolf on erinomainen valinta, jos etsit ulkona tapahtuvaa, hauskaa ja sosiaalista liikuntaharrastusta. Se on helppo aloittaa, edullinen ja sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. 

 

Frisbeegolfin harrastaminen Iisalmessa

Iisalmessa on kaksi 18-väyläistä frisbeegolfrataa. Kesällä 2015 valmistunut rata Paloisvuorella ja syksyllä 2022 valmistunut rata Ohenmäen Asevarikolla. Muita ratoja löydät Kangaslammilta koulun välittömästä läheisyydestä, Kilpijärven koululta ja Peltosalmelta.

Iisalmen Frisbeegolf radat osoitteineen ja karttoineen löydät täältä.

Iisalmen kaupungin kirjastosta voi käydä maksutta lainaamassa frisbeegolf kassin kiekkoineen. 

 

Frisbeegolfin etiketti 

Frisbeegolfia pelataan usein luonnonkauniissa ympäristöissä, ja siksi on tärkeää huolehtia luonnosta ja sen kunnioittamisesta pelatessasi. Tässä muutama ympäristöä huomioiva vinkki:

- Pidä huolta roskista: älä jätä roskia luontoon, vaan vie ne mukanasi pois radalta.
- Kunnioita eläimiä ja kasvillisuutta: älä vahingoita eläimiä tai kasvillisuutta pelatessasi. Pysy poluilla ja vältä turhaa kulkemista metsässä.
- Ota muut huomioon: muista, että frisbeegolf-radat ovat usein yleisiä alueita, joita myös muut ihmiset käyttävät. Kunnioita muita ulkoilijoita.
- Toimi esimerkkinä muille: ole esimerkkinä muille frisbeegolfaajille ja kannusta heitä toimimaan ympäristöystävällisesti.

 

Perhe pelaamassa frisbeegolfia