Pitkäkoski

Matkusjoki laskee Pitkäkosken kautta Poroveteen ja edelleen kohti Saimaata. Pituutta on 1260 m ja korkeusero n. 7 m. Virtaama on normaalikesänä elokuussa vähäinen, mutta saalisvarmuutta se ei juurikaan heikennä. Iisalmen keskustasta 18 km, Kuopio 90, Pyhäsalmi 80, Kajaani 90, Joensuu 190 km. Ajo-ohjeen saa varauksen yhteydessä.

Kohteen osoite on Pitkäkoskentie 19, 74140 Iisalmi.

Kalasto 
Mahdollisuus kirjolohen kalastukseen myös taimenen syysrauhoituksen aikaan. Säyne on ajoittain yleinen saalis. 

Kausi kestää läpi vuoden. Jäätilanne on kuitenkin huomioitava.

Rajoitukset
Perho- ja heittokalastuskohde. Kiintiöity enintään kahdeksalle kalastajalle. Koko vapakiintiö voidaan vuokrata ilman vaparajoitusta. Syöttitahnojen käyttö kielletty, saalisrajoitus. Virtaama voi käydä ajoittain vähiin ja vesi lämmetä. Lupamyynti keskeytetään, jos virtaama ei riitä täysimittaiseen kalastukseen. Ei kahluurajoitusta.

Kalastusluvat
24 h/15 €/ 3 kirjolohta, 6 h/10€/ 1 kirjolohi. Talvikautena marras- huhtikuussa 10 €/24 h. Alle 12-vuotias voi kalastaa mukana olevan vanhemman kiintiöön.

Lupien myynti ja lisätiedot
Teemu Ryhänen puh. 050 545 7814

Palvelut
Iisalmeen 18 km.
Kosken alajuoksulla huollettu kota ja nuotiokehä.
Kosken yläjuoksulla Pitkänkosken sillan kupeessa laavu sekä nuotiokehä.

Info
Koski-isäntä Kauko Korolainen puh. 0400 172 743

Matkailuinfo
Iisalmen kaupungin I-pointti tarjoaa matkailuneuvontaa ympäri vuoden.
Pohjolankatu 14, 74101 Iisalmi
Kaupungintalo 1. krs
tourism(at)Iisalmi.fi
www.iisalmijatienoot.fi

 Avoinna ma-pe klo 8-15.30
Puh. 040 350 4217

Pitkäkoski

Savo-Kainuun rajoilta kohti Saimaata laskevan Matkusjoen merkittävin kalakoski on Pitkäkoski. Sen saalisvarmuus on hyvä, sillä joen alin koski pysäyttää hyvin vaelluskalan. Koko Matkusjoki on kunnostettu silmälläpitäen kalastusta.

Vaikka Pitkäkoski on Iisalmen kaupungin alueella, niin koskella on kuin Herran kukkarossa keskellä verkkaista maalaismaisemaa. Virtaama vaihtelee melkoisesti, joten joka kerta on kalastettavanasi erilainen koski. Koski on kiintiöity kahdeksan kalastajan pelipaikaksi, joten kalastustilaa on runsaasti, onhan pituutta reilu kilometri.

Kartta alueesta

 Pitkäkoski_kartta.png

Pitkäkoski_kartta.pdf