Oppilaaksi musiikkiopistoon

Musiikkiopiston opinnot aloitetaan pääsääntöisesti  peruskouluiässä.
Voit pyrkiä opiskelemaan seuraavia aineita: piano, kantele, kitara, sähkökitara, sähköbasso, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello, huilu, nokkahuilu, klarinetti, saksofoni, trumpetti, pasuuna, baritonitorvi, käyrätorvi, laulu ja harmonikka.

Pääaineen, soitto -tai laulu -opiskelun, lisäksi yli 10-vuotiaat osallistuvat musiikin perusteiden eli teorian opiskeluun. 

Musiikin laajan oppimäärän perustason oppilashaku on pääsääntöisesti keväisin. Valintakokeet järjestetään tarvittaessa. Opettajainkokous päättää käytettävästä testistä vuosittain. Oppilasvalinnat tekee rehtori opettajia kuultuaan. Joissakin soittimissa, esim. jousisoittimet ja puhaltimet, voivat aloittavat opiskelijat vuokrata soittimen musiikkiopistolta. Ellei soitinta kuitenkaan ole vuokrattavana on opiskelijan hankittava soittimensa itse.

Muusta kunnasta muuttava, toisessa SML:n jäsenoppilaitoksessa opiskellut nuori voidaan ottaa opiskelijaksi ilman pääsykoetta.

MUSIIKIN ILOA MUSIIKKIOPISTOSSA!

 

Mihin soittimeen ilmoittaudun 

Musiikkiopiston perusopetukseen voi pyrkiä mihin instrumenttiin tahansa, ilmoita kuitenkin myös toinen soitin vaihtoehto. Käy katsomassa soitinesittelyt, niistä voi olla apua soittimen valintaan.

Mitä valintakokeissa tapahtuu?

Joka syksy hakijoita ja aloituspaikkoja on erilainen määrä. Valintakokeet järjestetään tarvittaessa eli jos hakijoita tiettyyn soittimeen on enemmän kuin aloituspaikkoja.

Koe sisältää musikaalisuustestin ja lisäksi arvioidaan hakijan motivoituneisuutta sekä soveltuvutta toivotun soittimen tai laulun opiskeluun. Lisäksi hakija antaa laulunäytteen. Alle 7-vuotiaat ja 7-9-vuotiaat laulavat "Tuiki, tuiki tähtönen" tai "Jaakko kulta". 10-vuotiaat ja sitä vanhemmat laulavat laulun "Tuiki, tuiki tähtönen" tai "Taivas on sininen ja valkoinen".

Kokeessa voi halutessaan antaa myös soittonäytteen. Ota oma soitin mukaan.

Valintakokeen jälkeen

Joka syksy aloituspaikkoja on erilainen määrä, koska uusia oppilaita otetaan vain lopettavien tilalle. Valintakokeeseen osallistunut on jonotuslistalla seuraavan lukuvuoden ajan, joten opistoon voi päästä vielä keväälläkin.

Jatkuva haku!

Musiikkiopistoon voit hakea myös kesken lukuvuoden. Käy täyttämässä ilmoittautumislomake: Ilmoittautuminen Ylä-Savon musiikkiopistoon perustason oppilaaksi

 

Avoin opetus

Harrastepainotteiseen avoimeen opetukseen opiskelijat otetaan ilman valintakoetta ilmoittautumisten perusteella. Ikärajoja ei ole. Avoimessa opetuksessa voi tehdä samat tasosuoritukset kuin perus -ja opistotasolla, mutta suorituspakkoa ei kuitenkaan ole. 

Lukukausimaksu on 350e, mikä oikeuttaa 15x30min tai 10x45min opetuskertaan yhdessä pääaineessa sekä osallistumisen yhteismusiikkiin ja teoriaan. Ilmoittautumaan pääset täältä: Ilmoittaudu avoimeen opetukseen 

 

Yhteystiedot

 rehtori Tapani Lakaniemi, puh. 040 543 4902

toimisto Sari Ryhänen, puh. 040 830 2746

musiikin perusteiden opettaja Katja Aminoff, puh. 040 661 8885

sähköposti: etunimi.sukunimi@iisalmi.fi