Lainaa Kiireneutraali Iisalmi -olkkari käyttöösi! 

Oletko järjestämässä tapahtumaa, jossa olisi tarve rennolle oleskelutilalle, tai olisiko yrityksesi kiireneutraalin hetken tarpeessa? Nyt sinulla on mahdollisuus lainata Kiireneutraali Iisalmi -olkkari omaan käyttöösi! 

 

Tarjoamme lainattavan "mobiiliolkkarin", joka mahdollistaa kiireettömän oleskeluhetken tilaan kuin tilaan, ja eri tarpeisiin! Liikuteltava olkkari soveltuu esimerkiksi messu- ja tapahtumakäyttöön tai yritysten tai yhteisöjen omien tilojen piristämiseen tarjoamalla rennon oleskelutilan.   

 

Kiireneutraali Iisalmi -olkkarin peruselementit

Olkkari rakentuu seuraavista peruselementeistä:

 • Heija-keinu (väri "Heija Savu", valmistettu Iisalmessa, katso: www.heijadesign.fi
 • Muovinen viherkasvi
 • Pieni matto
 • Pieni hyllykkö
 • 2 kpl mustia By Iisalmi -jakkaroita
 • Monoa multitaskaukselle valmennuksen työkirja
 • Mieliteko-pelikortit
 • Kiireneutraali Iisalmi -olkkarin kyltti jalustalla

Olkkarin perusrunko mahdollistaa tilan rakentamisen. Voit täydentää olkkaria haluamillasi kalusteilla ja esineillä - esimerkiksi kirjastosta lainattavilla kirjoilla, äänikirjoilla, cd-levyillä ja lainattavilla välineillä (mm. soittimia, pelejä, kuntoiluvälineitä). Etsi Rutakko-kirjaston valikoimasta.

Kiireneutraali Iisalmi -olkkarin malliversion löydän Iisalmen kaupunginkirjastolta. Käy tutustumassa paikan päällä, ja visioi oma olkkarisi!

3C2A9168.jpgKuvassa Kiireneutraali Iisalmi -olkkari esillä By Iisalmi -seminaarissa 2023 Iisalmen kulttuurikeskuksella.

 

Miltä sinun kiireneutraali olkkarisi näyttää? Rakenna oma uniikki olkkarisi!

Kannustamme rakentamaan juuri teidän näköisenne Kiireneutraalin olkkarin täydentämällä peruselementeistä rakennettua olohuonetta omilla lisäyksillänne. Saatte rakennettua olkkarista yrityksenne tai yhteisönne visuaalista ilmettänne mukailevan lisäämällä mukaan värimaailmaanne sopivia tai teidän omalla brändi-ilmeellänne varustettuja elementtejä. Myös esitteet ja mainokset voivat täydentää olkkaria. 

 Mikäli yrityksellänne tai yhteisöllänne on jokin tavoite, jota haluatte olkkarissa edistää, voitte lisätä mukaan myös sitä tukevia elementtejä. Osallistavat ja toiminnalliset lisäykset tuovat olkkariin mukavan lisän.

Voit katsoa kirjastosta lainattavia välineitä Rutakko-verkosta, ja kysyä kirjaston henkilökunnalta vinkkejä olkkarin täydentämiseen.

 

Suosituksiamme olkkarin täydentämiseen:

 • Lautapelit
 • Joogamatto
 • cd-soitin ja kuulokkeet
 • Äänikirjoja ja rentouttavaa musiikkia
 • Faskiapallo ja -rulla
 • Torkkupeitto
 • Soitin (esim. ukulele tai kitara)
 • Värityskirja ja kyniä
 • Käsitöitä, esim. virkkaus- tai neulontatyö
 • Valaisimia luomaan rentouttavaa tunnelmaa

 

Miksi kiireneutraali olkkari?

Osaamisen paikkana tunnetun Iisalmen tavoitteena on olla maailman ensimmäinen kiireneuraali seutukaupunki - kaupunki, jossa elämä on ihmisenmyötäistä ja arki tasapainoista. Iisalmessa uskotaan, että hyvinvoinnista ja kiireettömästä elämänrytmistä kumpuaa uutta osaamista ja uusia innovaatioita, joiden varassa voimme rakentaa kestävää tulevaisuutta. Kiireneutraali olkkari on yksi teko, jonka kautta iisalmelainen yhteisö voi toteuttaa ja tuoda esille niitä arkea tasapainottavia harrastuksia, kehittämisprojekteja ja kohtaamisia, jotka edistävät matkaa kohti maailman ensimmäistä kiireneutraalia seutukaupunkia.  

MicrosoftTeams-image (1).png

Kuinka saan olkkarin lainaksi?

Kiireneutraali Iisalmi -olkkari on kaikkien alueemme yritysten, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden lainattavissa. 

Tarkistathan olkkarin saatavuuden haluamallesi ajanjaksolle kirjaston asiakaspalvelusta. Olkkari lainataan kerrallaan max. 2 viikon ajaksi.

Lainaus tapahtuu kirjastokorttisi numerolla kirjaston asiakaspalvelussa

 

Olkkarin kuljetus ja kulut

Kiireneutraali Iisalmi -olkkarin lainaaminen on maksutonta. Kuljetus on maksutonta Iisalmen kaupunkialueella (Peltosalmi - keskustan alue - Soinlahti). Mikäli haluat lainata olkkarin pidemmän matkan päähän, tulee lainaajan hoitaa kuljetuksen kulut itse.

Kun olet tehnyt olkkarin lainauksen kirjaston asiakaspalveluun, voit sopia kuljetuksen Kuljetus Kari Rönkkö Oy:n kanssa. Tilaa kuljetus sähköpostitse osoitteesta terminaali(at)kuljetuskarironkko.fi, laita viestin aiheeksi/otsikoksi: Kiireneutraali Iisalmi -olkkarin kuljetus.

Kuljetus ja palautus tulee sopia kirjaston aukioloaikojen puitteissa.

 

Lainaamisen ehdot

Sovellamme Kiireneutraali Iisalmi -olkkarin lainaamisessa kirjaston käyttösääntöjä.

 

Tutustu: BY IISALMI - Elämää ihmeidentekijöiden ilmapiirissä