Sourunsalo

Sourunsalon seutu on vireä viiden kylän muodostama alue, joka sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Iisalmen keskustasta lounaaseen Iisalmi Pielavesi -kantatien kahta puolta. Alueeseen kuuluvat Huotari, Laidinmäki, Leipämäki, Porosuo ja Välikylä. Seudulla on n. 200 vakituista asuntoa ja kuutisensataa asukasta. Lisäksi alueella on n. 70 kesäasuntoa. Seudulla voikin asua maaseudun rauhassa mutta kaupungin palvelujen tuntumassa. Rantaviivaa on runsaasti sekä Poroveden että Haapajärven rannoilla.

Sourunsalossa on elinvoimainen kyläkoulu, joka tarjoaa turvallisen ja tehokkaan oppimisympäristön lapsille. Koulun kiinteistössä toimii myös yksityinen päiväkoti Ruskolinna. Esiopetus kouluun tuleville on järjestetty Ruskolinnassa. Lapsiperheille alue onkin varsin houkutteleva asuinpaikka.

Kylä tarjoaa kaikenikäisille erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja liikuntaharrastuksiin. Myös kalastukseen ja marjastamiseen alueen luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Kylällä on kyläkauppa sekä eri alan yrityksiä, kuten matkailupalveluyrityksiä, koneurakoitsijoita, sahuri ym. 

Alueella on Kaisanetin valokuituyhteys. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

SIVUJA YLLÄPITÄÄ KYLÄYHDISTYS SOURUNSALON SEUDUN KYLÄT 

sourunsalonkylat (at) gmail.com

Ota yhteyttä!

 

 

Ajankohtaista asiaa löytyy kohdasta Ajankohtaista ja tiedotteita.

Kylällä tapahtuu