Muistoja museopuodista

Lipunmyynnin yhteydessä toimivasta pienestä museokaupastamme voit ostaa muistoksi erilaisia postikortteja. Oppaamme puodissa kertovat halutessanne myös muista Iisalmen kulttuurikohteista ja tarjolla on esitteitä Iisalmen ja lähiseutujen matkailukohteista.

Puodista voit myös ostaa Museokortteja, itselle tai lahjaksi!

  • Uusi Museokortti 72 €
  • Vanhentuneen Museokortin uusinta 72 €
  • Voimassa olevan Museokortin uusinta 68 €

Kulkuyhteydet ja saavutettavuus

Miten pääsen paikalle?

Autolla: Museolla on oma parkkialue Ouluntien varressa 100 metrin päässä museosta.

Julkisella liikenteellä: Iisalmeen pääsee junalla tai bussilla. Museolle pääsee Iisalmen linja-autoasemalta paikallisliikenteen bussilla no 2 jäämällä Vanhan Kainuuntien pysäkillä pois. Pysäkiltä museolle on matkaa noin 500 metriä vanhaa hiekkatietä.

Pyörällä: Matkaa Iisalmen keskustasta on noin 5 km pyöräilyteitä pitkin.

 

Saavutettavuus liikuntarajoitteisille:

Invaparkkiin auton voi jättää museon viereen. Museon päänäyttelyyn voidaan asettaa ramppi pyörätuolia varten, mutta vanhan rakennuksen ovien kapeuden vuoksi vain osa näyttelystä on saavutettavissa pyörätuolilla. Lisänäyttelyihin ei pääse pyörätuolilla.

Historiapolku on paikoin mäkinen ja kulkee metsäisessä maastossa.

Opastukset yksittäiskävijöille

Asiantuntevat kesäoppaamme tarjoavat pääsylipun hintaan kuuluvan perusopastuksen museon päänäyttelyyn ja Koljonvirta-näyttelyyn kiireettöminä aikoina.

Opastuksia kävijöille tarjotaan suomeksi ja englanniksi. Itsekseen kiertäville on tarjolla opasvihkoja suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, venäjäksi ja saksaksi. Ryhmäopastuksista löydät lisätietoa museon etusivun "Ryhmille"-osiosta.

Juhani Ahon lapsuus - opastus museon päänäyttelyyn

Opaskierroksella tutustutaan Juhani Ahon lapsuudenkotiin Mansikkaniemen kappalaispappilaan ja sen vaikutukseen Juhani Ahon elämässä. Kierroksella pääset kuulemaan museorakennuksen historiasta Iisalmen kappalaisen virka- ja asuintalona sekä tutustumaan 1800-luvun pappilan työhuoneeseen, salonkiin, makuukammariin ja keittiöön.  Kuulet Juhanin lapsuuden leikeistä ja koko aikuisiän jatkuneista harrastuksista, jotka näkyivät myös hänen kirjallisissa töissään. Mansikkaniemi oli Juhanille merkityksellinen paikka, johon hän palaa viimeisessä teoksessaan "Muistatko-? Kukkia keväiseltä niityltä".  Opastuksessa kuulet Juhani Ahon kirjailijanurasta ja ystävyydestä mm. Kauppis-Heikin kanssa. Kierroksella pääset perehtymään myös Juhani Ahon perheeseen. Opit, kuinka Juhanin isän Theodorin ammatti seurakuntansa sielunpaimenena ja äidin herännäisyys vaikuttivat teoksiin kuten "Papin tytär", "Papin rouva" ja "Herännäisiä".

eMuseo

eMuseossa voit tutustua Juhani Ahon museon ympäristöön sekä Suomen sodan aikaisiin Koljonvirran tapahtumiin.

eMuseo -palvelusta löydät materiaalia, jonka avulla voit tutustua Juhani Ahon museoon kesäkauden ulkopuolella. Voit myös käyttää palvelua tukena museokierroksella, jos haluat kiertää näyttelyn omatoimisesti.  


Suunnitteletko pyöräretkeä Mansikkaniemelle? eMuseosta löydät Polkupyöräretki Mansikkanimelle -osion, joka esittelee Iisalmen nähtävyyksiä matkalla Juhani Ahon museolle. Reitti kulkee Iisalmen torilta Mansikkaniemelle. 


Palvelusta löytyvä Taisteluiden ja Tarinoiden Koljonvirralla -osio taas tutustuttaa sinut Suomen sodan aikaisiin tapahtumiin Koljonvirralla. 


Nämä ja paljon muuta löydät osoitteesta emuseo.fi. Sivustolta löydät tietoa myös muista kohteista ympäri Suomea.