Paloisvuoren ulkoilualueen palvelut ja aktiviteetit

Paloisvuori on monipuolinen ulkoilualue ja liikuntakeskus (os. Uotilanniementie 33), joka sijaitsee Iisalmen keskustan eteläpuolella nousevalla harjualueella. Paloisvuoren huipulta onkin upeat näkymät Paloisjärven yli kaupungin keskustaan. Alueella on kattava murtomaahiihto- ja lenkkeilyreittien verkosto, joiden lisäksi talvisin harrastajia palvelee laskettelukeskus. Keskukseen sisältyy kaksi rinnettä ja yksi hissi. "Paloskilla" on myös pieni rinnekahvila.  Alueella  on myös 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Koirat tulee olla kytkettynä Paloisvuoren reiteillä kulkiessa, oli kyseessä kävely tai hiihto. Koiran omistajan tai haltijan on huolehdittava siitä, ettei koira pääse vaarantamaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Tervetuloa liikkumaan Paloisvuorelle!

Paloisvuoren ulkoilualueen kartta

Syksyllä 2018 alueelle valmistui Iisalmen Yrittäjät ry:n toimesta kuntoportaat, jotka nimettiin ”Menestyksen Portaiksi”,
jotka palvelevat kaikkia alueella kuntoilevia. 

Ladut:

Latuja hoidetaan Paloisvuorella ja Hanhilammen alueella, www.iisalmi.fi/ladut.  Hanhilammen ampumaradan ympäristön lisäksi ladut ovat kunnossa Hanhilammmelta Iimäentielle asti ja Kiuruvedentien suuntaan sähkölinjan päähän. Latuja hoidetaan niin kauan kun lunta riittää ja ne ovat turvallisia. Ilmoitamme nettisivuilla, kun latujen hoito loppuu.

Aukioloajat 2022:
la-su 10.30 - 16.30
ma-ke 15.00 - 19.30
to-pe suljettu

Kahvio ja vuokraamo avautuvat 30min aikaisemmin kuin rinne. 

Puh. 040 6482 159 (huomioithan aukioloajat soittaessasi)

*** *** *** 

HINNASTO 2022

Rinneliput

Kausikortti  aikuiset 105€
alle 12-vuotiaat lapset 80€ 

Kolmen tunnin liput

  aikuiset  16€
alle 12-vuotiaat lapset 13€

Koko päivän lippu

  aikuiset 20€
alle 12-vuotiaat lapset 16€

Aikuisen mukana alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi (kypäräpakko).

Välinevuokrat

Lumikengät  8€/pv seuraava vrk 3€  12€ / vkl

Huomio! Nouto keskiviikkona, palautus lauantaina tai sunnuntaina.

Laskettelu- ja lautailuvälineet sis. kypärä 

12€ / 3h 17€ / koko päivä 

Erikseen vuokrattuna

Sukset tai lauta  7€/3h 10€/koko päivä
Sauvat 4€/3h 5€/ koko päivä
Monot 7€/3h 9€/ koko päivä
Lasit 4€/3h 5€/ koko päivä
Kypärä 3€/3h 3€/ koko päivä

 

 

Iisalmen Paloisvuoren laskettelukeskuksen alueella kaikentasoisille frisbeegolfin harrastajille suunniteltu 18-väyläinen DiscGolfPark rata kulkee jylhissä maisemissa. Radalla on runsaasti korkeuseroja väylien kulkiessa ylös ja alas Paloisvuoren rinteitä. Rata kulkee lenkkeilyreittien läheisyydessä, joten heittäjien on huomioitava muut alueen käyttäjät. Katso ja tutustu väyläkarttaan
Lue lisää
Paloisvuorella valaistuja hiihtolatuja on yhteensä 16 kilometriä. Ensilumenlenkki 1,6 km palvelee hiihdonharrastajia alku- ja lopputalvesta. Hiihdon reaaliaikaista kunnossapitoa Paloisvuorelta ja muistakin kaupungin ylläpitämistä alueista pääsee seuraamaan klikkaamalla alla olevaa linkkiä.
Seuraa latutilannetta
Edestakainen n. 3 km polku kiertää Paloisvuoren vaihtelevissa maastoissa päättyen Saunaniemen kodalle. Polku on osittain kivituhkalla pinnoitettu, valaisematon polku. Talvikunnossapito 1-2 krt/viikko. Muistathan, että koira pitää olla kytkettynä ja hallinnassa.
Tutustu polkuun tästä
Paloisvuoren lähiörinteen korkeusero on 45 m ja toinen rinteistä on tarkoitettu lumilautailjoille (277 m) tai ns. temppusuksilla laskettavaksi. Rinteissä on lumetusjärjestelmä ja ne avautuvat harrastajille säätilanteesta riippuen joulu- tai tammikuussa.
Lue lisää
Paloisvuoren alueella on 25 kiintorastin verkosto, jota huolletaan vuosittain ja osa rasteista siirretään loppusyksyllä uuteen paikkaan. Kiintorastikartan voi joko tulostaa oheisesta linkistä tai noutaa Iisalmen uimahallilta. Ulkoilualueet ja -reitit -osiosta löydät lisää Iisalmen kiintorastikarttoja. Jos haluat opastusta suunnistuksen alkeisiin tai harrastaa suunnistusta laajemmin, tutustu Iisalmen Visan suunnistusjaoston toimintaan heidän verkkosivuillaan.

Paloisvuoren kiintorastien rastinmääritteet 2021.pdf
Paloisvuoren kiintorastit 2021.pdf
Sourunsalon kiintorastit 2021 rastinmääritteet.pdf
Sourunsalon kiintorastit 2021.pdf

Avaa kiintorastikartta
Opastettu reitti kiertelee Paloisvuoren välillä vaativassakin maastossa. Kokonaispituus n. 11 km, voi ajaa myös lyhyempiä reittejä.
Tutustu reittikarttaan
Paloskin polku. Paloisvuori-Saunaniemen metsäluontopolulla on 22 rastia. Lähtöpaikka ja opastus Nouvanlahden pysäköintipaikalta. Paloskin alueen kartan löydät tämän sivun yläosasta. Ulkoilualueet ja reitit -osiosta löydät lisää kivoja polkuja retkeilyyn.
Tutustu Paloskin polkuun
Paloisvuoren juurella on puolikota ja nuotiopaikka. Saunaniemessä ovat kota, nuotiopaikka ja wc.

Yrittäjien rakennuttamat Menestyksen portaat avattiin Paloisvuorella 8.9.2018.

Pituus 125 metriä

Korkeusero 25 metriä

Askelmia 161

* Porraskävely- tai –juoksu on tehokas kaloreiden polttaja
* Vahvistaa hapenottokykyä sekä sydäntä, porrastreeni on tehokasta aerobista liikuntaa
* Kehittää lihaskuntoa , pakaralihaksia, reisiä , sääriä ja pohkeita

Ajankohtaista
28.6.2022

Kulunvalvontajärjestelmä on poissa käytössä toistaiseksi, ilmoitamme kun kulunvalvonta ja sen takana olevat ampumaradat ovat jälleen käytössä.

Skettaripojat.JPG
23.6.2022

Tekemistä ja kesäkivaa Nuorisopassilla

Elämäni kunossa -logo sekä kolmen kuvan kollaasi. Kuvissa naisia jumppaamassa kesäisessä puistossa, Juhani Ahon museon pihapiiri ja lasten liikennepuisto
17.6.2022

Iisalmen kaupungin Elämäni kunnossa – liikunnan ja kulttuurin yhteinen markkinointikonseptin avulla tuodaan esiin kaupungin harrastustarjontaa ja kannustetaan kokeilemaan molempia – sekä kulttuuri että liikuntamahdollisuuksia. Nyt käynnistetty Elämäni kunnossa -kesäbingo esittelee kaupungin runsaan aktiviteetti- ja harrastustarjonnan kesäisiä menovinkkejä. Bingoon voi osallistua verkkosivuilla ja osallistuneiden kesken arvotaan kulttuuri- ja liikunta-aiheisia palkintoja.

Elämäni kunnossa 4.png
17.6.2022

Kesä on liikuntaihmeiden aikaa - pickleballia, frisbeegolffia tai liikuntahallin vuoroja kampanjahintaan

Iisalmen uimahallilla vauvauintia ohjaava Katja Huttunen ja Ylä-Savon musiikkiopistossa vauvamuskareista vastaava Laura Bergman-Vatanen saivat kunnian toimittaa kaupungin lahjat Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän lastenneuvolaan, jossa terveydenhoitajat Ansu Falck, Mervi Kettunen ja Nelli Kuosmanen ottivat lahjat vastaan.
19.5.2022

Iisalmen kaupunki uutisoi aiemmin tänä vuonna aikovansa antaa jokaiselle kaupunkiin syntyvälle vauvalle lahjan osoituksena siitä, miten tärkeä jokainen pienokainen on kotikaupungilleen. Kaupunki kertoi valitsevansa lahjan, joka kannustaa vauvaperhettä vaalimaan hyvinvoivaa elämäntapaa pienestä pitäen. Nyt on aika paljastaa, mitä Iisalmi on pakannut neuvolaan toimitettuihin lahjapussukoihin, ja mitä neuvolan vauvaperheasiantuntijat olivat mieltä lahjasta!

23.2.2022

"Iisalmessa kohoaa korvaaja nykyiselle, vuonna 1974 avatulle kaupungin uimahallille. Yhteiskunnallisella rahoituksella rakentuva nykyaikainen uintikeskus huomioi laajasti moninaiset asiakasryhmät."

Kaikki uutiset