Iiranta-Partalan kylä

Iiranta-Partalan kylä sijaitsee Iisalmen kunnan pohjoisosassa. Kylän alue rajoittuu etelässä Joutsenjoentiehen, lännessä Mustapuroon ja Iimäkeen, pohjoisessa Vieremän rajaan ja idässä Iijärveen. Iiranta-Partalan kyläseuran alueella sijaitsevat Kariahon, Kilmulan, Iirannan, Partalan, Linnankylän ja Iimäen kylät sekä Vieremän Tikanniemi.

Kylän keskeisiä paikkoja on toiminnassa edelleen oleva kyläkoulu, jonka vanhempi rakennus on rakennettu vuonna 1913. Lähellä koulua sijaitsee Kattaalan tilan viehättävä pihapiiri, jonka vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvulta.

Alueella asuu tällä hetkellä noin 400 henkeä. Alueelle on kaavoitettu viime aikoina runsaasti uusia tontteja, jotka ovat kiinnostaneet erityisesti lapsiperheitä. Kaupungin vapaat tontit

Partalassa on alakoulu.

Kirjastoauto käy joka viikko Partalassa ja joka toinen viikko Iirannalla, Kariahossa ja Iimäellä.

Partalan koululla toimivat:
kahvakuularyhmä, kansalaisopisto ja vanhempainyhdistys. Koululla kokoontuvat myös paikalliset erämiehet ja hirviporukat.


Partalan alueella on hyvät liikuntamahdollisuudet. Esimerkiksi retkeilyreittiin liittyvä polku (patikointi, hiihto, maastopyöräily, ratsastus) kulkee Koljonvirralta Tirisen kallioiden ja Tervalammin kautta Iimäelle. Reitin varrella olevat Tervalammin ja Piilammin kodat tarjoavat hyvät levähdysmahdollisuudet retkeilijöille. Partalan koulun urheilukenttä jäädytetään talvisin luistelijoille. Kesäisin käytössä on kyläläisten talkoovoimin rakentama uimaranta Iijärven rannalla.

 


Tapahtumat
Yhteystiedot

Kyläseura: