Muutoksia Iisalmen kaupungin ruokapalveluissa!

Työttömien ruokailua ei ole Lumakeskuksella 20.3.2020 alkaen poikkeusoloista johtuen. Ylijäämäruuan myynti aloitetaan tauon jälkeen 1.11.2021.

Ruokailu varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja hoivapuolella

Ruokapalveluissa tuotetaan vajaat 4000 ateriaa päivässä.

Iisalmen kaupungin tuotanto- ja palvelukeittiöt tarjoavat perinteisiä suomalaisia ruokalajeja. Käytämme ruoanvalmistuksessa mahdollisimman paljon suomalaisia elintarvikkeita ja lähellä tuotettuja raaka-aineita.  Ruoanvalmistuksessa käyttämämme lihat ovat alkuperämaaltaan 100% suomalaisia. Kalat ja einesvalmisteet ovat EU:n hyväksymiä raaka-aineita ja sekä tuotteita. Valmistuksessa noudatetaan voimassa olevia suosituksia sekä asiakaskunnan toiveita.

Huomioimme juhlapyhät ruokalistoillamme. Iisalmen kaupungin ruokapalvelut pyrkii varmistamaan asiakastyytyväisyyskyselyillä, että ruokalajit ovat mieleisiä ja maistuvia.

Sairaaloissa ja palvelukeskuksissa ruokailu on keskeinen osa asiakkaan ympärivuorokautista hoitoa ja hyvinvointia. Valmistamme hoitohenkilökunnan tilausten mukaan päivittäin viisi ateriaa:

*  aamupalan

*  lounaan

*  päiväkahvin

*  päivällisen

*  iltapalan.

Ruokalistasuunnittelussa otamme huomioon ravitsemussuositukset, asiakkaiden erityistarpeet, sesongit ja juhlapyhät.

Valmistamistamme aterioista noin 20 % on erityisruokavalioita. Yleisimmät erityisruokavaliot ovat rakennemuunneltu ruoka, maidoton, kananmunaton ja gluteeniton sekä erilaiset ruoka-aineallergiat. Kasvisruoan tarjoamme lakto-ovo-vegetaarisena eli se sisältää kasvikunnan tuotteiden lisäksi myös maitotaloustuotteita ja kananmunaa.

Mikäli lapsi/koululainen tarvitsee erityisruokavalion, hän saa sen  terveydenhoitajan tai lääkärintodistuksen perusteella.  Päiväkotiin toimitetut todistukset käyvät myös koulussa. Eettinen ruokavalio saadaan, kun kysymyksessä on uskonnolliseen vakaumukseen liittyvät todistukset. Kasvisruokavalio toteutetaan, jos sitä noudatetaan kotonakin. Erityisruokavalion tarve selvitetään ennen päiväkotiin/kouluun tuloa.

Omavalvonnassa käytössämme Luoto keittiössä on sähköinen järjestelmä, jota laajennamme myös muihin valmistuskeittiöihin.

Valmistuskeittiöiden Kielo, Luoto ja Majakka Oiva raportit löytyvät Eviran sivuilta.

https://www.oivahymy.fi/

 

Tervehdys Iisalmen kaupungin ruokapalveluista!

Meillä valmistetaan päivittäin ensiluokkaisista raaka-aineista hyvää suomalaista perusruokaa Iisalmen kouluihin, päiväkoteihin ja SOTE:n yksiköihin. Joskus ruokaa jää yli ja haluammekin nyt tarjota sitä myös muiden kuntalaisten lautasille.

Ylijäämäruuan myyntipisteet:

Juhani Ahon koulun ruokasalissa, käynti Päiviönkadun puoleisesta ovesta kello 12.15-12.30.

Lumakeskus Majakan ruokasalissa Savonkatu 5, (pääovi) kello 12.30-12.45.

Edvin Laineen ruokasalissa Savonkatu 8, (pääovi) kello 12.15-12.30.

Kangaslammin koulun ruokasalissa Petter Kumpulaisentie 30, (pääovi) kello 12.15-12.30.

Ylijäämäruokaa voi ostaa ainoastaan ruokalipuilla, joita voi ostaa ennakkoon kulttuurikeskuksen tai kaupungintalon infopisteistä arkisin kello 8.00-15.30. Lipun hinta on 3,20 euroa riippumatta ruokalajista. Lippuja ei myydä kouluilla. Ruokalippu jätetään linjastossa olevaan piikkiin. Ruokalipulla saa yhden rasiallisen ruokaa. Rasian tilavuus on yksi litra ja se sisältyy hintaan. Asiakas annostelee itse ruuan rasiaan, jonka hän saa jakelulinjastosta.

Ruokalista löytyy www.iisalmi.fi/ruokalistat ja paperitulosteena kouluilla.

Ruokapalvelu vastaa ruoan omavalvonnasta siihen saakka, kunnes asiakas on pakannut ruoan rasiaan. Ruokapalvelut ei sitoudu siihen, että ruokaa jää joka päivä tai ruoan pääraaka-ainetta on tasaisesti esimerkiksi lihakeitossa lihaa tai kastikkeessa makkaraa tai muuta vastaavaa. Tilauksia keittiöt eivät ota vastaan, eikä sitä voi varata millään tavalla.

Koulujen sisääntulo-ovilla on päivittäin ilmoitukset, onko ruokaa jäänyt myytäväksi vai ei.

Ylijäämä ruoan myynti aloitetaan tauon jälkeen 1.11.2021.