Ruokailu varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja hoivapuolella

Ruokapalveluissa tuotetaan vajaat 4000 ateriaa päivässä.

Iisalmen kaupungin tuotanto- ja palvelukeittiöt tarjoavat perinteisiä suomalaisia ruokalajeja. Käytämme ruoanvalmistuksessa mahdollisimman paljon suomalaisia elintarvikkeita ja lähellä tuotettuja raaka-aineita. Valmistuksessa noudatetaan voimassa olevia suosituksia sekä asiakaskunnan toiveita.

Huomioimme juhlapyhät ruokalistoillamme. Iisalmen kaupungin ruokapalvelut pyrkii varmistamaan asiakastyytyväisyyskyselyillä, että ruokalajit ovat mieleisiä ja maistuvia.

Sairaaloissa ja palvelukeskuksissa ruokailu on keskeinen osa asiakkaan ympärivuorokautista hoitoa ja hyvinvointia. Valmistamme hoitohenkilökunnan tilausten mukaan päivittäin viisi ateriaa:

*  aamupalan

*  lounaan

*  päiväkahvin

*  päivällisen

*  iltapalan.

Ruokalistasuunnittelussa otamme huomioon ravitsemussuositukset, asiakkaiden erityistarpeet, sesongit ja juhlapyhät.

Valmistamistamme aterioista noin 20 % on erityisruokavalioita. Yleisimmät erityisruokavaliot ovat rakennemuunneltu ruoka, maidoton, kananmunaton ja gluteeniton sekä erilaiset ruoka-aineallergiat. Kasvisruoan tarjoamme lakto-ovo-vegetaarisena eli se sisältää kasvikunnan tuotteiden lisäksi myös maitotaloustuotteita ja kananmunaa.

Mikäli lapsi/koululainen tarvitsee erityisruokavalion, hän saa sen  terveydenhoitajan tai lääkärintodistuksen perusteella.  Päiväkotiin toimitetut todistukset käyvät myös koulussa. Eettinen ruokavalio saadaan, kun kysymyksessä on uskonnolliseen vakaumukseen liittyvät todistukset. Kasvisruokavalio toteutetaan, jos sitä noudatetaan kotonakin. Erityisruokavalion tarve selvitetään ennen päiväkotiin/kouluun tuloa.

Omavalvonnassa käytössämme Luoto keittiössä on sähköinen järjestelmä, jota laajennamme myös muihin valmistuskeittiöihin.

Valmistuskeittiöiden Kielo, Luoto ja Majakka Oiva raportit löytyvät Eviran sivuilta.