Saavutettavuus Iisalmen kaupungin verkkosivustolla

Sivu on päivitetty 27.1.2023. 

Tämä saavutettavuusseloste koskee digitaalista palvelua www.iisalmi.fi. Palvelun saavutettavuutta on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio (Eficode) sekä Iisalmen kaupunki. Iisalmen kaupunki pyrkii tarjoamaan iisalmi.fi-sivuston sisällöt Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta mukaisesti. 

 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Verkkosivusto täyttää saavutettavuusohjeen (WCAG 2.1  -kriteerit tasolla A ja AA) mukaiset vaatimukset osittain.

Sivustollamme on joitakin saavutettavuuteen liittyviä puutteita. Puutteet on lueteltu alla. 

 

Ei-saavutettava sisältö

  • Videoita on tuotu sivustolle YouTubesta iframe-verkkoupotteina. Videoupotteista puuttuvat otsikot (<Title>-elementti), jonka vuoksi ne eivät ole täysin saavutettavia.  
  • Sivustollemme  on tuotu upotteina näkymiä myös muista verkkosivuista, jotka eivät välttämättä ole saavutettavia. 
  • Kuvien tekstivastineissa (ALT-tekstit) voi löytyä puutteita. Kuvissa voi olla epätäsmällisiä tekstivastineita ja joistain kuvista se voi puuttua kokonaan. Puutteita löytyy etenkin sivujen yläosan header-kuvista sekä painikelinkkien taustakuvista. Korjaamme puutteita niitä havaittuamme.  Sosiaalisen median näkymien upotuksissa olevista kuvista puuttuvat tekstivastineet. 
  • Joillakin sivuilla on käytetty taulukoita sisältöjen asemointiin. Taulukot eivät ole täysin saavutettavia. 

 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa palautteen sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@iisalmi.fi.

 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle sähköpostitse kirjaamo@iisalmi.fi

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

Verkkosivut: www.saavutettavuusvaatimukset.fi
Sähköpostiosoite: saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero vaihde: 0295 016 000

 

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen

Tämä verkkosivuston versio on julkaistu vuonna 2017.  Iisalmen kaupunki kehittää verkkosivuston saavutettavuutta jatkuvasti ja korjaa havaittuja puutteita heti niiden ilmetessä verkkosivujen ylläpitäjille.  Iisalmen kaupunki on havainnut, että nykyinen verkkosivuston versio ei ole teknisiltä ominaisuuksiltaan täysin saavutettava, ja sen vuoksi sivustolla voi olla saavutettavuuteen liittyviä puutteita. Tästä syystä  aloitamme verkkosivujen uudistuksen vuoden 2023 aikana, ja uusien sivujen kehittämisessä huomioimme erityisen tärkeänä kriteerinä sivuston saavutettavuuden.

 

Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa

Iisalmen kaupungintalon asiakaspalvelupiste antaa palveluneuvontaa monikanavaisesti. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse, sosiaalisen median kautta tai tulla käymään asiakaspalvelupisteessä. Saat neuvontaa palveluista ja tarvittaessa apua verkkopalvelujen käyttöön. Lue lisää ja katso aukioloajat asiakaspalvelun verkkosivuilta.