HIIHTOLADUT

Laaja latuverkosto palvelee keskustassa kuin taajaman ulkopuolellakin

Kaupunki kunnostaa latuja talvikaudella aktiivistesti ja latuverkostoa on satojen kilometrien mitalla. Hiihtolatujen reaaliaikaista kunnossapitoa kaupungin ylläpitämistä alueista pääsee seuraamaan osoitteessa www.iisalmi.fi/ladut.

Latuja löytyy niin Paloisvuorelta, keskustan rantaladulta, Sorsapuistosta, Kankaan alueelta, Kangaslammilta, Ohenmäestä ja Kilpijärveltä. Pidemmällekin hiihtolenkille on mahdollista lähteä Sikokallion, Hanhilammen ja Partalan suuntaan. Hanhilammen ampumaradan ympäristön lisäksi ladut ovat kunnossa Hanhilammelta Iimäentielle asti ja Kiuruvedentien suuntaan sähkölinjan päähän. 
Latuja hoidetaan niin kauan kun lunta riittää ja ne ovat turvallisia. 

Turvallisuus on tärkeää myös hiihtoladuilla. Näin ollen huomioithan, että hiihtoladuilla kävely ja pyöräily kielletty. Maastopyörillä suositellaan ajettavan maastoreiteillä.

Kävely sallittu ainoastaan keskustan rantaladulla, Sankkurilta Pöllösenlahdelle sekä Kangaslammin ladun varressa, sillä nämä reitit ovat kevyenliikenteen väyliä. 
  

Paloisvuoren hiihtoladut ja kuntopolut

Paloisvuori on monipuolinen ulkoilualue ja liikuntakeskus, joka sijaitsee Iisalmen keskustan eteläpuolella nousevalla harjualueella (os. Uotilanniementie 33). Paloisvuoren huipulta onkin upeat näkymät Paloisjärven yli kaupungin keskustaan. Alueella on kattava murtomaahiihto- ja lenkkeilyreittien verkosto, joiden lisäksi talvisin harrastajia palvelee laskettelukeskus. Paloisvuorella valaistuja hiihtolatuja on yhteensä 16 kilometriä. Ensilumenlenkki 1,6 km palvelee hiihdonharrastajia alku- ja lopputalvesta.

 

Koirahiihto

Koirahiihto on sallittua Ohenmäessä.  Saunaniemessä koiran kanssa hiihtäminen on sallittua tiistaisin ja torstaisin klo 19–22 sekä lauantaisin klo 9–11.

Koiran kanssa hiihtäessä tulee huomioida seuraavat tärkeät seikat:
* Koira tulee olla aina, sekä parkkipaikalla että ladulla, kytkettynä ja täysin omistajansa hallinnassa.
* Kävely ladulla on kielletty, joten koiraa ulkoiluttavan on liikuttava suksilla.
* Koira ei saa häiritä muita hiihtäjiä eikä toisia koiria. Koiran on myös osattava ohittaa vastaantulija asianmukaisesti kapeallakin ladulla.
* Koiran kanssa hiihtäessä tulee varautua yllättäviin tilanteisiin.
*Anna koirasi tehdä tarpeensa jo ennen hiihtolenkkiä ja korjaa ehdottomasti mahdolliset jätökset aina pois ladulta.

 

Laduille mahtuu monenlaista hiihtäjää. Pidetään siis jokainen huoli siitä, että hiihtokokemukset ovat kaikille meille mieluisia.

40707938291_7fe1c781bf_c.jpg