Asu ja rakenna Iisalmessa
Asuminen järvinäkymin rivi-, kerros- tai omakotitalossa on Iisalmessa arkipäivää. Pienkaupungissa arjen toimivuus on jokapäiväistä ylellisyyttä: asiointimatkat ovat lyhyitä ja aikaa jää enemmän elämiseen ja harrastamiseen. Omien toiveiden ja tarpeiden mukaisen kodin voi valita keskustasta palvelujen ääreltä tai maaseudun rauhasta luonnon keskeltä. 

Tältä sivulta löydät asumisen ja rakentamisen palvelut. 
 
Ajankohtaista
EKBYI-ohjelma_mainos1080x1080_TIIAJARIIKKA.jpg
29.9.2023

Iisalmen kaupungin tänä syksynä kahdelle omaa harrastustaan etsivälle iisalmelaiselle tarjoama harrastuskokeilu Elämäni kunnossa By Iisalmi -ohjelma käynnistyi tällä viikolla. Ohjelmassa kokeilun kulttuuri- ja liikuntapalveluiden harrastustarjonnan parissa aloittivat Riikka Korolainen ja Tiia Pitkänen. Molemmat kertovat kokemuksistaan ja matkastaan kohti omien suosikkiharrastusten löytämistä omilla ja kaupungin somekanavilla seuraavan kahden kuukauden ajan.

Mansikkaniemen koulun uusi rehtori Kati Kauhanen on läsnä ja lähellä koulun arkea.
30.8.2023

Mansikkaniemen koulun uuden rehtorin Kati Kauhasen startti virassaan on ollut vauhdikas ja työntäyteinen. Hän iloitsee siitä, että uuden koulun myötä päästään yhdessä rakentamaan "Meidän Mansikkaniemen koulun" toimintakulttuuria monipuolisessa oppimisympäristössä.

Workcation By Iisalmi -kokeilun koeasukas Saara Närä on positiivisen terveyden edistäjä..png
12.6.2023

Osana Iisalmen kaupungin ja By Iisalmi –verkoston Koe Iisalmi! -koeasumisen kampanjaa testataan tänä vuonna Iisalmen seudun mahdollisuuksia työn ja vapaa-ajan yhdistävään workcation-lomailuun liittyen. Workcation #ByIisalmi -kokeilun myötä sosiaalisen median yrittäjänä työskentelevä terveysviestinnän asiantuntija Saara Närä asuu ja työskentelee viikon ajan Spa Hotel Runnissa. Workcation-kokeilu nostaa Saara Närän kokemusten kautta esille ne monet mahdollisuudet, joita Iisalmessa on tarjolla hänen kaltaisilleen monipaikkaista työtä tekeville ja yrittäjille. Teemana koeasumisessa on tänä vuonna kiireneutraalius eli hyvinvointi, joka syntyy työn ja palautumisen tasapainosta, eikä yrittäjiä ja itsensätyöllistäjiä ole syytä jättää hyvinvointikeskustelun ulkopuolelle.

Kaikki uutiset
Edellinen 1 2Seuraava
Asumisen ja rakentamisen palveluiden pikalinkkejä

Iisalmen kaupunkiin on muodostunut asuinaluekokonaisuuksia, joilla kaikilla on omat tunnusmerkkinsä, asukkaansa ja historiansa. Iisalmessa on useita tonttivaihtoehtoja rakentamiseen eri puolilla kaupunkia. Löydä asuinalueesi ja oma koti Iisalmesta.

Lue lisää

Iisalmen Vesi -liikelaitoksen kotisivut.

Lue lisää

Ylä-Savon Jätehuolto Oy on Ylä-Savon kuntien omistama kunnallinen jäteyhtiö, joka hoitaa Ylä-Savon alueen kuntien jätehuollon palvelutehtävät

Lue lisää

Iisalmen kaupunki ylläpitää julkista internet-karttapalvelua, toimittaa tilauksesta karttatuotteita ja pitää saatavilla myös painettuja opaskarttoja.

Lue lisää

Iisalmen kaupunki vuokraa vuosittain kesäkaudeksi kasvimaapalstoja Naulalammelta, Peltosalmelta ja Ahmolta.

Lue lisää

Ilman kaupanvahvistusta luovutus on mitätön, eikä ostaja voi saada lainhuutoa kiinteistöön. Vahvistuksen voi tehdä ainoastaan kaupanvahvistaja.

Lue lisää

Iisalmen alueella irrallaan tavattujen ja talteenotettujen eläinten tilapäisen hoitopaikan tarjoaa Kiuruveden Löytölä

Lue lisää

Maisema- ja puunkaatoluvan hakeminen Iisalmessa

Lue lisää

Iisalmen alueella toimii piirinuohousjärjestelmä, jolloin nuohouksen voi suorittaa vain nuohouspiiriin nimetty nuohooja.

Lue lisää

Iisalmen puistojen ja viheralueiden suunnittelu ja kunnossapito

Lue lisää

Iisalmen kaupungin rakennusvalvonnan arkiston tietopalvelu

Lue lisää

Ennen rakentamisen aloittamista kannattaa varmistaa, että kaikki rakentamiseen liittyvät lupa-asiat ovat kunnossa. Voit hakea rakennuslupaa ja asioida kaupungin rakennusvalvontaviranomaisen kanssa sähköisesti lupapalvelussa.

Lue lisää

Rakennuksen paikan merkitseminen luvan mukaiselle paikalle ja sijainnin tarkistaminen.

Lue lisää

Iisalmen kaupungilta voit vuokrata laituri- ja venevalkamapaikkoja, jotka sijaitsevat eri puolilla kaupunkia

Lue lisää

Iisalmen kaupunki myöntää vesiosuuskunta-avustukset jätettyjen anomusten pohjalta.

Lue lisää