Esteettömyys kulttuurikeskuksessa

Iisalmen kulttuurikeskuksessa pyritään ottamaan huomioon erilaiset asiakasryhmät mahdollisuuksien mukaan. Vuonna 1989 rakennettu talo on oman aikansa tuote, mutta tavoitteena on tarjota kaikille tasavertaiset mahdollisuudet käyttää talomme palveluja.

Saapuminen kulttuurikeskukseen

Kulttuurikeskuksen edessä Kirkkopuiston puolella on kaksi invapaikkaa. Kulttuurikeskuksessa on sähköisesti toimivat ulko-ovet sekä julkisivun puolella (Kirkkopuistonkatu) että henkilökunnan parkkipaikan (Päiviönkatu) puolella. Henkilökunnan parkkipaikan puolelta pääsevät taksit ja saattajat helposti autolla oven eteen.

Talossa on yleisön käytössä oleva hissi. Katutasosta hissiin pääsee helpoiten kirjaston kautta kulkien. Kirjastoon pääsee sähköisesti toimivasta ovesta sisäkautta. Pyydä tarvittaessa opastusta henkilökunnalta.

Useimmissa tapahtumissa on valvottu naulakko. Voitte pyytää apua naulakon pitäjiltä saadaksenne tavaranne säilytykseen. Neuvonnan ja wc-tilojen välissä on myös muutama valvomaton naulakko, joita pääsee käyttämään esteettömästi.

Kulttuurikeskuksessa on kaksi invawc:tä. Toinen sijaitsee katutasossa naulakoiden takana, toinen toisessa kerroksessa kansalais- ja musiikkiopiston aulassa.

Konserttisalit ja lämpiö

Molempiin konserttisaleihimme (Eino Säisä - ja Karl Collan -salit) ja lämpiöön pääsee invaliuskaa pitkin.

Molemmissa saleissa on käytettävissä induktiosilmukka seuraavilla edellytyksillä:

  • Esiintyjät käyttävät mikrofoneja. Jos mikrofoneja ei käytetä, ei ääni mene äänentoistojärjestelmään, eikä ääntä tällöin voida vahvistaa.
  • Esiintyjät käyttävät talon omaa äänentoistojärjestelmää. Jos esiintyjät käyttävät omaa äänentoistojärjestelmää, ei ääni mene induktiosilmukkajärjestelmään.
  • Induktiosilmukan kuuluvuus vaihtelee salien eri osissa. Tästä linkistä pääset katsomaan kuuluvuuskartat: http://maps.qlu.fi/view/62/61/96

 

Eino Säisä -salissa on yhteensä neljä invapaikkaa, kaksi vasemmalla ja kaksi oikealla puolella. Karl Collan -saliin voidaan ottaa pyörätuoleja vaihtelevasti, tilaisuuden laadusta riippuen. Yleensä avustaja pääsee tilaisuuksiin maksutta avustettavan asiakkaan kanssa, mutta tämä riippuu järjestäjän antamista ehdoista. Lippuja invapaikoille voi ostaa netistä, mutta avustaja saa maksuttoman lipun vain kulttuurikeskuksen neuvonnasta.

Muut tilat 

Kulttuurikeskuksessa on mahdollista käyttää siirrettävää induktiosilmukkajärjestelmää esimerkiksi yläkerran luokkatiloissa. ATK-luokassa on käytössä kiinteä induktiosilmukkajärjestelmä.

Näyttelytila Venny sijaitsee kulttuurikeskuksen pohjakerroksessa. Tilaan pääsee hissin kautta, ja mukana on hyvä olla avustaja. Tilan ovi on raskas palo-ovi, ja kynnys on korkeahko. Myös Luontomuseoon mennessä kannattaa olla avustaja mukana, koska matkalla on useita ovia.

 Voitte aina kysyä apua talomme henkilökunnalta!

 

 

Neuvonta

Kulttuurikeskuksen logo.

Avoinna ma-pe klo 10-17 sekä tuntia ennen esitystä

Kesäaikaan 1.6.-14.8. ma-pe klo 10-16

p. 040 830 2757
email: kulttuurikeskus@iisalmi.fi