Iisalmen ja Ylä-Savon avoin joukkoliikenne

Waltti-lipuilla voi matkustaa Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseudun linja-autoliikenteessä sekä Iisalmen paikallis- ja palveluliikenteessä. Kortit käyvät myös Kuopion, Joensuun ja Mikkelin paikallisliikenteessä.

Kaupunkien Waltti-lipuilla voi matkustaa ELY-keskuksen Waltti-vuoroissa ja ELY-keskuksen Waltti-lipuilla kaupunkien Waltti-liikenteessä.

Lisätietoa ELY-keskuksen Waltti-liikenteestä lippujen myyntipisteistä ym. löytyy internetsivuilta www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi

Waltti-liikenteen liput

ELY-keskuksen Waltti-liikenteen kortille ladattavia lipputuotteita ovat kuntakausilippu, yleiskausilippu ja arvolippu sekä Kelan koulumatkalippu ja kunnan ostama peruskoululaisten koulumatkalippu.

  • Kunnan tukema henkilökohtainen kuntakausilippu korvaa Waltti-liikenteessä nykyisen seutulipun.
  • Yleiskausilippu voi olla haltijakohtainen tai henkilökohtainen.
  • Arvolipulle ladataan arvoa (rahaa) ja sen käyttö sopii satunnaisempaan matkustamiseen. Arvolipulla voi matkustaa missä tahansa, missä Waltti-liput ovat käytössä. Arvolippu korvaa nyt käytössä olevan sarjalipun.
  • Kelan koulumatkatukea saavien opiskelijoiden lippu on aina Kelan Waltti-lippu silloin kun koulumatka tehdään ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä. Jos edestakaista koulumatkaa ei voi tehdä kokonaan Waltti-liikenteessä, tulee opiskelijan ostaa sekä Waltti-lippu että Matkahuollon sarjalippu. Kela korvaa opiskelijalle 43 €:n omavastuuosuuden ylittävät kustannukset.
  • Kortille ladattavien tuotteiden lisäksi käytössä on myös kertalippu, joka maksetaan autossa kuljettajalle.

Waltti-liikenteen linja-autot on merkitty Waltti-kyltillä:

Monilla yhteysväleillä on Waltti-liikenteen lisäksi markkinaehtoista liikennettä, jossa maksuvälineenä käytetään Matkahuollon lippuja.

Waltti-korttia myydään kaupunkien asiakaspalvelupisteissä ja internetissä

Lippujen osto

ELY-keskuksen liikenteen Waltti-lippuja myydään Waltti-asiakaspalvelupisteissä 30.5.2016 alkaen:

  • Iisalmessa Matkahuollon palvelupisteessä linja-autoasemalla
  • Joensuussa kaupungin palvelupisteessä Carelicumissa
  • Kuopiossa kaupungin palvelupisteessä liikekeskus Apajassa
  • Mikkelissä kaupungin asiointipisteessä, kaupungintalolla.

Lisälataukset

Kaikkia Waltti-lippuja voi lisäladata asiakaspalvelupisteissä ja Waltti-liikenteen linja-autoissa. ELY-keskuksen Waltti-kortteja ei voi kuitenkaan lisäladata kaupungin Waltti-liikenteessä eikä kaupungin Waltti-kortteja ELY-keskuksen Waltti-vuoroissa.

Nettipalvelu

Henkilökohtaisen Waltti-lipun ja kaikki muut lipputuotteet paitsi Kelan Waltti -koulumatkaliput voi jatkossa tilata ja lisäladata myös internetissä osoitteessa https://nettilataukset.waltti.fi.

Lisätietoa ja palautteet

ELY-keskuksen Waltti-liikenteisiin, -hintoihin ja -lipputuotteisiin voi tutustua ELY-keskuksen internet-sivuilla www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi.

Palautetta voi antaa liikenteen asiakaspalveluun:
liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi
0295 020 600 ma-pe klo 9-16 

Lisätietoja:

Pohjois-Savon ELY-keskus

Joukkoliikenneasiantuntija Liisa Joenperä,
p. 0295 026 719, liisa.joenpera(at)ely-keskus.fi

Ajankohtaista
24.2.2021 0

Pohjois-Savon ELY-keskus on yhdessä Iisalmen kaupungin ja Vieremän kunnan kanssa hankkinut Iisalmi-Vieremä -yhteysvälille joukkoliikennekokonaisuuden parantamaan etenkin vuorotyöntekijöiden työmatkaliikennettä kyseisellä välillä. Liikenne on kaikille avointa Waltti-joukkoliikennettä.

Kaikki uutiset
Yhteystiedot
Hankinta- ja logistiikka-asiantuntija 
PL 10/ Pohjolankatu 10 
74101 IISALMI
Puh. 040 830 2794