Tapahtumakalenteri
Museon perinteiset tapahtumat

Leikkiä ja riemua lasten museoillassa!

Lasten museoilta on vuotuinen perheen pienimmille suunnattu tapahtuma.

Lasten illassa museolla tapahtuu monenlaista. Löydä jännittäviä juttuja kuvasuunnistuksessa tai aarrejahdissa. Askartele erilaisissa työpajoissa itsellesi leluja tai kokeile magneettiongintaa. Lasten museoillasta ei tekeminen lopu. Mukana toiminnassa on myös Lastenkulttuurikeskus Lastu.

Lastentapahtuma järjestetään vuosittain kesäkuussa. Otamme mielellään mukaan uusia yhteistyökumppaneita järjestämään ohjelmaa ja esityksiä!

 

Ahon perheen harrasteita ja perinnetaitoja

Jussin perintöpäivässä perehdytään Juhani Ahon ja tämän vanhempien harrasteisiin ja aikakauden kädentaitoihin.

Kiinnostaako metsästyksen salat, perhojen sitominen tai ihan vain polkupyöräily? Ihmetyttääkö runonlausunta tai sorvareiden ja kutojien taianomainen kädentaito? Juhani Ahon perintöpäivässä tutustutaan erilaisiin harrasteisiin ja vanhoihin taitoihin. Työpajoissa pääset kokeilemaan itse erilaisia kädentaitoja. Museoympäristössä voit kuunnella puhetaidon taidonnäytteitä ja luentoja mielenkiintoisista aiheista tai yllättyä elävästä kulttuuriperinnöstä.

Jussin perintöpäivä järjestetään vuosittain heinäkuussa. Jos olet itse vanhojen taitojen taitaja tai puhetaidon mestari, ilmoittaudu ihmeessä mukaan pitämään omaa pistettäsi!

 

Käsitöitä ja vihanneksia syysmarkkinoilta

Elotorin kojuista löydät paikallisten tuottajien herkkuja ja käsintehtyjä aarteita.

Elokuun lopulla museolle kokoontuu paikallisia artesaaneja, käsityöläisiä, viljelijöitä ja luomutuottajia. Elotoriksi nimetyillä syysmarkkinoilla on myynnissä kaikenlaista kananmunista lammastuotteisiin, jauhoista marjoihin, hunajasta lehtikaaliin ja omenoihin. Käsitöitä löytyy lapasia, leluja, koruja, kortteja, tauluja, päretöitä, neuleita ja vaikka mitä! Tule tekemään löytöjä elokuun lopun suurimmilla markkinoilla Juhani Ahon museolla!

Elotori on museon vuotuinen tapahtuma, joka järjestetään elokuun loppupuolella. Jos olet kiinnostunut myymään omia tuotteitasi, kysele museolta myyntipaikkaa.