Tervetuloa Iisalmeen!

Uusi kotikaupunkisi toivottaa Sinut sekä perheesi lämpimästi tervetulleeksi Iisalmeen ja Ylä-Savoon! Uudelle paikkakunnalle muutto merkitsee monien asioiden selvittämistä. Käänny rohkeasti puoleemme niissä elämääsi liittyvissä kysymyksissä, joissa uskot meistä olevan apua. Käytä palvelujamme ja nauti luonnonkauniista ympäristöstämme! 

Ja hei, et ole ainut,  joka meille on muuttanut: Käy katsomassa Iisalmeen muuttaneiden videotarinoita osoitteesta www.iisalmi.fi/byiisalmi.

Asuminen ja tontit

Asuinalueet-ja-vapaat-tontit.jpg

Iisalmessa oma koti järvinäkymin on arkipäivää. Asunto- ja tonttitarjonta on monipuolista, vaihtoehtoja asumiselle löytyy niin maaseudun rauhasta kuin läheltä keskustaa. Iisalmen kaikista kaupunginosista on lyhyet n. 10 minuutin asiointimatkat keskusta-alueen palveluihin. Paikallisliikenteen bussilipulla pääsee kätevästi niin pohjoispuolen, keskustan kuin eteläpuolenkin kauppakeskuksiin.

Paikalliset uutiset
Osallistu muuttajatutkimukseen

Muuttajatutkimus.jpg

Arvomme kyselyyn vastanneiden kesken Iisalmen kaupungin tuotepalkintoja!
Klikkaa tästä
kyselyyn

Yleistietoa Iisalmesta

Maahanmuuttoneuvonta.jpg

Iisalmi on vireä Ylä-Savon alueen keskuskaupunki. Kaupungissa on asukkaita reilut 22 000 ja koko seutukunnan alueella asukkaita on lähes 60 000. Iisalmessa näkyy vahva yrittäjyys ja seudun teollisuuden viennin osuus on merkittävä osa koko maakunnan viennistä. Iisalmi tunnetaankin parhaiten useiden kansainvälisestikin merkittävien yritysten, kuten mm. Olvin - Genelecin - Normetin, kotikaupunkina. 

Avoimet työpaikat

Kuntarekry.jpg

Tule meille töihin! Kaupungin ja kuntayhtymien avointen työpaikkojen hakeminen on keskitetty sähköiseen kuntarekry.fi -rekrytointipalveluun. Tälläkin hetkellä Iisalmi etsii hyviä osaajia. Palvelussa julkaistaan avoimet harjoittelu-, kesätyö-, toimi- ja virkapaikat. Nuorille ja opiskelijoille on tarjolla myös maakunnallisia työnhakukanavia. Parhaillaan haussa olevat löydät klikkaamalla kuvaa.    

Lapsiperheille

Lapsiperheille.jpg

Iisalmi asuinpaikkana tarjoaa monipuolisia elämisen ja asumisen palveluita lapsiperheille. Voit valita juri oman perheesi elämäntilanteeseen ja päivähoitotarpeeseen sopivana palveluna lastenhoidontuen tai hoitopaikan perhepäivähoidosta, päiväkodista tai vaikkapa varhaiskasvatuksen kerhotoiminnasta. Kuvan linkistä löydät tietoa aina päivähoidosta peruskouluun ja neuvoloista nuorisotyöhön.

Palvelujen sijainti kartalla
Vapaa-aika ja harrastukset

Kuntopolut.jpg

Iisalmessa lähin liikuntapaikka alkaa jo kotioveltasi. Kaupungin cityreitistö ja talvisin asuinalueiden latureitistöt houkuttelevat liikkumaan ja samalla nauttimaan kaupungin puistoista ja järvimaisemista. Iisalmessa toimii yli 40 aktiivista nuoriso- ja liikuntajärjestöä, joissa harrastetaan monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja. Harrastehaulla voit etsiä sinua kiinnostavia harrastuksia Iisalmen seudun kattavasta tarjonnasta. 

Tietoa maahanmuuttajalle

Maahanmuuttajille tarjolla tietoa suomeksi, venäjäksi, englanniksi ja viroksi uudesta maasta, paikkakunnasta ja palveluista, jotta maahan muuttaneet henkilöt ja heidän perheenjäsenensä pystyvät helpommin organisoimaan arjen elämää ja pääsevät mukaan yhteisöön ja työelämään.

Maahanmuuttoneuvonta palvelee Naistentalossa, Pohjolankatu 9b, 74100 Iisalmi.

Tästä neuvonnan sivuille.