Iisalmen paikallisliikenne

Iisalmen paikallisliikenteessä palvelee kaksi bussilinjaa.

  1. Linja palvelee reitillä PELTOSALMI - KESKUSTA- LIPPUNIEMI ja takaisin LIPPUNIEMI - KESKUSTA - PELTOSALMI. Linjan 1 reitillä mm. Valtion virastotalo, Citymarket, Peltosalmen Kauppis-Heikin koulu, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Lippuniemen seurakuntakoti ja Terveyskeskus
  2. Linja palvelee reitillä JORDAN - MAKKARALAHTI - KESKUSTA - KANGASLAMPI ja takaisin KANGASLAMPI - KESKUSTA - MAKKARALAHTI - JORDAN. Linjan 2 reitillä mm. Terveyskeskus, Kirkonsalmen koulu, Prisma, Vanha kirkko, Teollisuuskylä, Kangaslammin koulu, Kangaslammin hautausmaa, Kangaslammin vanhainkoti ja Citymarket.

Linjojen bussit pysähtyvät keskustassa Linja-autoasemalla, jossa mahdollista vaihtaa linjaa. Kertalipulla sekä arvolipulla maksettu matka oikeuttaa maksuttomaan vaihtoon 1 tunnin kuluessa ensimmäisestä leimauksesta. Paluumatka ei kuitenkaan ole tässä tarkoitettu vaihtomatka. Kausilipulla matkustettaessa kortti leimataan myös vaihtomatkan alkaessa. Maksutta kuljetetaan asiakkaan mukana kulkevat lastenvaunut ja rollaattori.

Tarkemmat reitit ja aikataulun löydät paikallisliikenteen oppaasta tai voit ladata itsellesi maksuttoman savobus-sovelluksen. Näet sovelluksen kartalta, milloin seuraava paikallisbussi tulee ja missä on lähin pysäkkisi.

Iisalmen paikallisliikenteessä käyvät maksuvälineinä Waltti-kortit, käteinen raha, sekä Matkahuollon seutuliput ja Kela-tuettu 44 matkan sarjakortti.

Arvolippu korvaa käteisen rahan ja sillä voi maksaa useamman samaan tai nuorempaan ikäryhmään kuuluvan matkan samalla kertaa. Jos aikuisen arvolipulla maksetaan lapsen matka, siitä peritään aikuisen hinta.

  • Waltti-kortin voi hankkia Iisalmen Matkahuollosta tai ostamalla sen Waltti -verkkokaupasta.
  • Waltti-kausilippu on voimassa 30 päivän ajan ensimmäisestä leimauksesta alkaen.
  • 30 päivän kuntakausilipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja Iisalmen paikallisliikenteen vuoroissa. Lippu on myynnissä iisalmelaisille ja on henkilökohtainen.
  • Yleiskausilippu on myynnissä muillekin kun iisalmelaisille, lippu voi olla henkilö- tai haltijakohtainen.

Palvelu on maksullinen.

Kertalippujen hinnat: Aikuinen (yli 17 v.) 3,50 €. Lapsi 7-16v. 1,70 €. Lapsi alle 7.v maksutta saattajan kanssa. Arvolippu aikuinen 2,45 €, lapsi 1,22 €

Kesäkampanja-ajalla 4.6.-18.8.2018 käteismatkojen hinnat: aikuisten kertalippu 2 € ja lasten 1 €. Hinnat ja liput ovat voimassa koko päivän.

Waltti-korttimaksu 5 €, lisälataus 3 €. Waltti-kausilippu voimassa 30 päivän ajan ensimmäisestä leimauksesta alkaen. 30 pv kuntakuukausilippu aikuiset 41 €, lapset 21 €. Yleiskausilippu aik 41€, lap 37 €.

Verkkoasiointi

Palautekanava

Palaute voi olla kysymys, kiitos, moite, idea tai muu palaute. Palautekanavan kautta voit myös liittää palautteeseesi karttasijainnin ja/tai kuvan.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Savobus-paikallisliikenteen paikannuspalvelu

Löydä Iisalmen paikallisbussit ja -pysäkit helposti kännykästäsi, tabletiltasi tai tietokoneeltasi Savobus-sovelluksen kautta.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Waltti-nettipalvelu ja -kauppa

Nettipalvelussa voit rekisteröityä tilata henkilökohtaisen matkakortin. Waltti-kaupassa voit ladata ja lisätä tiliisi matkakortteja.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Linkit

Ely-keskuksen Waltti-matkakortti Itä-Suomen linja-autoliikenteessä

Lisätietoa Ely-keskuksen Waltti-joukkoliikenteen vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun perustuvan matkakortin käytöstä.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Liittyvät palvelut

Iisalmen kaupungin PALI -palveluliikenne

Palveluliikenne on kutsuohjattua alueellista liikennöintiä, joka on kaikille avointa joukkoliikennettä.

Katso tiedot

Pysäköinninvalvonta

Iisalmessa on käytössä kiekkopysäköinti. Pysäköintipaikoissa pysäköintiaika on 1-3 tuntia

Katso tiedot

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

Iisalmessa liikenneväylien kunnossapidosta vastaa Kadut ja ympäristö vastuualueen kunnossapitoyksikkö. Liikenneväylien talvihoito on osin ulkoistettu.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut