Yhteistoimintaryhmä

Lomituspalvelujen järjestämisen parantamisesta tai niihin liittyvistä puutteista on hyvä ottaa yhteyttä lomituspalvelujen yhteistyöryhmään. Valitus lomituspalvelujen järjestämiseen liittyvistä asioista tehdään paikallisyksikköä hallinnoivan kunnan- tai kaupunginhallitukselle.

Lomituspalvelujen järjestämisen parantamisesta tai niihin liittyvistä puutteista on hyvä ottaa yhteyttä lomituspalvelujen yhteistyöryhmään. Valitus lomituspalvelujen järjestämiseen liittyvistä asioista tehdään paikallisyksikköä hallinnoivan kunnan- tai kaupunginhallitukselle. Lomituspalvelujen onnistuminen edellyttää yhteistyötä kaikkien lomitusjärjestelmän kanssa tekemisissä olevien välillä. Kuntiin onkin perustettu paikallisia yhteistoimintaryhmiä, joissa on jäseninä lomituspalveluista vastaava kunnan vastuuhenkilö, lomittajien ja viljelijöiden edustajat sekä Mela-asiamies.

Yhteistoimintaryhmät seuraavat lomituspalveluiden toimivuutta ja käsittelevät lomitukseen liittyviä käytännön kysymyksiä. Yhteistoimintaryhmän perusajatuksena onkin tukea lomituksen vastuuhenkilöä päätöksenteossa. Yhteistoimintaryhmät voivat käsitellä vain lomituksen yleisiä kysymyksiä. Ne eivät voi ratkaista yksittäisten maatalousyrittäjien lomitusasioita.

Yksittäinenkin maatalousyrittäjä voi vaikuttaa kuntansa lomitusten toimivuuteen ja palvelujen kehittämiseen ottamalla yhteyttä oman paikallisyksikkönsä yhteistoimintaryhmän jäseniin ja esittämällä heille näkemyksensä.

 

Ylä-Savon lomituspalvelujen yhteistoimintaryhmä


IISALMI: Rönkkö Päivi, MTK

KIURUVESI: Lång-Lappalainen Sanna, MTK

LAPINLAHTI: Piippo Jaana, MTK

SONKAJÄRVI: Hujanen Niilo, MTK

VIEREMÄ: Juntunen Asko, MTK

MTK POHJOIS-SAVO: Huttunen Kaisa

MELA-ASIAMIEHET: Halttunen Pirkko, Hurskainen Harri

HALLINTO:
Aamuvuori Heli, puh. 040 543 4910, heli.aamuvuori@iisalmi.fi
Martikainen Raija, puh. 040 038 9009, raija.martikainen@iisalmi.fi

MAATALOUSLOMITTAJAT:
Niskanen Sisko, varalla Pertti Petäjä
Lukkarinen Minna, varalla Heli Komulainen
Huttunen Minna, varalla 
Aatsinki Jarmo, varalla Outi Korhonen