Lapsiperheiden Iisalmi - Iisalmi tarjoaa monipuolisia elämisen ja asumisen palveluita lapsiperheille!

Tältä sivulta löydät kootusti lapsiperheille suunnattuja palveluja Iisalmessa.

Jokaiselle lapselle harrastus Iisalmessa!

Tutustu myös Iisalmen harrastusmahdollisuuksiin Elämäni kunnossa -sivulle koostetusta Harrastuksia lapsiperheille osiosta sekä IHME - Iisalmen harrastamisen mallin sivuilta. Iisalmen harrastamisen malli tarjoaa jokaiselle koululaiselle maksuttoman, säännöllisen harrastuksen: Muskarit, satutuokiot ja maksuttomat perhevuorot mm. liikuntahallilla, ovat mainioita mahdollisuuksia!

Ylä-Savon SOTE Kuntayhtymän Lapset, nuoret ja perheet -sivulta löydät myös kattavasti tietoa alueellamme tarjottavista palveluista. 

 

Lue esite: LAPSUUDEN IHMEELLISET VUODET - Iisalmen varhaiskasvatuspalvelut

IISALMI - Suomen paras koulukaupunki -esite

Liikuntasuunnittelija Elina Juntunen kertoo lapsiperheiden harrastuksista Iisalmessa

Ajankohtaista lapsiperheille Iisalmessa
Kopio hiihto.png
27.11.2023

Seuraa reaaliaikaista latutilannetta ja lähde suksille

Peltosalmella toimiva Kauppis-Heikin hirsikoulu avautui vuonna 2017..jpg
22.11.2023

Iisalmen kaupungin perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluverkkoa koskeva FCG:n asiantuntijaselvitys esiteltiin maanantaina 20.11.2023 kaupungin luottamushenkilöille. Esittelytilaisuuteen olivat kutsuttuina kaupunginhallituksen ja -valtuuston sekä teknisen lautakunnan sekä sivistys- ja hyvinvointilautakunnan edustajat. Valtuutetuille esitelty materiaali on nyt julkaistu myös Iisalmen kaupungin verkkosivuilla, ja ohjausryhmä toivookin avointa keskustelua palveluverkosta. Ohjausryhmä jatkaa työtään alkuvuodesta poliittisilta ryhmiltä kerättyjen lisäselvitystarpeiden parissa, ja esityksiä sekä päätöksiä palveluverkosta tehdään todennäköisesti keväällä 2024. Ohjausryhmän tavoitteena on luoda Iisalmen koulutuksen vahvuuksia säilyttävät ja myös kehittävät palveluverkkosuunnitelmavaihtoehdot perustuen mahdollisimman tarkkaan tilannekuva-analyysiin sekä avoimeen ja rakentavaan poliittiseen keskusteluun.

Elämäni kunnossa luistelu.png
20.11.2023

Jäähallin viereinen tekojää on avoinna kaikille

Jaana Ja Päivi.jpg
12.10.2023

Iisalmi on Suomen pohjoisin kaupunki, jossa on Ihmeelliset vuodet-kouluttajia. Jaana ja Päivi ovat kouluttaneet varhaiskasvatuksen ammattilaisia jo vuodesta 2018 myönteiseen ja lapsia kannustavaan Ihmeelliset vuodet -ryhmänhallintamenetelmään.

By Iisalmi Kangaslammin koulu-0422.jpg
11.10.2023

Iisalmen kaupungin luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista koostuva ohjausryhmä kokoontui 11.10.2023 käsittelemään FCG:n laatimaa varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen nykytilan kuvausta. Ohjausryhmän tavoitteena on luoda Iisalmen koulutuksen vahvuuksia säilyttävät ja myös kehittävät palveluverkkosuunnitelmavaihtoehdot perustuen mahdollisimman tarkkaan tilannekuva-analyysiin. FCG:n johtavat konsultit Raila Oksanen ja Jussi Sallinen olivat tarkentaneet tilannekuvaa edellisen kokouksen jälkeen niin selkeäksi kokonaisuudeksi, että ohjausryhmä pyysi heiltä seuraavaan, marraskuiseen kokoukseen tilannekuvan pohjalta laadittujen vaihtoehtoisten palveluverkkomuutosten mallinnuksia. Nyt käsitellyn tilannekuvakokonaisuuden keskeiset havainnot julkaistaan myös kuntalaisten ja muiden sidosryhmien saataville.

EKBYI-ohjelma_mainos1080x1080_TIIAJARIIKKA.jpg
29.9.2023

Iisalmen kaupungin tänä syksynä kahdelle omaa harrastustaan etsivälle iisalmelaiselle tarjoama harrastuskokeilu Elämäni kunnossa By Iisalmi -ohjelma käynnistyi tällä viikolla. Ohjelmassa kokeilun kulttuuri- ja liikuntapalveluiden harrastustarjonnan parissa aloittivat Riikka Korolainen ja Tiia Pitkänen. Molemmat kertovat kokemuksistaan ja matkastaan kohti omien suosikkiharrastusten löytämistä omilla ja kaupungin somekanavilla seuraavan kahden kuukauden ajan.

IMG_7993.jpg
27.9.2023

Iisalmen kaupungin luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista koostuva ohjausryhmä kokoontui 26.9.2023 käsittelemään FCG:n laatimaa varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen nykytilan kuvausta. Ohjausryhmän tavoitteena on luoda Iisalmen koulutuksen vahvuuksia säilyttävät ja myös kehittävät palveluverkkosuunnitelmavaihtoehdot perustuen mahdollisimman tarkkaan tilannekuva-analyysiin. FCG:n johtavat konsultit Raila Oksanen ja Jussi Sallinen saivatkin ohjausryhmältä runsaasti tarkentavia kysymyksiä, joiden viitoittamana tilannekuvan tarkentaminen jatkuu lokakuun aikana.

kukkatorni.jpg
27.9.2023

Kaupunkilaisille avautuu tilaisuus käydä keräämässä kaikkia iisalmelaisia ilahduttaneita kesäkukkia useista kukkaistutuksista eri puolilla kaupunkia. Kukkapäivä järjestetään perjantaina 29.9.2023. Tuona päivänä ja siitä eteenpäin, niin kauan kuin tavaraa riittää, kaupungin omista istutuksista saa leikata kukkia maljakkoon ja kerätä niiden siemeniä.

Mansikkaniemen koulun uusi rehtori Kati Kauhanen on läsnä ja lähellä koulun arkea.
30.8.2023

Mansikkaniemen koulun uuden rehtorin Kati Kauhasen startti virassaan on ollut vauhdikas ja työntäyteinen. Hän iloitsee siitä, että uuden koulun myötä päästään yhdessä rakentamaan "Meidän Mansikkaniemen koulun" toimintakulttuuria monipuolisessa oppimisympäristössä.

Ilmakuva Iisalmen kaupungista
20.6.2023

Iisalmen kaupunginhallitus päätti 19.6. kokouksessaan, että Iisalmi käynnistää osallistuvan budjetoinnin toimintamallin ja kohdentaa vuoden 2024 talousarviosta 100 000 euroa kuntalaisten valitsemiin toimenpiteisiin. Lopullisesti osallistuvan budjetoinnin määräraha hyväksytään osana Iisalmen kaupungin vuosien 2024-2026 talous- ja toimintasuunnitelmaa valtuuston kokouksessa joulukuussa. Toimintamallia Iisalmen osallistuvalle budjetoinnille tarkennetaan syksyllä 2023 - tavoitteena on tarjota kuntalaisille matalan kynnyksen mahdollisuus vaikuttaa omaan kotikaupunkiinsa määrittelemättä etukäteen liian tarkasti sitä, millaisia toimenpiteiden tulisi olla. Jo nyt kuntalaiset voivatkin miettiä, mitä he omassa kotikaupungissaan haluaisivat kehittää.

Kaikki uutiset
Edellinen 1 2Seuraava