Tervetuloa lasten liikennepuistoon

Lasten liikennepuisto sijaitsee Luuniemellä osoitteessa Luuniemenkatu 11. Toiminta on maksutonta ja se on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Liikennepuistossa lapset voivat harjoitella ohjaajan opastuksella liikennesääntöjä polkuautolla ajaen tai jalankulkijoina. Alueella toimii myös polkujuna tasoristeyksineen ja valo-opasteineen. Lisäksi alueella on myös hyvin varusteltu leikkikenttä.  

 

Aukioloajat

Kesällä 2022 lasten liikennepuisto avataan jälleen toukokuussa. 

Aukioloaikojen ulkopuolella liikennepuistossa voi liikkua esim. omalla polkupyörällä ja käyttää leikkikenttää. Noudata infotaululla annettuja turvallisuusohjeita.

 

Matalan kynnyksen kohtauspaikka perheille

Liikennepuistossa koko perhe viihtyy

Liikennepuistossa tulee olemaan kesäkuusta heinäkuuhun ohjattua toimintaa perheille. Perheentalon toiminnanohjaaja, p. 040 581 7117 ja varhaiskasvatuksen varhaisentuen työntekijä, p. 040 161 6552, järjestävät mukavaa puuhaa perheille tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-14 välisenä aikana.

Perjantaisin liikennepuistossa on Iisalmen seurakunnan lapsityön, p. 044 733 5294, perheille järjestetyt toiminnat klo 9-14 välisenä aikana viikosta 20 viikkoon 24.

Kirjastoauto vierailee liikennepuiston parkkipaikalla kesäkuussa perjantaina 11. ja 18. päivä klo 11.30-12.30. Heinäkuussa kirjastoauto Pokkari paikan päällä perjantaisin klo 11.30-12.30.

Liikennepuistossa viihdytään lauantaisin seurojen, yhdistysten ja järjestöjen perheille järjestämissä maksuttomissa tapahtumissa, tiedustelut Katja Koskela, p. 040 543 49 82, arkisin klo 9-15. Yleisötilaisuusilmoitukset hoituvat liikennepuiston kautta. Tapahtumajärjestäjä on velvollinen huomioimaan toiminnassaan Aluehallintoviraston voimassaolevat rajoitukset yleisötapahtumien järjestämisessä.
Lisätietoa: www.avi.fi/korona sekä www.avi.fi/tiedotteet. 

Noudatamme yleisiä hygieniaohjeistuksia ja vältämme lähikontakteja.

Ryhmät

Yli viiden lapsen ryhmille on varattava aika liikennepuiston ohjaajalta, p. 040 830 4378. Ryhmän vetäjä vastaa ryhmästään ja osallistuu toimintaan liikennepuiston ohjaajan kanssa.

Säännöt

Liikennepuiston kalusto on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille. Liikennepuiston aukioloaikana ajetaan vain liikennepuiston kalustolla.

Toiminta-aikana puistossa on ohjaajia, jotka jakavat ajovuoroja ja huolehtivat yhdessä vanhempien kanssa puiston turvallisuudesta. Lapset ovat alueella vanhempiensa ja huoltajiensa vastuulla. Liikennepuistossa on turvallisuuden vuoksi noudatettava valvojien antamia ohjeita ja määräyksiä. Ohjaaja voi keskeyttää ajon, mikäli ohjeita ei noudateta.

Ruuhka-aikana ajoaika noin 15 minuuttia.

Tarkempia ajo-ohjeita löytyy liikennepuiston omalta infotaululta.

Liikennepuiston toiminnasta vastaa sivistys- ja hyvinvointitoimialan varhaiskasvatuksen vastuualue yhdessä teknisen toimialan viher- ja liikunta-alueiden kanssa.