Opiskelija, tervetuloa Iisalmeen! 

Iisalmi sijaitsee Ylä-Savossa, sopivan matkan päässä muista kaupungeista kuten Kuopiosta, Kajaanista ja Oulusta. Iisalmi on kauniiden vesistöjen ympäröimä, idyllinen seutukaupunki, jossa opiskelijan on hyvä olla. Iisalmi tarjoaa edullista asumista, loistavia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä leppoisaa meininkiä. Iisalmessa ei myöskään välimatkat päätä huimaa; pääset helposti liikkumaan kaikkialle pyörällä tai vaikka kävellen.

Tämä sivusto tarjoaa sinulle kokonaisvaltaisia palveluita elämäsi tueksi. Näet täältä esimerkiksi Iisalmessa tarjolla olevat oppilaitokset, asumismahdollisuudet ja opiskelijaedut. Voit myös helposti tutustua jo täällä opiskelijoina olevien tarinoihin katsomalla alla olevan videon.

Viihtyisää ja antoisaa opiskeluvuotta!

Tutustu opiskelijoiden tarinoihin
Oppilaitokset

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulun Iisalmen kampuksella voit opiskella muun muassa sosionomiksi, sairaanhoitajaksi tai vaikkapa agrologiksi.  Tarjolla on myöskin monimuotototeutuksella erilaisia koulutusaloja, kuten konetekniikan insinöörin tutkinto. Laadukas opetus takaa sen, että opiskelijasta tulee oman alansa asiantuntija, tulevaisuuden rakentaja, joka voi vaivatta siirtyä työelämään.

Ylä-Savon ammattiopisto

Koulutustarjonnassa on vaihtoehtoja niin nuorille kuin aikuisillekin. Perustutkintokoulutukset kattavat laajasti mm. tekniikan- ja liikenteen alan, luonnonvara-alan, matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opintoja. Ammattitaitoa voi myös täydentää suorittamalla ammatti- tai erikoisammattitutkinnon. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa osa opinnoista ulkomailla työssäoppimisjaksojen aikana.

Savon ammattiopisto

Savon ammattiopisto Iisalmen toimipaikka tarjoaa laadukasta opetusta lähihoitaja- ja merkonomikoulutuksissa nuorille. Kansainvälisyys on myös osa kouluarkea, ja opiskelija voi  esimerkiksi suorittaa työssäoppimisjaksoja ulkomailla.  

Iisalmen lyseo

Iisalmen lyseossa on tarjolla paljon erilaisia opintokokonaisuuksia, joista opiskelija voi valita mieluisensa. Kattava kurssivalikoima ja asiantunteva opetus takaavat sen, että opiskelija saa loistavat eväät jatko-opintoja varten. Tule kokemaan lukiovuosien kohokohdat Iisalmeen!

Ylä-Savon musiikkiopisto

Ylä-Savon musiikkiopisto on Iisalmen, Kiuruveden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän alueella toimiva musiikkioppilaitos, jonka tehtävänä on antaa musiikin perusopetusta sekä lisäksi järjestää konsertteja ja muuta musiikkikulttuurin edistämiseen ja kehittämiseen liittyvää toimintaa.

Snellman-kesäyliopisto

Snellmanin kesäyliopistossa järjestetään avointa yliopisto-opetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lasten yliopistotoimintaa, ikääntyvien yliopistotoimintaa, abi- ja lukiolaiskursseja, yleisöluentoja sekä muuta yleissivistävää koulutusta. Snellman-kesäyliopistoa ylläpitää Snellman-instituutti ry. Kesäyliopisto on Pohjois-Savon alueella toimiva, alueellista yhteistoimintaa edistävä koulutus- ja kulttuuriorganisaatio.

Opiskelijayhdistykset
Savonia-ammattikorkeakoulu
Savon ammattiopisto
Kirpputorit

Iisalmen kirpputorit ulottuvillasi 

Kirpputoreilta löydät muun muassa huonekaluja, vaatteita ja muuta hyödyllistä irtaimistoa ja tavaraa. Tarkempia tietoja löydät kirpputorien nettisivuilta.

Seuraa meitä somessa!
Ajankohtaista
1.6.2020

Jaa mielipiteesi ja näkemyksesi Iisalmen kehittämiseksi! Iisalmen kaupunki toteuttaa yhdessä Tampereen yliopiston kanssa opiskelijatyönä hankkeen, jossa ideoidaan millaista toimintaa ja ympäristöä voisi tulevaisuudessa rakentua Ahmon uudelle työpaikka-alueelle 5-tien varteen ja Marjahaan ympäristöön Eteläisen Pohjolankadun varrelle.

By Iisalmi sydän.jpg
1.6.2020

13 seutukaupunkia toteuttivat huhtikuussa 2020 kyselyn 8.-luokkalaisille. Kyselyyn vastasi yhteensä yli 1 800 nuorta eri seutukaupungeista, joista iisalmelaisia nuoria 177. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää miten kasiluokkalaiset näkevät oman kaupunkinsa: mikä kotikaupungissa on parasta ja mitä nuoret toivoisivat kehitettävän? Olisivatko he valmiita opiskelemaan omassa kotikaupungissaan unelmiensa ammattiin ja mitkä ovat nuoria kiinnostavimmat ammattialat. Tärkein kysymys oli kuitenkin ovatko nuoret ylpeitä omasta kaupungistaan? Kysely toteutettiin osana Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa -hanketta.

Virtuaalitapahtumabanneri 2020 400 x 225.jpg
1.6.2020

Tukihaku 18.5.-12.6.2020 Iisalmen kaupungin tapahtumatuki 2020 - Iisalmi on yhteisöllinen tapahtumakaupunki myös virtuaalisesti

29.5.2020

Tiistaisin kahvakuula parkourpuistossa klo 17-18, muista ilmoittautuminen www.kuntapalvelut.fi/iisalmi (Ohjausmaksu 4€) Torstaisin puistojumppa Raatihuoneen puistossa klo 10-11, vapaa pääsy!

Kaikki uutiset
Edellinen 1 2 3 ... 10 11 12Seuraava