Tervetuloa Iisalmen viihtyisään satamaan!

Iisalmen Olutmestari

Iisalmen satama on uudistettu vuonna 2008. Nyt alue on mitä mainion palvelukeskus veneilijöille, turisteille sekä Iisalmelaisille. Satama-alue on erinomainen paikka ulkoilmatilaisuuksia ja tapahtua varten.

Ravintola- ja satamapalvelut tarjoaa Ravintola Olutmestari ja läheinen Leijonapuisto on perheen pienimmille viihdykkeeksi. Leijonapuiston ympäröimällä nurmikolla on mielekästä pitää piknik vapaapäivänä, tai miksei vaikka töiden jälkeenkin, jolloin voi seurata ulapalla seilailevia purjeveneitä ja ohi suhahtelevia moottoriveneitä.

Satamasta on helppo lähteä omalla veneellä vaikkapa Kiuruvedelle, Kuopioon tai minne mieli ikinä tekeekin. Saimaan vesistön pohjoisimpana kolkkana pääsee Vieremälle ja länteen suunnattaessa Kiuruvedelle. Idän suuntaan voi kulkea Koukunjoelle asti Viitaanjärvelle. Muuten matkailunrajat asettaa veneilijän mieli, sekä tietenkin vesi. Iisalmen satama on kulttuurihistoriallisesti arvokas paikka:

  • 1860 kunnostettu satama
  • 1885 jykevä kivilaituri
  • 1924 aallonmurtaja
  • 1940- luvun lopulle matkustajaliikennettä
  • 2006-2008 sataman uudistus ja kunnostus

     

Satama-alueen palvelut veneilijöille

Satamalaituri ja veneitä

Satamassa sijaitseva Ravintola Olutmestari on entinen tulli- ja pakkahuone, se on rakennettu vuonna 1893.
Lisäksi satamassa sijaitsee Kuappi – maailman pienin ravintola , mikä on entinen radanvartijan mökki. Ravintolan toiminnasta vastaa Olutmestari.

Veneilijöille on tarjolla hyvä pienvenesatama ja satamapalvelut. Ulkolaitureilla on yhteensä 135 venepaikkaa, joista 16 on vierasvenepaikkoja. Satamasta löytyy myös septitankki ja tankkauspiste. Uutena rakennuksena on erillinen huoltorakennus veneilijöille, minne pääsee Olutmestarista saatavalla avaimella. Huoltorakennuksesta löytyy suihkut, wc, pyykinpesumahdollisuus ja roskakatos.

Satamasta on hyvät edellytykset lähteä omatoimiselle veneily- ja kalastusretkelle . Satamassa sijaitsee uimaranta ja sen lähellä sijaitsevasta rakennuksesta tarjoillaan jäätelöä ja juomia virvokkeiksi. Ravintola Olutmestarissa on myös Japen Kalamatkojen toimipiste, mistä voit tiedustella omalle ryhmällesi sopivia ohjelmapalveluita kalastukseen liittyen.