Tervetuloa Iisalmen viihtyisään satamaan!

Iisalmen Olutmestari

Saimaan latvavesillä sijaitseva Iisalmen satamaa on uudistettu vuodesta 2008 lähtien. Nyt alue on mitä mainion palvelukeskus veneilijöille, turisteille sekä iisalmelaisille. Satama-alue on erinomainen paikka ulkoilmatilaisuuksia ja tapahtumia varten.
Satamasta on hyvät edellytykset lähteä omatoimiselle veneily- ja kalastusretkelle. Iisalmesta pääsee vesiteitse Vieremälle ja länteen suunnattaessa Kiuruvedelle. Idän suuntaan voi kulkea Koukunjoelle asti Viitaanjärvelle.  Iisalmen satama on kulttuurihistoriallisesti arvokas paikka:
1860 kunnostettu satama
1885 jykevä kivilaituri
1924 aallonmurtaja
1940- luvun lopulle matkustajaliikennettä
2006-2008 sataman uudistus ja kunnostus
2019-2020 louheaallonmurtajan pidentäminen

Satama-alueen palvelut veneilijöille

Satamalaituri ja veneitä

Ravintola- ja satamapalvelut tarjoaa Ravintola Olutmestari 
Satamassa sijaitseva Ravintola Olutmestari, entinen tulli- ja pakkahuone, on rakennettu vuonna 1893. Samassa yhteydessä sijaitsee myös maailman pienin ravintola Kuappi, jonka toiminnasta Olutmestari vastaa (017-816 644 tai olutmestari@meili.fi) 

Huoltorakennus
Olutmestarista saat avaimen erilliseen veneilijöille tarkoitettuun huoltorakennukseen. Huoltorakennuksesta löytyvät suihkut, wc, pyykinpesumahdollisuus ja roskakatos. Sataman ulkolaitureilla on yhteensä 135 venepaikkaa, joista 16 on vierasvenepaikkoja. Varaa vierasvenepaikka Olutmestarista. Vierasvenepaikka satama-alueella sis. huoltotilojen käytön ja jätehuoltopalvelut 9,00 € /vrk + alv.


Tankkaus ja tyhjennys

Satamasta löytyy myös septitankki ja tankkauspiste, josta saa sekä 98 E5 bensiiniä että dieseliä. Veneen voi tankata
korttimaksuautomaatilla ympäri vuorokauden, maksuvälineinä käy yleisimmät pankki- ja luottokortit. Vesipisteessä voit täyttää niin juoma- kuin käyttövesisäiliön veloituksetta. Polttoainejakelusta ja septilaitteiston käyttäjätuesta vastaa Gas Iiden Ay (046 8840966 tai gas.iiden@gmail.com).

Sataman ohjelmapalveluja
Iisalmen satamasta voit vuokrata vesijetin tai SUP-laudan, kysy lisää Iisalmen vesijetti tai HR Sports.


Kaupungin keskustan palvelut
Iisalmen kauniille torille ja keskustan kauppoihin on satamasta vain parin sadan metrin kävelymatka – tervetuloa ostoksille! Katso kartta.

Satamapuiston leikkikenttä, Leijonapuisto 
Satama-alue rajautuu Leijonapuistoon, jossa on yksi Iisalmen keskustan hienoimmista leikkipuistoista. Puiston leikkivälineen on uusittu viime vuosina ja se tarjoaa erinomaiset puitteet perheen pienimpien ajanviettoon täysin ilmaiseksi.
 
Kaupungin uimaranta
Uimarantaan kuuluu nurmikenttäalue ja rantahiekka-alue. Uimarannalta löytyvät lapsiperheitä varten keinut ja karuselli sekä kelluva uimalaituri, joka on 24 m pitkä ja 3 m leveä. Laituri on varusteltu kahdella penkillä, pelastusvälinetelineellä, uimaportailla ja laiturille on esteetön kulku invaluiskan kautta. Uimarannalla on varsin matala vesisyvyys, joten hyppääminen laiturilta on kielletty. 
Uimarannalla ei ole uinninvalvontaa. Pelastusvälineinä rannalla on pelastusrengas ja pelastusvene. Rannalla olevassa taulussa ovat mm. toimintaohjeet hätätilanteissa ja ohjeita asialliseen käytökseen uimarannalla. Uimakauden ajaksi vedestä rajataan uintialue vedenpäällisillä merkeillä. Huomioithan uimarannan läheisyydessä tapahtuvan vesiliikenteen.

Lasten liikennepuisto
Puisto sijaitsee Luuniemellä osoitteessa Luuniemenkatu 11. Toiminta on maksutonta ja se on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Liikennepuistossa lapset voivat harjoitella ohjaajan opastuksella liikennesääntöjä polkuautolla ajaen tai jalankulkijoina. 
Alueella toimii myös polkujuna tasoristeyksineen ja valo-opasteineen. Lisäksi alueella on myös hyvin varusteltu leikkikenttä.  

Kaakau -kaupunkipyörät
Vuokraa kätevä ja edullinen kaupunkipyörä. Katso tästä asemat ja ohjeet.


Tapahtumatärpit Ylä-Savossa www.iisalmi.fi/tapahtumat
Leijonaliiga mainos 2022-2023.jpg
10.8.2022–30.4.2023

IPK U9 Leijonaliiga alkaa.

1.kiekkokoulu 2022-2023.jpg
18.9.2022–31.3.2023

IPK Kiekkokoulu alkaa.

Rouva C..PNG
26.2.2023–26.6.2023

Rouva C. on kuvaus intohimoisesta naisen ja miehen tasa-arvoon pyrkivästä avioliitosta ja perhe-elämästä. Se on myös kuvaus kahden naisen välisestä ystävyydestä, joka syttyy, sammuu välillä, herää uudestaan ja kuolee. Rouva C. näyttää millaisista lähtökohdista nousee ja kasvaa totuttujen arvojen kyseenalaistaja ja oikeudenmukaisuuden puolesta taisteleva nainen -se Minna Canth jonka me tunnemme.

Kaikki tapahtumat
Edellinen 1 2 3 ... 22 23 24Seuraava