Tervetuloa Iisalmen viihtyisään satamaan!

 

Saimaan latvavesillä sijaitseva Iisalmen satamaa on uudistettu vuodesta 2008 lähtien. Nyt alue on mitä mainion palvelukeskus veneilijöille, turisteille sekä iisalmelaisille. Satama-alue on erinomainen paikka ulkoilmatilaisuuksia ja tapahtumia varten.
Satamasta on hyvät edellytykset lähteä omatoimiselle veneily- ja kalastusretkelle. Iisalmesta pääsee vesiteitse Vieremälle ja länteen suunnattaessa Kiuruvedelle. Idän suuntaan voi kulkea Koukunjoelle asti Viitaanjärvelle. Iisalmen satama on kulttuurihistoriallisesti arvokas paikka:
• 1860 kunnostettu satama
• 1885 jykevä kivilaituri
• 1924 aallonmurtaja
• 1940- luvun lopulle matkustajaliikennettä
• 2006-2008 sataman uudistus ja kunnostus
• 2019-2020 louheaallonmurtajan pidentäminen

 

Sataman palvelut veneilijöille 


Huoltorakennus
Kausi- tai vierasvenepaikan vuokrauksen yhteydessä saat koodin erilliseen veneilijöille tarkoitettuun huoltorakennukseen. Huoltorakennuksesta löytyvät suihkut, wc, pyykinpesumahdollisuus ja roskakatos. Sataman ulkolaitureilla on yhteensä 135 venepaikkaa, joista 16 on vierasvenepaikkoja.

Vierasvenepaikat
Vierasvenepaikka satama-alueella sisältää huoltotilojen käytön. Koodin lukkoihin saat venepaikan oston yhteydessä. Vierasvenepaikan hinta on 17,40 € /vrk. Paikan voit ostaa verkkokaupasta ja kuitin ostosta saat tekstiviestinä puhelimeesi. Vierasvenepaikkojen verkkokauppa.

Tankkaus ja tyhjennys
Satamasta löytyy myös septitankki ja tankkauspiste, josta saa sekä 98 E5 bensiiniä että dieseliä. Veneen voi tankata korttimaksuautomaatilla ympäri vuorokauden, maksuvälineinä käy yleisimmät pankki- ja luottokortit. Vesipisteessä voit täyttää niin juoma- kuin käyttövesisäiliön veloituksetta. Polttoainejakelusta ja septilaitteiston käyttäjätuesta vastaa Gas Iiden Ay (046 8840966 tai gas.iiden@gmail.com).