Iisalmi on mukana Pohjois-Savon Kaikukorttikokeilussa vuonna 2024

Iisalmen kaupunki on lähdössä Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan (12.12.2023 § 119) päätöksellä mukaan Kaikukortti-kokeiluun vuonna 2024. Kortteja aletaan jakamaan 1.2. alkaen.

Alkavan Kaikukorttikokeilun tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden ja ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja liikuntaharrastuksiin.
Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin niihin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin, jotka kuuluvat valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia lippuja myös omille alle 18-vuotiaille lapsille ja lastenlapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa.
Kaikukortteja voivat saada Kaikukortti-verkostoon kuuluvien kortinjakajatahojen asiakkaat, jotka ovat vähintään 16-vuotiaita ja tiukassa taloudellisessa rahatilanteessa eivätkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kansalaisopiston kurssipaikkoja.

Tutustu valtakunnallisiin toimijoihin ja kohteisiin osoitteessa www.kaikukortti.fi
Pohjois-Savon korttikohteisiin: www.kuopio.fi/kaikukortti

Kenelle?
Voit saada Kaikukortin, jos
• olet Pohjois-Savon alueen Kaikukortti-verkostossa mukana olevan kortinjakajatahon asiakas
• olet tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja
• olet vähintään 16-vuotias.

Iisalmessa kortteja jakavia tahoja ovat:
Jotta voit saada Kaikukortin, sinun tulee olla asiakassuhteessa kyseiseen organisaatioon.

• Ohjaamo: Ohjaamo tarjoa alle 29- vuotiaille tukea koulutukseen, työnhakuun ja arjenhallintaan liittyvissä asioissa. Mikäli olet Ohjaamon asiakas, voit ottaa Kaikukortin puheeksi työntekijäsi kanssa. Ohjaamon työntekijät löydät verkkosivuilta osoitteesta:  https://ohjaamot.fi/web/ohjaamo-iisalmi/tyontekijat 

• Iisalmen seurakunta Diakoniatyö: Mikäli olet diakoinatyön asiakas, voit ottaa Kaikukortin puheeksi työntekijäsi kanssa tai ottaa yhteyden diakoniatyöntekijään. Diakoniatyön yhteystiedot löydät osoitteesta: https://www.iisalmenseurakunta.fi/apua-ja-tukea/diakoniatyontekijat 

• Pohjois-Savon hyvinvointialue Ikäkeskuksen neuvonta
Ikäneuvonnasta myönnetään korttia yli 65-vuotiaille.

Korttikohteet Iisalmessa:
Kulttuurikeskus
- Kaikki kulttuurikeskuksen konsertit ja tapahtumat. Kaikukortti käy kaikkiin kulttuurikeskuksen pääsymaksullisiin tapahtumiin, joihin lippuja on saatavilla.
Liput noudettava Kulttuurikeskuksen infopisteeltä aukioloaikojen mukaisesti. Tutustu ohjelmistoon ja aukioloaikoihin Kulttuurikeskuksen verkkosivuilla osoitteessa www.iisalmi.fi/kulttuurikeskus

Saukko - Iisalmen uimahalli
Sisäänpääsy uimahalliin ja kuntosalille. Sisäänpääsyyn oikeuttavan kertakäyntirannekkeen saat uimahallin kassalta Kaikukorttia näyttämällä. Uimahallin ja kuntosalin lipunmyynti ja ovet sulkeutuvat tunti ennen sulkemisaikaa. Tutustu Saukko uimahalliin ja aukioloaikoihin osoitteessa www.iisalmi.fi/uimahalli

Kansalaisopisto
Kaikukortilla voi ilmoittautua kansalaisopiston ryhmäopetukseen, 1 hlö yksi paikka /lukuvuosi tai vaihtoehtoisesti viikonloppukurssille. Kaikukortti oikeuttaa kurssimaksuun, mahdolliset materiaalimaksut laskutetaan erikseen.
Ilmoittautuminen puhelimitse p. 040 661 9353. Opintosihteeri kertoo mielellään kurssivaihtoehdoista.
Kevään lyhyt- ja viikonloppukurssit löytyvät osoitteesta: www.iisalmi.fi/kansalaisopisto

Iisalmen Teatteri
- Pääsyliput Iisalmen Teatterin näytöksiin, liput tulee hankkia Kulttuurikeskuksen infosta aukioloaikojen mukaisesti.

 

Iisalmen Kaikukortti yhteyshenkilö:
Hyvinvointi- ja osallisuuskoordinaattori
Hanna Holopainen
p. 040 619 5795
hanna.holopainen(a)iisalmi.fi