Hanke-esittely

Seutukaupunkien innovaatioekosysteemiverkoston kehittäminen- hanke

Hankkeen tavoitteena on koota yhteen kehittyvien seutukaupunkien verkosto. Hankkeeseen osallistuvat seutukaupungit kehittävät alueellista innovaatioekosysteemiään yhteistyössä toisilta oppien näkyvyyden ja vetovoiman aikaansaamiseksi. Mukana hankkeessa on 10 kuntaa tai kaupunkia 8:sta eri seutukunnasta. 

Tussitaikurit_SeutukaupunkienStrategia_kuva_WEB.png

Päätoteuttaja

Iisalmen kaupunki

 

Osatoteuttajat:

Kristiinankaupungin elinkeinokeskus
Raahen seudun kehitys
Savonlinnan hankekehitys Oy

Verkostokumppanit:

Heinolan kaupunki
Kauhajoen kaupunki
Keuruun kaupunki
Rauman kaupunki
Naturpolis Oy: Kuusamon kaupunki ja Taivalkosken kunta

 

Hankkeen toimenpiteet:

  • Hankkeessa muodostetaan osallistuvien kaupunkien innovaatioekosysteemien tilannekuvat
  • Tilannekuvien pohjalta laaditaan tulevaisuuden strategiat ja kehittämistoimenpiteet seutukaupunki kohtaisesti sekä koko verkoston laajuisesti, huomioiden uusien tarvittavien toimijoiden saaminen mukaan ekosysteemiin
  • Hankkeen aikana rakentuu ekosysteemiverkosto, jossa seutukaupunkien ekosysteemit verkostoituvat keskenään, toimialoittain, kansallisesti ja kansainvälisesti

Toiminta-aika: 1.10.2021 – 31.12.2023

Seutukaupunkien innovaatioekosysteemiverkoston kehittäminen -hankkeen rahoittavat Pohjois-Savon liitto sekä osallistuvat kaupungit. Hanke on osa Työ- ja Elinkeinoministeriön valtakunnallista verkostohankkeiden kokonaisuutta.

Hankeyhteistyö

Seutukaupunkien innovaatioekosysteemiverkoston kehittäminen -hanke tekee tiivistä yhteistyötä Iisalmen kaupungin hallinnoiman Ketterää osaamista -hankkeen kanssa, joka on osa seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuuden edistämistä tukevaa hankekokonaisuutta. 

Hanke-esittelyvideo

Ajankohtaista
janne_kuva.jpeg
20.9.2023

Tervetuloa webinaariin kuulemaan Janne Antikaisen ajatuksia aluekehittämisestä ja sen monimuotoisuudesta! Webinaarin aiheena mm. tilannekuva tilastojen ja ennusteiden valossa, kaupunkipolitiikka ja kehittämisen dynamiikka tällä hallituskaudella sekä verkostomaisen ja kokeilevan kehittämisen aikakausi.

team-3639693_640, palapeli yhteistyö.jpg
20.6.2023

Yrittäjä/työnantaja, tervetuloa torstaina 14.9.2023 klo 8–11 Iisalmen Raatihuoneelle aamukahville tutustumaan alueen koulutustarjontaan ja oppilaitosten muihin palveluihin sekä verkostoitumaan alueen muiden toimijoiden kanssa! Tilaisuudessa myös lyhyet tietoiskut oppisopimuksesta!

työpöytä.jpg
20.2.2023

Yrittäjä/työnantaja, tervetuloa keskiviikkona 22.3.2023 klo 8-10 Iisalmen Raatihuoneelle aamukahville tutustumaan alueen koulutustarjontaan ja oppilaitosten muihin palveluihin!

14.12.2022

Seutukaupunkien innovaatioekosysteemit -webinaarisarja jatkuu kerran kuukaudessa myös vuonna 2023. Tule mukaan oppimaan uutta seutukaupunkien innovaatioekosysteemeistä.

14.12.2022

Virtuaaliset KesTech - Ylä-Savon teknologia-aamukahvit jatkuvat keskiviikkona 11.1.2023 klo 9.00-9.30. Aamukahvisarjan vuosi 2023 alkaa Ylä-Savon ammattiopiston ja EduSavo Oy:n isännöimänä.

automation-2710335_960_720.jpg
9.8.2022

Seutukaupunkien innovaatioekosysteemiverkoston kehittäminen -hanke tarjosi mielenkiintoisen webinaarin, jossa avattiin innovaatioekosysteemin käsitettä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia.

8.6.2022

Seutukaupunkien innovaatioekosysteemiverkoston kehittäminen -hankkeeseen osallistuvat seutukaupungit kutsuvat sinut mukaan tutustumaan olemassa oleviin innovaatioekosysteemeihin.

19.4.2022

Iisalmen kaupunki on mukana Seutukaupunkien innovaatioekosysteemiverkoston kehittäminen -hankkeessa, jonka tavoitteena on luoda toimivia rakenteita monialaiselle yhteistyölle. Yhteistyötä rakennetaan yritysten, koulutusorganisaatioiden, TKI-toimijoiden sekä osallistuvien seutukaupunkien välillä.

3.2.2022

Tilannekuvien pohjalta laaditaan tulevaisuuden strategiat ja kehittämistoimenpiteet

Kaikki uutiset
Yhteystiedot

Jukka Ryhänen

projektipäällikkö
Pohjolankatu 14
040 353 4794
jukka.ryhanen2@iisalmi.fi

Hankkeeseen osallistuvat seutukaupungit

Kartta osallistujilla.png