Kun haluat ihmisenmyötäisen arjen ja kansainvälisen uran, valitset Iisalmen – valitset elämän maalla ja maailmalla.

Iisalmi voi ensivilkaisulla näyttää aivan tavanomaiselta savolaiselta seutukaupungilta. Rauhallinen tunnelma, luonto lähellä ja tarvittavat palvelut aina kivenheiton päässä. Ei siis mitään ihmeellistä, vai?

Iisalmesta on kuitenkin ponnistanut maailmalle ihmeen monta kansainvälistä yritystä. Kasvustaan huolimatta nämä iisalmelaiset yritykset ovat myös päättäneet jäädä kotiseudulleen todistaen, että on kuin onkin mahdollista yhdistää kiireetön elämäntapa maailmalla menestymiseen.

Siinäpä vasta ihme!

Tutustu tarkemmin videolla esiintyvien Mikin, Karin, Suvin ja Heikin tarinoihin täällä! Jos et evästeasetuksistasi johtuen näe videota, voit katsoa sen myös YouTubessa.
Iisalmessa elämä on ihmisenmyötäistä

Maalla ja maailmalla

Huolenpito

Rautainen yhteistyö

Iisalmen ihmeiden takana on rautaista yhteistyötä sekä huolenpitoa ihmisistä ja luonnosta. On helppo olla rohkea ja unelmoida isosti, kun tietää, että ympärillä on kannustava yhteisö, joka pitää huolta silloinkin, kun suunnitelmat eivät mene ensiyrityksellä maaliin.

Luonto on täällä aina lähellä pitämässä huolta jaksamisestamme. Siksi me puolestamme pidämme huolta luonnosta. By Iisalmi työskentelee sen puolesta, että Iisalmen ihmeet eivät jäisi vain paikallisten tietoon. Koko maailma ansaitsee saada kuulla kaupungista, jossa tehdään yhdessä töitä ihmeiden eteen. Kaupungista, jossa on ihmeen hyvä yrittää ja elää. Kaupungista, jossa on yhtä aikaa maalla ja maailmalla, luonnon ja liike-elämän äärellä.

Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.

Esittelemme näillä sivuilla Iisalmen tarjoamia mahdollisuuksia uraan, opiskeluun ja ihmisenmyötäiseen elämään liittyen. 

 Nauti matkasta tai hyppää kyytiin katsomalla avoimet työ- ja opiskelupaikat suoraan alla esiteltyjen kumppaniyritystemme rekrysivuilta sekä oppilaitosten hakusivuilta!

Tositarinoita Ihmeidentekijöistä
Tositarinoita.jpg

Iisalmessa ihmeet tehdään yhdessä - sinä, minä, me kaikki olemme Ihmeidentekijöitä.

Tällä sivulla kerromme sinulle tositarinoita Iisalmen ihmeidentekijöistä. Tositarinoita rautaisesta osaamisesta ja lujasta yhteistyöstä kansainvälisissä yrityksissämme sekä yhteisömme välittävästä elämäntavasta, jossa hyvää tulevaisuutta rakennetaan yhdessä huolehtien vastuullisesti ja ekologisesti myös meitä ympäröivästä luonnosta.

Klikkaa viereisestä kuvasta ja tutustu tarinoihin tavallisista iisalmelaisista ihmeidentekijöistä. Tarinat ovat luettavissa myös Issuu-esitteestä. -  Jos sinäkin haluat tehdä ihmeitä, katso tältä sivulta millaisia ura- ja koulutusmahdollisuuksia seutumme maailmanluokan yritykset ja monipuoliset oppilaitoksemme tarjoavat.

 

All these True Stories of Iisalmi's Miracle Makers are also available in English: Welcome to the Place of Skills.
IISALMI - Rautaisen osaamisen paikka 130 vuotta
tasapaino.png

Iisalmi on yrittäjäsukupolvien rakentama kansainvälinen kaupunki, jonka yrityksissä syntyy maailman parhaita tuotteita – metsäkoneita, kaivos- ja tunneliajoneuvoja, ambulansseja, kaiuttimia ja olutta, muutamia mainitaksemme.

Iisalmen 130-vuotisjuhlavuoden kunniaksi keräsimme yhteen By Iisalmi -yhteisön kirkkaimman osaamisen, tulevaisuuden visiot ja ajatukset Iisalmesta.

Lue kaikki By Iisalmi -verkoston juhlavuoden terveiset täältä!

Hyviä uutisia #byiisalmi #osaamisenpaikka
Alina_Ruhanen..jpg
5.4.2024

Kokeilusta kestosuosikiksi kehittynyt Iisalmen koeasumisen kampanja houkutteli tänäkin vuonna runsaasti hakijoita ympäri Suomen. Hakemuksista selviää, että nuoria osaajia on onnistututtu houkuttelemaan kesätöihin niin teollisuuden kuin palveluidenkin työtehtäviin, mikä on erittäin myönteinen uutinen Iisalmen osaajavetovoiman kannalta. Hakijoiden joukosta viralliseksi koeasukkaaksi kesälle 2024 valikoitui Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa lääketiedettä opiskeleva Alina Ruhanen, jonka työpaikkana toimii Iisalmen aluesairaala. Koeasumiskampanjassa päästään näin ensimmäistä kertaa seuraamaan terveydenhuollossa työskentelevän nuoren osaajan kokemuksia Iisalmessa asumisesta, työskentelystä ja vapaa-ajan vietosta.

Ilja Teppo Trio.jpg
20.3.2024

Iisalmen kaupunki ja By Iisalmi -verkosto järjestävät yhteistyössä HärkäAreenan kanssa By Iisalmi -lähettilästapahtuman perjantaina 19.4.2024. Lähettilästapahtuma kokoaa yhteen By Iisalmi –tunnustuksen saaneita lähettiläitä vuosilta 2017–2023 ja tarjoaa iisalmelaisille mahdollisuuden inspiroitua heidän osaamisestaan ja viihtyisästä yhdessäolosta. Jokainen By Iisalmi –lähettiläs tuo tapahtuman ohjelmaan omaa tinkimätöntä osaamistaan ilahduttaen sillä yleisöä: Luvassa on letkeää liikettä, mukaansatempaavaa musiikkia, huastelua ja halauksia! Tapahtumassa muistellaan myös iisalmelaissyntyisen kansantaitelija Jaakko Tepon uraa ja elämää, sillä pääesiintyjänä on hänen poikansa, muusikko Ilja Teppo trioineen.

neliökuva.jpg
18.3.2024

Kesällä 2023 käynnistyneessä kansainvälisessä URBACT – Residents of the Future -hankkeessa on edetty siihen vaiheeseen, kun hankkeella pilotoitavia toimenpiteitä aletaan suunnitella paikallisella tasolla.

Kaikki uutiset
Blogi
20240312_153109.jpg
19.3.2024

Paloturvallisuussuunnittelijan työssä korostuvat tapauskohtainen harkinta sekä rakennustekniikan ja säädösten tuntemus.

- Pasi Nuutinen
tiia_elämänikunnossa.jpg
8.1.2024

Takana on kokemusrikkaat 2 kuukautta Elämäni Kunnossa -ohjelman tiimoilta. Ohjelmaan hain hetken mielijohteesta ja ehdin jo unohtamaan koko asian, ennen kuin kuulin tulleeni valituksi. Ohjelman ensimmäisellä viikolla lähdin Saukon kuntosalille yhdessä liikunnanohjaaja Juhon kanssa, jossa minulle tehtiin ohjelma salille ja kehonkoostumusmittaus. Siitä tietysti saman tien kuumeeseen ja reilu pari viikkoinen kului siinä. Lopulta ohjelma pääsi omalta osaltani alkamaan kunnolla ja välillä kävi jo vähän työstäkin -kokemista oli paljon ja aikaa vajaa 2 kk.

- Tiia Pitkänen, Elämäni kunnossa By Iisalmi -ohjelman harrastuskokeilija
Riikka Korolainen pitelee kädessään konsertin käsiohjelmaa
2.1.2024

Eräänä keväisenä päivänä selailin Facebookia tuttuun tapaani ja eteeni tuli mainos jossa Iisalmen kaupunki haki osallistujia Elämäni kunnossa By Iisalmi-ohjelmaan. ”Olisipa mahtava päästä tuollaiseen mukaan ja saada arkeen jotain uutta ja erilaista” ajattelin. Siinäpä sitten saman tien täytin hakemuksen. Siinä hakemusta täyttäessäni toivoin kovasti että onni potkaisisi minua kerrankin ja pääsisin kokemaan jotain uutta ja varmasti ikimuistoista.

- Riikka Korolainen, harrastuskokeilija
Kaikki blogit
 
Haluatko liittyä By Iisalmi -kumppaniverkostoon ja tulla mahdollistamaan Iisalmen alueen kasvua ja kukoistusta myös tulevaisuudessa? Ota yhteyttä!

Savolainen Terho

elinkeinojohtaja
Pohjolankatu 14
040 630 5328
terho.savolainen@iisalmi.fi

Koski Laura

markkinointi- ja viestintäsuunnittelija
Pohjolankatu 14
040 632 5868
laura.koski@iisalmi.fi