Ajankohtaiset tiedotteet
Iisalmen kaupungin tilinpäätöskirjan kansikuva
21.3.2024
0

Iisalmen kaupungin talous on pysynyt vakaana ja vahvana jo pitkään. Vuoden 2023 tilinpäätökseen kertyi ylijäämää 5,6 M€. Iisalmen kaupunki teki näin 11. peräkkäisen ylijäämäisen tilinpäätöksen, mikä on osoitus tarkasta kuntatalouden pidosta. Vuoden 2023 vuosikate 15,0 M€ kattaa poistot (9,9 M€) 151 prosenttisesti.

Ilja Teppo Trio.jpg
20.3.2024
3

Iisalmen kaupunki ja By Iisalmi -verkosto järjestävät yhteistyössä HärkäAreenan kanssa By Iisalmi -lähettilästapahtuman perjantaina 19.4.2024. Lähettilästapahtuma kokoaa yhteen By Iisalmi –tunnustuksen saaneita lähettiläitä vuosilta 2017–2023 ja tarjoaa iisalmelaisille mahdollisuuden inspiroitua heidän osaamisestaan ja viihtyisästä yhdessäolosta. Jokainen By Iisalmi –lähettiläs tuo tapahtuman ohjelmaan omaa tinkimätöntä osaamistaan ilahduttaen sillä yleisöä: Luvassa on letkeää liikettä, mukaansatempaavaa musiikkia, huastelua ja halauksia! Tapahtumassa muistellaan myös iisalmelaissyntyisen kansantaitelija Jaakko Tepon uraa ja elämää, sillä pääesiintyjänä on hänen poikansa, muusikko Ilja Teppo trioineen.

19.3.2024
1

Iisalmen kaupungin talouden tasapainotusohjelman ohjausryhmä kokoontui 18.3.2024 jatkamaan työtään talouden tasapainottamisen toimenpidesuunnittelun parissa. Ohjausryhmään kuuluvat valtuustoryhmien puheenjohtajat, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä viranhaltijoiden edustajina kaupunginjohtaja ja talousjohtaja. Ohjausryhmän tavoitteena on valmistella talouden tasapainotusohjelma vuosille 2024-2027 ja saavuttaa poliittinen yhteisymmärrys sekä yhteinen tahtotila tasapainotusohjelmassa esitettyjen toimenpiteiden toteuttamiseen. Kuntalaisia ja muita sidosryhmiä tiedotetaan valmistelun edetessä www.iisalmi.fi/taloudentasapainotusohjelma -verkkosivulla – seuraava, tarkempi tiedotus tasapainotussuunnitelmista ajoittuu huhti-toukokuulle.

neliökuva.jpg
18.3.2024
1

Kesällä 2023 käynnistyneessä kansainvälisessä URBACT – Residents of the Future -hankkeessa on edetty siihen vaiheeseen, kun hankkeella pilotoitavia toimenpiteitä aletaan suunnitella paikallisella tasolla.

Iisalmen asukkaat pääsevät ideoimaan toimenpiteitä 100 000 eurolla..jpg
15.3.2024
1

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille 1.1.2025. Suomeen tulee yhteensä 45 työllisyysaluetta tai kuntaa, jotka vastaavat 1.1.2025 alkaen työvoimapalvelujen järjestämisestä. Ylä-Savon työllisyysalue sai poikkeusluvan TE-palveluiden järjestämiseen, ja tulee jatkossa vastaamaan Iisalmen, Kiuruveden, Vieremän, Sonkajärven ja Pielaveden työvoimapalveluista vastuukuntamallilla, jossa Iisalmi on hallinnoijana. Ylä-Savon työllisyysalueen valmistelua ohjaava ohjausryhmä käsitteli 13.3.2024 kokouksessaan muun muassa Ylä-Savon työllisyys- ja yrityspalvelulautakunnan ja operatiivisesta toiminnasta vastaavan johtoryhmän perustamisiin liittyviä toimia sekä valmisteluryhmien työn etenemistä. Ohjausryhmässä sovittiin, että työllisyysaluevalmistelun ulkoinen tiedottaminen keskitetään valmistelu- ja muutosvaiheessa www.iisalmi.fi/työllisyysalueuudistus -verkkosivulle.

Äänestysvaihe.PNG
1.3.2024
1

Iisalmi keräsi tammi-helmikuussa Ideoista ihmeiksi -osallistuvan budjetoinnin mallissaan kuntalaisehdotuksia erilaisista asukkaiden hyvinvointiin vaikuttavista toimenpiteistä. Nyt kuntalaisehdotusten joukosta on valittu äänestysvaiheeseen nousevat kuusi toimenpidettä. Talousarvioon on varattu yhteensä 100 000 euroa, millä katetaan pian alkavassa äänestyksessä valittavien toimenpiteiden toteutus vuonna 2024. Osallistuvalla budjetoinnilla kuntalaiset pääsevät suoraan vaikuttamaan siihen, millaisia mahdollisimman laajasti koko asukaskunnan hyvinvointiin vaikuttavia toimia Iisalmessa tehdään muiden kaupungin toimintasuunnitelmissa olevien hyvinvoinnin edistämisen toimien lisäksi.

6.2.2024
0

Iisalmen kaupunginhallitus päätti 18.12.2023 kokouksessaan nimetä ohjausryhmän valmistelemaan talouden tasapainottamisen toimenpiteitä. Talouden tasapainotusohjelman ohjausryhmään kuuluvat valtuustoryhmien puheenjohtajat, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä viranhaltijoiden edustajina kaupunginjohtaja ja talousjohtaja. Ohjausryhmän tavoitteena on valmistella talouden tasapainotusohjelma vuosille 2024-2027 ja saavuttaa poliittinen yhteisymmärrys sekä yhteinen tahtotila tasapainotusohjelmassa esitettyjen toimenpiteiden toteuttamiseen. Kuntalaisia ja muita sidosryhmiä tiedotetaan valmistelun edetessä www.iisalmi.fi/taloudentasapainotusohjelma -verkkosivulla. ​

Ohjausryhmä esittää laajaa lapsivaikutusten arviointia osana palveluverkkoselvityksen jatkotoimia..jpg
26.1.2024
1

Loppuvuodesta 2023 julkaistun Iisalmen kaupungin perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluverkkoa koskevan asiantuntijaselvityksen jatkotoimista päätetään osana talouden tasapainottamisohjelmaa keväällä 2024. Palveluverkkoselvityksen ohjausryhmä kokoontui keskiviikkona 24.1.2024 ja totesi, että ensisijaisen tärkeää on selvittää myös lapsivaikutuksia, jotta myöhempi päätöksenteko ei tukeudu vain asiantuntijaselvitykseen. Ohjausryhmä esittääkin Sivistys- ja hyvinvointilautakunnalle laajan lapsivaikutusten arvioinnin toteuttamista. Lapsivaikutusten arviointi toteutetaan kyselyillä, jotka suunnataan sekä lapsille, huoltajille että koulujen henkilöstölle. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta käsittelee asiaa 30.1.2024.

38897649180_dff9dbd7b7_k.jpg
25.1.2024
0

Uusi Kasvua ja kansainvälistymistä vastuulliseen matkailuun -hanke on alkanut. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tukea Ylä-Savon matkailualan yritysten kasvua verkostoitumisen ja yhteistyön kautta. Tavoitteena on kehittää matkailutoimijoiden ja -yrittäjien liiketoimintaosaamista sekä alueen houkuttelevuutta ja saavutettavuutta.

Kesän 2023 koeasukas Reetta Sojakka nautti kiireettömästä vapaa-ajasta ja luonnonläheisyydestä muun muassa retkeillen..jpg
10.1.2024
1

Kokeilusta kestosuosikiksi kehittynyt Iisalmen koeasumisen kampanja starttaa jälleen maanantaina 15.1.2024. Kampanja tarjoaa Ylä-Savon seudulle kesätöiden vuoksi muuttaville nuorille osaajille mahdollisuutta hakea Iisalmen koeasukkaaksi ja saada kesätyösuhteensa ajaksi ilmaisen asunnon Petterinkulma Oy:n vuokrakodista vastineeksi Iisalmen somelähettilään toimimisesta. Täysin ilmaisen asumisen ja harrastamisen edut koko kesäkaudelle saa yksi muuttaja mahdollisen puolisonsa tai perheensä kera, mutta edullisia kesäkoteja kampanjan maustamalla lisäeduilla Petterikulma Oy:n soluissa on tarjolla runsaamminkin. Tähän saakka useimmat koeasukkaista ovat muuttaneet Iisalmeen itsekseen, mutta tänä vuonna koeasunto voidaan tarvittaessa tarjota myös perhekokoisena.

Kaikki uutiset
Edellinen 1 2 3 4 5 6Seuraava
 
Iisalmi live
Nähdäksesi Youtube-videon, on markkinointievästeet oltava hyväksyttynä..

Seuraa Iisalmen tapahtumia reaaliajassa lintuperspektiivistä! Musiikki: Kalle Löytynoja - Symphony of the Falls.