Tervetuloa opiskelemaan Iisalmeen!

Iisalmi on kauniiden vesistöjen ympäröimä seutukaupunki Ylä-Savossa, Vitostien varrella.

Paitsi kansainvälisistä menestystarinoista yritysrintamalla, Iisalmi tunnetaan myös monipuolisesta liikunta- ja kulttuuritarjonnastaan —täällä jokaisen on helppo olla elämänsä kunnossa!

Iisalmi tarjoaa edullista asumista, loistavia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä leppoisaa meininkiä. Iisalmessa eivät välimatkat päätä huimaa; täällä pääset helposti liikkumaan kaikkialle pyörällä tai vaikka kävellen.

Iisalmi ilmakuva haukiniemi.jpg
Oletko muuttamassa tai olet juuri muuttanut Iisalmeen? Saat lisätietoja muuttajalle-sivulta!

Musiikkia, näyttelyitä, urheilua, elokuvia...

Vietä vapaa-aikasi omalla tavallasi

Töitä opintojen ohessa?

Oppilaitokset
Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Savonian Iisalmen kampuksella koulutetaan sosiaali- ja terveysalan sekä luonnonvara-alan asiantuntijoita. Monialainen kampus sijaitsee Iisalmen keskustan läheisyydessä.
Ylä-Savon ammattiopisto avaa ovet työelämään. Olemme alueen, yritysten ja taidon kehittäjä, joka tekee työtä osaavamman maailman puolesta. Tarjoamme nuorille ja aikuisille ammatillista koulutusta ja järjestämme lyhytkoulutuksia. Koulutuksen voi aloittaa milloin vain, meillä on jatkuva haku. Antaa taidon näkyä.
Savon ammattiopisto Iisalmen toimipaikka tarjoaa laadukasta opetusta lähihoitaja- ja merkonomikoulutuksissa nuorille. Kansainvälisyys on myös osa kouluarkea, ja opiskelija voi esimerkiksi suorittaa työssäoppimisjaksoja ulkomailla.
Iisalmen lyseossa voit kehittää itseäsi haluamaasi suuntaan. Voit rakentaa ikioman erikoislukiosi laajan valinnaisuutemme pohjalta. Voit painottaa opiskeluasi vaikkapa matematiikkaan ja luonnontieteisiin, kieliin, historiaan, psykologiaan, kuvataiteeseen, musiikkiin tai liikuntaan.
SnellmanEDU järjestää avointa yliopisto-opetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lasten yliopistotoimintaa, ikääntyvien yliopistotoimintaa, abi- ja lukiolaiskursseja, yleisöluentoja sekä muuta yleissivistävää koulutusta. Kesäyliopisto on Pohjois-Savon alueella toimiva, alueellista yhteistoimintaa edistävä koulutus- ja kulttuuriorganisaatio.
Ylä-Savon ammattiopisto
Yhdistä kilpaurheilu ja opiskelu joustavasti urheiluakatemiassa!

YSAO Asiaa -podcastissa iisalmelainen Matias Nissinen kertoo talonrakennusopinnoistaan ja niiden yhdistämisestä  koripallon pelaamiseen Siilinjärven EsaBissa. 

Iisalmen seudun urheiluakatemiaan voit hakea jo yhteishaun yhteydessä. Katso lisätietoa ja hae osoitteessa IISALMI.FI/URHEILUAKATEMIA

Iisalmessa opiskelijat voivat asua edullisesti lähellä palveluita ja omaa oppilaitostaan.

Tässä muutamia vinkkejä asunnon etsintään Iisalmessa:

  • Kysy asuntoa yksityiseltä vuokranantajalta. Näitä löydät esim. Tori.fi, Vuokraovi.com tai Oikotie.fi -sivustojen kautta. Kannattaa seurata myös paikallislehtien ilmoituksia.
  • Laita oma ilmoituksesi lehteen ja tavoita näin kaikki potentiaaliset vuokranantajat, jotka eivät halua asuntoihinsa suurta yleisöryntäystä.
  • Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijana voit hakea asumaan opiskelija-asuntolaan joko Peltoniemelle Iisalmessa tai Museokadulle Kiuruvedellä. Opiskelija-asuntoloissa on tavoitteena tarjota opiskelijoille viihtyisä, opiskelua tukeva, turvallinen ja valvottu asuinympäristö. Asunnot ovat kalustettuja soluhuoneistoja.
  • Petterinkulma tarjoaa edullisia ja hyväkuntoisia asuntoja, jotka sijaitsevat monipuolisesti eripuolilla Iisalmea. Soluasuntojen lisäksi Petterinkulmalta löytyy myös perheasuntoja. Asuntohaku on päällä jatkuvasti, joten voit jättää asuntohakemuksesi Petterinkulman nettisivuilla sähköisesti ajankohdasta riippumatta!

NÄET IISALMEN PAIKALLISLIIKENTEEN LINJA-AUTOT REAALIAJASSA KARTALLA SAVOBUS-SOVELLUKSESSA

TÄÄLTÄ LÖYDÄT IISALMEN PYÖRÄILYKARTAN

Tilaa Iisalmen ajankohtaisimmat tiedotteet sähköpostiisi!
Tapahtumat Iisalmessa