Kulttuuriympäristöpäivät Iisalmessa

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät järjestetään vuosittain syyskuussa vaihtuvalla teemalla. Iisalmen kaupunki on ollut mukana järjestämässä ohjelmaa omasta kaupungista jo vuodesta 2014.  Vuoden 2016 teemana on ”Porukan paikat ja yhteiset ympäristöt”. Pääviikonloppua vietetään 9.-11.9. Samaan aikaan vietetään myös Seurantalopäivää.

Meidän paikka -kilpailu iisalmelaisille lapsille ja nuorille
- osallistu samalla kilpailutyöllä myös Euroopan Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun 

Iisalmen kaupunki/tekninen keskus järjestää tänä syksynä Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin liittyen ”Meidän paikka” kilpailun. Toiveenamme on, että iisalmelaisnuoret ja -lapset innostuisivat kertomaan itselleen tärkeästä paikasta osallistumalla kisaan Iisalmen ja Euroopan laajuisesti, samalla kilpailutyöllä. Vielä ehtii osallistua! Työt palautetaan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien verkkosivustolle ja Iisalmen kaupungille sähköpostitse info@iisalmi.fi 14.10.2016 mennessä.

Paikallinen tuomaristo arvioi työt ja voittanut ryhmä voittaa lippuja Iisalmen uimahalliin/kuntosalille. Koska osallistuvan ryhmän koko voi vaihdella kahdesta ihmisestä kokonaiseen luokkaan, suhteutetaan palkinto voittajaryhmän osallistujamäärän mukaan. Kilpailuun voi osallistua, jos olet syntynyt vuonna 1998 tai sen jälkeen. Tuomaristoon kutsutaan mm. Iisalmen kameraseuran jäseniä. Toivottavasti innostutte ja innostatte! Iisalmi toimii erillisenä virallisesta kisasta, mutta saapuneita töitä voidaan julkaista Iisalmen kaupungin verkkosivuilla. Muilta osin noudatetaan kulttuuriympäristön tekijät – kilpailun sääntöjä.  Tiedote kouluille ja paivakodeille Meidän paikka kilpailusta.pdf

Sytytä Iisalmesta tähti Euroopan kartalle osallistumalla Kulttuuriympäristön tekijät –kilpailuun!

Euroopan Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun voittajaryhmä palkitaan 500 eurolla! Kerro millaisessa paikassa sinun porukkasi viettää aikaa, tapaa ystäviä ja tekee asioita. Mitä tapahtumia ja tarinoita paikkaanne liittyy, kertokaa muillekin, mikä paikastanne tekee tärkeän. Kilpailuun voit osallistua vähintään kahden hengen ryhmässä ja jos olet syntynyt 1998 tai sen jälkeen. Ryhmänne voi muodostua koululuokasta, opiskelijaryhmästä, harrastusporukasta, kerhoryhmästä tai sinusta ja parhaista kavereistasi. Kilpailutyön voi toteuttaa videon, valokuvien, tekstien, piirrosten, maalausten, animaation, verkkosivun tai blogin avulla – tai kaikkia näitä yhdistellen. Kilpailuaikaa on 14.10.2016 saakka. Kaikki kilpailutyöt ladataan osoitteeseen: www.europeanheritagedays.com.  

European heritagedays.jpg

Iisalmelaiset yhteisöt
- järjestä tapahtuma sinulle tärkeässä paikassa ja kerro siitä muille

Tämän vuoden teemalla halutaan kannustaa kaikenlaisia yhteisöjä hoitamaan ja käyttämään kulttuuriympäristöään ja kertomaan omista paikoistaan muille. Tapahtuma voi olla avointen ovien päivä, opastettu kierros, näyttely, työpaja tai muu tapahtumia. Tilaisuus voi olla yleisölle avoin tai pienemmälle piirille suunnattu.

Teemaan liittyvän tapahtuman voi ilmoittaa Kulttuuriympäristöpäivien tapahtumakalenteriin, katso ohjeet http://www.kulttuuriymparistomme.fi/fi-FI/Euroopan_kulttuuriymparistopaivat/Tapahtumat__tule_mukaan -sivuilta.  Iisalmessa järjestettävät yleisötapahtumat voi ilmoittaa myös tapahtumakalenteriin rekisteröitymällä kaupungin tapahtumahallintaan.

Näet kaikki Euroopan tapahtumat ja kilpailuun osallistujat sykkivinä tähtinä kartalla osoitteessa: http://www.europeanheritagedays.com/

Kulttuuriympäristösuunnistus

Kulttuuriympäristösuunnistuksen palkinto on arvottu, kiitokset kaikille osallistuneille!

Open House Iisalmi

Suosituin kohde Open House Iisalmi -tapahtumassa oli Lumakeskuksen torni. Jotkut muistelivat käyntiään tasanteella 30 vuotta sitten ja toisille käynti oli ensimmäinen. Koululaisiakin oli mukana ja tapahtumalle toivottiin jatkoa ensi vuonna.
Tulevia tapahtumia
Kulttuuriympäristöpäivät somessa #kulttuuriympäristöpäivät, #kulttuuriympäristöntekijät #Iisalmi

Kulttuuriympäristö muodostuu ihmisent toiminnan tuloksena ja sitä suojellaan lainsäädännön, ympäristö- ja kulttuurihallinnon yhteistyön ja kansalaisten toiminnan avulla.

Lue lisää